Ігрова програма "Гіннес-шоу" + презентація

Про матеріал

Цей захід проводиться для ознайомлення дітей з інформацією про "Книгу рекордів Гіннесу" та рекорди України, а також проведення конкурсу для виявлення рекордсменів школи у різних номінаціях, педагог-організатор обирає самостійно.

Перегляд файлу

 

 

 

Ігрова програма «Гіннес-шоу»

 

 

 

 

 

Підготувала: Бабіч Людмила Михайлівна – педагог-організатор Святогірської ЗСШІ № 12

 

 


Хід заходу:

Ведуча         (слайд 1)
Добрий вечір друзі! Я  рада, зустрічі в вами. Сьогодні ми з вами зібрались для дуже гарного заходу, а називається цей захід Гіннес - шоу!
Гіннес - шоу - це сміх, гумор і можливості добре відпочити!
Гіннес - шоу - це рекорди і перемоги, змагання та удачі!
Гіннес - шоу - це весела, пізнавально-захоплююча програма, в ході якої ми з'ясуємо, хто у нас в школі «най, най, самий!»
Це слово буде звучати сьогодні частіше за інших. Отже ... Разом. Гіннес - шоу !!!

Сьогодні у нас "день рекордів". А це означає, що рекордсмени ховаються серед нас, тільки їх потрібно гарненько пошукати.
Ви напевно чули про "Книгу рекордів Гіннеса"?

 Слайд 2

Хто знає, що це за книга? У кого вона вдома є? Що ви знаєте про цю книгу?
В книгах рекордів Гіннеса реєструються також найрізноманітніші рекорди: явища живої і неживої природи (хмари, дощі, рослини, тварини) і об'єкти, створені людиною. Але найбільше рекордів про саму людину.

 Слайд 3
Х'ю Бівер, родом з Ірландії. А книга - це його дітище. Створив він її вже більше 60 років тому, коли керував компанією "Гіннес", йому прийшла в голову дуже цікава думка: записати всі досягнення людей в одну книгу під назвою "Книга рекордів Гіннеса"
   Відкривши книгу ви можете прочитати, хто є найшвидшим, найспритнішим, найсильнішим, найвищим, самим, самим ..

  А ось в найпершій книзі Гіннеса , випущеної 27 серпня 1955 року в Лондоні, було всього 198 сторінок. Уже до Різдвяних свят ця книга очолила список бестселерів і більше не покидала його, настільки вона стала всіма улюбленої. Перше американське видання вийшло в 1965 році, у Франції вона з'явилася у пресі через 2 роки, а в Німеччині - в 1963 році. Уже в 80-ті оди переклади Книги рекордів Гіннеса з'явилися на 13 мовах.
Наші читачі познайомилися з нею тільки в 1990 році. В результаті книга, про яку ми зараз говоримо, на даний момент, тобто через 66 років після її появи, вийшла вже на 43 мовах світу. У листопаді 1974 р Книга завоювала звання найпопулярнішої в історії видавничої справи. До середини 1993 року в світі було продано понад 74 млн. Примірників Книги рекордів.
Книга перевидається щороку, вже є в продажу "Книга рекордів Гіннеса - 2017 роки", люди, охочі стати рекордсменами в новому 2018 року вже ламають голову над новими рекордами або покращують свої колишні рекорди інших людей.

 Слайд 4
Нове видання побачило світ у 2007 році . У ньому можна знайти сотні оновлених досягнень і безліч приголомшливих фотографій. Дизайн цієї обкладинки розроблявся довго і важко. Дизайнери використовували два види фольги - голографічного (що створює ефект вертикальних стовпів світла) і двоопуклою (забезпечує відображає ефект кулі в центрі). Таке поєднання різних видів фольги використовувалося вперше. В цілому видавцями було використано 818 км тонкої фольги - цього було достатньо, щоб прокласти її на відстані від Лондона до Парижа і назад. Тепер книга видається більш ніж в 100 країнах.
- Хто знає, що таке рекорд? Рекордом вважається те, що перевершує вже існуючі досягнення, то, що можна зіставити і порівняти з ними. Це головний критерій відбору інформації. А ви знаєте, як потрапити в Книгу рекордів?
- До участі не допускаються діти до 14 років. Дітям у віці від 14 до 18 років необхідно мати письмовий дозвіл батьків або опікунів. Претенденти повинні отримати підтвердження про встановлення рекорду в місцевій або національній газеті. Бажано, щоб інформація про рекорд була передана в телебачення чи радіо.


... У нашій школі теж дуже багато дітей, які сьогодні стануть рекордсменами, і ми з вами спробуємо написати свою власну книгу рекордів. Хочете?
Але для цього мені потрібно від вас увагу, терпіння і звичайно дисципліна.

І так починаємо наше "Гіннес шоу" 
Нам потрібна експертна комісія, давайте призначимо в неї найчесніших і самих справедливих. І сьогодні у нас в комісії….
(Після кожного конкурсу експертна комісія вручає медаль і приз переможцю)

  1. КОНКУРС.
  • Починаємо 1-й конкурс  нашої вистави  -  «Черевичок для  Попелюшки».

Умови  конкурсу:  у нас  є черевички .

 (Хлопчик виносить черевички).

 -  Дівчата, які мають бажання першими опинитися в Книзі рекордів школи цього року, повинні, як це сталося в відомій казці Шарля Перро  «Попелюшка» приміряти черевички.

І  якщо черевички підійдуть в пору, то дівчинці треба в них станцювати з нашим принцем. Прошу вас на сцену, мої Попелюшки.

 

  • Наш перший  конкурс закінчено. Переможницею стала ____________________

  Від всієї душі вітаю Вас з перемогою та бажаю бути завжди красивою.

  •      В Україні ростуть дітки, які вражають своїми вміннями, наполегливістю та тим, наскільки щиро вони ставляться до того, що роблять. Я розповім вам про маленьких українців, які змогли зробити те, що не кожному дорослому під силу, діти які стали рекордсменами та потрапили до книги рекордів України.

Слайд 5

10-річна дівчинка стала наймолодшим ді-джеєм України та потрапила до книги рекордів

 Юліанна Попович заміксувала хіти для представників національного реєстру рекордів на дитячій дискотеці. Поєднала як українських та зарубіжних виконавців, так і власну написану електронну музику. До музичної школи дівчинка ходить вже 4 роки. Але як ді-джей спробувала себе лише кілька місяців тому.

2  КОНКУРС

  • У всіх дівчат, які приймуть участь  в нашому наступному  конкурсі, є всі шанси потрапити до книги рекордів.

«Міс талія». На сцену запрошуються дівчата з  самою тонкою талією .

Отже, найтонша талія у світі, яку зафіксували фахівці Книги рекордів Гіннеса  належала жительці Англії на ім'я Етель Грейнджер. І маленькі обсяги у жінки виявилися не просто так і далеко не відразу. Чоловік англійки схилявся перед такою деталлю жіночого туалету, як корсет. Етель балувала чоловіка і з задоволенням його носила, а знімала буквально тільки на ніч. Причому, з кожним днем ​​Грейнджер стягувала свою талію все сильніше і сильніше. В результаті талія поступово худла і стала дорівнювати всього 33 сантиметрам. Таку талію можна обхопити двома руками. До слова, рекорд був зафіксований в 1939 році. І з тих пір жінки з меншим об'ємом талії знайти так і не вдалося.

  • Шановні діти , я знаю, з яким нетерпінням ви чекаєте на результат цього конкурсу і поспішаю повідомити, що переможницею стала___________________

 

А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей .

Слайд 6

9-річна киянка Софія Шлінчак стала володаркою одразу двох рекордів, які тепер занесені до Національної книги рекордів України, - як наймолодша в Україні авторка виданої друком прозової книги, а також наймолодший ілюстратор виданої друком книги.

  Реєстрація рекорду відбулася під час презентації її книги "Надзвичайні пригоди Кохи, Айка та Дзю" у Києві, випущеної у світ у жовтні видавництвом "Фонтан казок".

 

3.КОНКУРС.

- Ну а зараз конкурс для  найспритніших дітей нашої школи.  Тому  я і запрошую хлопців та дівчаток прийняти участь в конкурсі «Стрибунець!» .в ньому переможе той, хто більше  прострибає на скакалці за 1 хвилину. Запрошую на сцену наших учасників.

Самий тривалий марафон у стрибках через скакалку дорівнює 13 години 30 хвилин. Рекорд встановив нідерландець Едвін Лагервиж. А найбільша кількість стрибків за 1 хвилину становить 334. Цей рекорд належить англійцеві Альберту Рейнеру.

 

    - Переможцем став ____________________________________________________

 А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей .

Слайд 7

19 квітня 2018 року у Вінниці відкрилася персональна виставка картин 3-річної Анастасії Барчишеної. На захід завітав представник національного проекту «Книги рекордів України» Олексій Некрасов. Він зафіксував, що дівчинка дійсно являється найменшою художницею України, яка малює в стилі реалізм та вручив їй підтверджуючий диплом. Вінничанка почала малювати з двох років. У трирічному віці вже створила 14 картин різних розмірів акриловими та олійними фарбами.

                                           4. КОНКУРС.

- Так ми продовжуємо поповнювати Книгу рекордів нашої школи.

А скільки людей темноволосих хотіли б стати блондинами ?! І, навпаки, багатоблондинок мріють стати брюнетками. Тільки один колір волосся є незвичайним і рідкісним - це рудий. Згадайте, що багато геніїв були з золотистим кольором волосся. У нашому залі теж є най, най золоті. Зараз ми і визначимо його. Золоті, прошу на сцену!

Наступний конкурс «Рижий,  рижий». Саме зараз ми знайдемо самого рижого мешканця нашої школи.

  • Я з задоволенням представлю вам переможця нашого конкурсу.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________________

А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей .

 Слайд 8

 

   Семирічний школяр Тарас Белей потрапив до Книги рекордів України, ставши наймолодшим учителем японської техніки оригамі. Мистецтво складати фігурки з паперу він опанував ще в 4 роки. Відтоді допомагає навчатися іншим. Хлопчик навіть має власну сторінку на Facebook, де він ділиться своїми знаннями та лайфхаками в цій техніці.

 

5 КОНКУРС.

   Черговий наш конкурс «Дядя Велетень». Як ви зрозуміли, це змагання на самого високого мешканця нашої школи. Бути самим, самим  прагне кожний. Хтось іде на рекорд через гроші, хтось бачить в цьому спосіб самовдосконалення, а хтось намагається подолати звичайну цікавість. Але наші мешканці, маючі  високий зріст, до цього не прагли, їх зріст їм подарувала сама природа. Хто ж це у нас самий високий. Прошу на сцену.

Доведено, що найвищий чоловік  Роберт Уедлоу, який народився в 1918 році в американському штаті Іллінойс. У 22 роки зростання Роберта досяг 272 сантиметрів, а вага 199 кілограмів.

  • І переможцем став  __________________________________________

А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей.

Слайд 9

14-річний Саша Омельчук з Луцька встановив рекорд України з набивання м'яча -4161 разів, повідомляє 26 серпня Фейсбук-сторінка «Спортивне життя Волинського краю».
Раніше Саша набив 3284 рази, але вирішив збільшити цей показник і 25 серпня на спортивному святі встановив в присутності півтисячі глядачів новий рекорд.                                                

6. КОНКУРС.

     - Ви всі прекрасно знаєте казку Андерсена «Дюймовочка».  Головна героїня маленького зросту. Але казки іноді   стають правдою.   І у нас є теж маленькі та гарненькі дівчата.  Де ж ти наша «Дюймовочка». 

А ви знали, що найменший чоловік живе в Індії, його зростання 57 см, вага 17 кг, жінка (Нідерланди), зріст 61 см.

Наша «Дюймовочка» —

А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей.

                                                  Слайд 10

Семирічна Софія Кострицкая з Подольська Одеської області встановила приголомшливий рекорд. Малятко безперервно виконала 111 унікальнихакробатичних елементів. Багато з них вищої категорії складності. І це всього лише за чотири хвилини! Реєстратори Книги рекордів України ледь встигали стежити за тим, з якою швидкістю Соня змінювала позиції: то колесо зробить, а то стійку на голові. Більш того, вже зіскочивши з "рекордного подіуму", дівчинка зізналася, що ані трохи не втомилася.

7. КОНКУРС.

             А ми  переходимо  до  наступного  конкурсу. Це «Українська коса» (чарівний локон ) - конкурс  самої довгої коси.

Дорогі дівчата, ми хочемо доставити радість кожної із вас. І тому виміряти вашу косу запрошуємо  сюди чоловічу половину – наших хлопців.

А найдовше волосся в світі належали Свамі Пандарасаннади, чолі монастиря в Індії, і вони становили майже 8 метрів.

 

 Переможницею стала _____________________________________________________

 

 А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей.

Слайд 11

У січні 2018 року трирічна одеситка Злата Серпіонова встановила націона

льний рекорд України. Дівчинка самостійно перепливла 25-метровий басейн.
Вперше такувідстань дівчинка пропливла в 2роки і 3 місяці. Час рекорду 

склало 1хвилину 38 секунд.
Зараз Злата пропливає вже 50 метрів, причому двома стилями: кролем і брасом. Крім того, маленька одеситка пірнає на глибину 2 метри і затримує дихання на тривалий час.

8. КОНКУРС.

- Дуже приємно, що в нашій  школі мешкає дуже багато веселої дітвори. А зараз ми дізнаємось, скільки  в нас незвичайних дітей. Оголошую конкурс: «А, вам, слабо!»»

    Зробити  щось, що не під силу кожному.

     Дипломом нагороджується:_____________________________________________

А для всіх деякі цікаві факти про рекорди українських дітей.

Слайд 12

 

9 листопада в Києві діти встановили відразу два рекорди України. 6-річний харків'янин Лев Бондаренко назвав 207 столиць світу, а 

 річна Аріна Шугалевичз Дубровиця Рівненської області назвала без підказки столиці 194 країн! Малятко встановила абсолютний рекорд у своїй віковій категорії. Коли їй виповниться 6,вона напевно буде знати всі 258 столиць.

 

Вашій увазі ще одна українська цікавинка.

Слайд 13

Першокласник склав пірамідку Мефферт за 9 секунд.
Учня першого класу полтавської школи №3 Арсенія Кравченко вже давно не цікавлять звичайні іграшки. Йому подавай головоломки - кубик Рубіка різної величини, 12-сторонній мегамінкс ... І складає він їх моментально, не відходячи від прилавка магазину.

 

                                                          9. КОНКУРС.

 Ну і знову просимо хлопчиків на сцену. Конкурс «Містер акробат». Хто вміє і довше за всіх простоїть на руках. Чи є в залі смільчаки?

 

- Містером   акробатом став_______________________________________________

А для всіх деякі цікаві факти з Книги рекордів Гіннесу.

 

Слайд 14

Трирічний Діма Кузьмінов потрапив в Книгу рекордів України, ставши наймолодшим тенісистом в країні.
Спостерігаючи за Дімою, реєстратори книги підтвердили, що не всякий дорослий зміг би з такою точністю дотримуватися правил гри, як це робить він.

 

                                                       10 КОНКУРС.

-Ми  наближаємось до фінішу нашої вистави. Оголошується над останній конкурс «Голубоглазка». Всі, хто бажає прийняти участь, прошу піднятися на сцену.   

Дипломом нагороджується _____________________________________________

А для всіх деякі цікаві факти з Книги рекордів Гіннесу.

Слайд 15

У Сєвєродонецьку під час святкування 80-річчя утворення Луганської області встановили національний рекорд. 83 хореографічних колективів одночасно виконали український танець. У підготовці танцю-рекордсмена взяли участь хореографічні колективи з усіх підконтрольних української влади 

міст і районів Луганської області.
Близько півроку знадобилося організаторам і учасникам для підготовки

масштабного номера.

  1. КОНКУРС

В чому сенс нашого останнього конкурсу, бажаєте дізнатись?

Всі ви вже вмієте читати, а хтось навіть любить читати, але не кожен з вас це робить на час, а зараз ми це і перевіримо як швидко ви вмієте читати. Тому наш останній конкурс називається «Пташка Говорун». І з цього приводу є дуже багато рекордів, наприклад  швидкість читання 16-річної киянки Ірини Іваченко - 163 333 слова на хвилину зповним засвоєнням прочитаного. Це досягнення було офіційно зареєстровано в присутності журналістів.

Також існує і неофіційний рекорд, він взагалі вражає. Неофіційний рекорд швидкості читання - 416 250 слів в хвилину  належить іншій киянці Євгенії Олексієнко. Рекорд був встановлений 9 вересня 1989 року у час одного з тестувань керівництвом центру в присутності 20 слухачів курсів.

Може і нам сьогодні вдасться зробити рекорд. Але ми це будемо робити за 1 хвилину. Тому учасники запрошуються на сцену.

Переможником у номінації «Пташка Говорун» стає…

Але на цьому наша ігрова програма не закінчується. Всі ви знаєте, що до книги рекордів потраплять іноді люди, які роблять дуже дивні справи, місцями навіть дивикуваті. Чому б і нам, в нашій школі не провести такі рекорди. Ви згодні зі мною? Але спочатку давайте подивимось відеоролік про українців, які здивували країну дивними рекордами.

І сьогодні ми поставимо два дивні рекорди. А перший такий рекорд під назвою «Гудзиконанізувач», треба за 30 секунд надіти як можна більше гудзиків на нитку. А хто  це зробить краще, той і переміг.

 «Гудзиконанізувачем» сьогодні у нас стає _________________________________________;

Другий рекорд, який ми сьогодні з вами встановимо, особливо цікавий, але не тільки, він ще і смачний, тому що переможець в цьому рекорді буде називатись «Соломкопоїдач», але робити учасники це будуть без допомоги рук і часу на все про все всього лише хвилина.


«Соломкопоїдачем»: Стає____________________________________________________

 

Ось і підійшла наша гра до кінця, ми з вами сьогодні створили свою "Книгу рекордів» Святогірської ЗСШІ № 12.  Завдяки грі "Гіннес Шоу» ми дізналися про те, що багато дізналися про книгу, яка існує вже багато років, про її автора, про досягнення, рекорди, про видатних дітей України.

До речі, у книгу рекордів може потрапити кожен. Для цього треба лише захотіти встановити власний рекорд або побити той, що вже існує. У книжці вміщено правила подання заявок на реєстрацію. Після ретельної перевірки ваш рекорд буде опубліковано у «Книзі рекордів Гіннеса» або на офіційному сайті видання, і про ваші досягнення дізнається весь світ! Втім, не виключено, що ви вже є рекордсменом, хоча й не здогадуєтесь про це. Тож встановлюйте рекорди.

 

Слайд 16

docx
Додано
15 січня 2019
Переглядів
1531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку