Ідея відчуття радості життя, що змінює світ на краще за твором Е.Портер "Полліанна"

Про матеріал
Презентація для уроку з зарубіжної літератури, НУШ 5 клас. В презентації є різноманітні вправи для роботи з твором, а також інтеркактивна вправа
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Кожен день не може бути гарним, але щось гарне є у кожному дні»Тема: Ідея відчуття радості життя, що змінює світ на кращє у творі Е. Портер «Полліанна» Підготувала: вчитель І категорії Харківського ліцею № 146 Магомедова Юлія Магомедівна

Номер слайду 2

Добрий день!Подаруйте посмішку собі, Один одному, мені. Я дарую посмішку і вам. Радість допоможе у роботі нам.

Номер слайду 3

Мета уроку:закінчити роботу над текстом роману Елеонор Портер «Полліанна»; з’ясувати, як «гра в радість» допомогла мешканцям містечка стати щасливими;проаналізувати зміну життєвих цінностей героїв твору; розвивати навички читання, критичного мислення; навчитися самим грати “Гру в радість»; розвивати увагу, спостережливість, навички самостійної роботи;розвивати творчі здібності учнів; виховувати почуття радості, доброти, турботи про інших.

Номер слайду 4

Хмара слів

Номер слайду 5

Мета уроку:-закінчити роботу над текстом роману Е. Портер «Полліанна»; з‘ясувати, як «гра в радість»допомогла мешканцям містечка;Проаналізувати зміну життєвих цінностей героїв твору;Розвивати навички читання;Навчитися самим грати «Гру в радість»;Виховувати почуття радості, доброти, турботи про інших;

Номер слайду 6

Словникова робота1. Пояснити, як подані нижче слова пов'язані з твором?Милиці, лялька, обов‘язок, ластовиння, горище, гра.

Номер слайду 7

Впізнай героя за описом1. «..худорлява дівчинка в сукенці у червону клітинку. Миле веснянкувате личко поверталося то ліворуч, то праворуч, видивляючись когось». (Полліанна)

Номер слайду 8

Впізнай героя за описом2. "...предметом її гордості були вихованість і добрі манери...«(місс Поллі)3. "...досі не служила в чужих людей, та коли помер батько, а мати почала хворіти, комусь потрібно було забеспечувати родину..." (Ненсі)

Номер слайду 9

Впізнай героя за описом4. «Чоловік був завжди вбраний у довгий чорний сюртук та шовковий циліндр…».; «...він ніколи ні з ким не розмовляє, він мовчить роками..» (містер Пенделтон)

Номер слайду 10

Впізнай героя за описом 8. «...жив самотньо. Він дуже любив свою роботу. Завжди привітний, чуйний…». (лікар Чілтон)9. «До неї ніхто не любить ходити. Як би тільки людям не було її шкода, жодна душа й раз на день не навідалась би до неї, така вона уїдлива.»(місіс Сноу)

Номер слайду 11

Впізнай героя за описом 10. « …мені щойно минуло десять років. Торік я жив у сиротинці. Але нас таких там було багато, і тому їм за мене голова не боліла. І я пішов звідти. Тепер житиму деінде, але поки не знаю, де саме. Я хотів мати власну домівку… ну, звичайну – щоб була мама, а не доглядачка...«(Джиммі Бін)

Номер слайду 12

Е. Портер «Полліанна»Якими були ці герої?Міс Поллі, містер Пенделтон, Ненсі, місіс Сноу, лікар Чілтон, Джиммі, священник Пол Форд. Як змінила їх життя Полліанна?

Номер слайду 13

Е. Портер «Полліанна»Чи сподобався вам цей роман?Чого навчила вас «Полліанна»? Пропоную пограти в радістьhttps://wordwall.net/ru/resource/66363616/

Номер слайду 14

Вірш-побажання. В житті завжди є радості хвилини,Лише навколо обернись. Навчися бачити хороше,Ти тільки краще придивись. Дивись, там сяє сонечко на небі,А там пташки співають на вікні,Там грають діти в щось веселе,І мама посміхається тобі. Навколо стільки доброго. Ми можемо знайти,І радість стільким людям принести. То ж йди вперед, радій і посміхайся. А доля щастям хай всміхається тобі.

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Виконати одне з завдань: Написати сенкан до слова радість або Полліанна. Створити ілюстрацію до твору Е. Портер «Полліанна»Написати листа одному з героїв твору. ОБОВ‘ЯЗКОВЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ ВСІХ: подарувати радість близьким та друзям.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ільченко ЛІна Петрівна
    Дякую Вам за Вашу працю!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня
Переглядів
406
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку