Інклюзія. Релігія стародавніх греків

Про матеріал
Картки по темі "Релігія стародавніх греків" допоможе при роботі з інклюзивними дітьми. Також можна використати при перевірці дмашнього завдання у звичайних класах.
Перегляд файлу

Зображення грецького божества

       Місце для вклейки

Опис грецького божества

Зевс у Стародавній Греції і сьогоденні | Центральноукраїнське бюро новин  (CBN)

 

         ПОСЕЙДОН

Один з наймогутніших і найшанованіших богів. Йому дісталося володіння водами. На золотій колісниці, запряженій морськими чудовиськами, він об'їжджав свої володіння

 

        АФРОДИТА

Богиня вроди й кохання.

  Афродіта стала богинею кохання й краси та отримала чарівний пояс. Жінка, людина чи богиня, котра носила його, могла закохати в себе будь-якого чоловіка. Часом Афродіта давала пояс іншим богиням, але робила це неохоче, дорожачи своєю владою. Ще ії називають Кіпрідою, оськільки за легендою вона народилася з морської піни біля о.Крит.

Аїд та Парсефона | Шкільне життя

 

                    ЗЕВС

У давньогрецькій міфології головний бог, а також бог грому і блискавок. Основними атрибутами Зевса вважаються: щит і двостороння сокира,             іноді орел.

 

 

                 АЇД

Давньогрецький бог підземного світу померлих.  Брат Зевса. Вважався суворим і страшним богом. Бог Аїд не знає, що робиться на Олімпі та серед людей, дізнаючись новини тільки коли хтось із живих людей або богів спускається до його володінь. Вхід до його підземного царства охороняє трьохголовий пес Цербер.

 

Гермес | Риордан Вики | Fandom

 

             ГЕФЕСТ

Давньогрецький бог вогню та ковальства, що на відміну від інших богів не цурався  фізичної праці.

ᐈ Гефест | Грецький міф про Гефеста читати на Legends.co.ua

 

              АПОЛЛОН

Покровитель музики,  віщування та лікування.

   Грецькі скульптори зображували Аполлона в образі вродливого, високого, стрункого юнака з довгим волоссям, з луком або лірою в руках, інколи                                 з вовком біля ніг.

 

 

                    ГЕРА

Сестра і дружина Зевса. Гера була покровителькою жінок і шлюбу. Обов’язковим атрибутом  була діадема, як символ того, що вона головна із богинь, також гранат (безліч зерен якого символізує родючість), скіптр, увінчаний    зозулею (емблема шлюбу, який             не виправдав надій).

 

Греческий бог Аполлон

 

                  ГЕРМЕС

Посланець богів, покровитель торгівлі, ремісництва, всіх енергійних та хитрих людей: винахідників, торгівців, шахраїв, злодіїв і чаклунів. Зображувався у чобітках з крильцями.

 

 

 

docx
Додано
30 січня
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку