Інформативна газета "Король експериментаторів"

Про матеріал
Інформативна газета "Король експериментаторів" присвячена М. Фарадею. Вчений був почесним членом 72 товариств. Майкла Фарадея відрізняли працьовитість, методичність, ретельність виконання експериментів. Вченого називали «королем експериментаторів». Він здійснив близько 30 тисяч експериментів.
Перегляд файлу

 22 вересня виповнилося 228 років від дня народження великого англійського вченого Майкла Фарадея (22 вересня 1791 – 25 серпня 1867), два відкриття якого лежать в основі електроенергетики:

у 1821 він створив прообраз електродвигуна, а в 1831 р. відкрив явище електромагнітної індукції, яке лежить в основі роботи електричних генераторів.

   Засвоївши погляди Фарадея на природу електромагнітних явищ і використавши результати його дослідів,  Дж.К.Максвелл створив свою теорію електромагнетизму.  

   Фарадей отримав також низку інших видатних наукових результатів, зокрема відкрив і дослідив явища парамагнетизму, діамагнетизму, обертання площини поляризації світла в магнітному полі, відкрив закони електролізу.

 

 

 

 

 

 

 

Чи знаєте Ви, що…

 У Фарадея був особливий талісман, який він постійно носив у кишені - це магніт.

 Завдяки тому, що Фарадей обожнював читати він став учнем вченого Хумфрі Дейві. А потім одним з кращих в світі вчених-експериментаторів.

 Майкл Фарадей мав безліч позитивних якостей: працьовитість, методичність, ретельність виконання експериментів.

 Був дуже доброю і скромною людиною.                М.Фарадея прозвали "королем експериментаторів".

 З 1825 року і до смерті він був директором лабораторії Королівського інституту.

 Англійська королева Вікторія надала фізику будинок в довічне користування. Будівля була частиною Хемптон-Корт, палацового комплексу. Всі податки і витрати королева взяла на себе. Фарадей провів тут свої останні роки, і помер за письмовим столом.

Ніколи з часів Галілея світ не бачив стільки вражаючих і різносторонніх відкриттів, що вийшли з однієї голови, і навряд скоро побачить другого Фарадея

Столєтов

 

скачанные файлы (1).jpg

Роковини смерті Майкла Фарадея: цікаві факти про фізика

 

    Якби у світовій історії не з'явився такий чоловік, як Майкл Фарадей, то наше життя навряд чи була б таким, яке вона є зараз. У нас би не було комп'ютерів, не було б електрики, не було б нержавіючої сталі, не було б мідних проводів, алюмінієвих ложок і ще багато чого. Але він з'явився і зробив стільки великих відкриттів, кожне з яких могло б зробити його успішним, навіть якщо б він не відкрив більше нічого.

doc
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
18 жовтня 2019
Переглядів
444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку