Інформаційні картки до інтерактивного уроку з інформатики на тему "Способи подання повідомлень"

Про матеріал

Інформаційні картки з теми "Способи подання повідомлень" слугують роздатковим матеріалом для інтерактивного уроку з інформатики, розробленого з використанням технології інтерактивного навчання "ажурна пилка". Розробка розрахована на 16 школярів, поділених на 4 групи (виділені різними кольорами) по 4 учні у кожній, де кожному учаснику надається індивідуальна картка, що містить необхідний теоретичний матеріал. У випадку збільшення кількості учасників вправи наведені картки мають потенціал розширення за рахунок доповнення тем й більш широкого й всебічного огляду навчального матеріалу, у тому числі з підтримкою міжпрежметних зв'язків й розвитком ключових компетентностей.

Безпосередньо переглянути розробку відповідного інтерактивного уроку можна за посиланням: https://naurok.com.ua/interaktivniy-urok-z-informatiki-na-temu-sposobi-podannya-povidomlen-271223.html

Перегляд файлу

image

 

image

 

Відеоповідомлення – повідомлення, що передається у вигляді рухливого зображення. 

imageДо відеоповідомлень належать:

      Анімовані інформаційні та рекламні повідомлення на екранах й табло

      Відео на інформаційних стендах й телевізорах метрополітену

      Відео на сучасних інформаційних щитах

 

image

 

image

 

             

Комбінований спосіб передачі повідомлень може одночасно поєднувати у собі усі різні

image

 

             


Канал зв’язку – це сукупність засобів, завдяки яким здійснюється передача повідомлень від

image

 

image

 

             

imageЗ прадавніх часів люди передавали один одному  інформаційні повідомлення. Первісні люди передавали  повідомлення лише усно, за допомогою звуків, мімікижестів й сигналів, але згодом з’явилась потреба у  більш довготривалому збереженні важливих повідомлень,  наприклад про місця полювання. Для цього вони почали  використовувати наскельні малюнки, зарубки на дереві  й камені, а згодом винайшли й писемність. 

 

З винаходом першої писемності текстові повідомлення  передавались на дощечках, шкірі тварин, потім у Китаї  для цього винайшли папірус, а згодом нарешті з’явився й  сучасний папір. У середині 16 ст. Іван Федоро започаткував  друкарську справу і відтоді рукописні тексти поступово  замінились друкованими. Сьогодні повідомлення переважно  передаються через інтернет й завдяки цифровим носіям,  наприклад флешка.  

 

imageТварини також спілкуються завдяки передачі повідомлень.  Наприклад, мурахи передають між собою повідомлення про  найкращі «стежки» за допомогою феромонів, дельфіни  комунікують завдяки високочастотним звукам і особливим жестам.  У мові дельфінів зокрема налічується 32 різних свисти поміж 180  інших комунікаційних знаків. Собаки спілкуються за допомогою рухів  хвоста і обнюхуванню залоз, розташованих під ним, а вовки  використовують скавчання для зв’язку зі зграєю. 

pdf
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
777
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку