Інструкційні картки з теми: "Приготування холодних страв і закусок".

Про матеріал
Матеріал до уроку виробничого навчання з теми: "Приготування холодних страв і закусок" за професією "Кухар".
Перегляд файлу

ІНСТРУКЦІЙНІ КАРТКИ З ТЕМИ:

«ПРИГОТУВАННЯ ХОЛОДНИХ СТРАВ І ЗАКУСОК»

Матеріал до уроку виробничого навчання за професією «Кухар».

Інструкційна картка

салат «ДНІСТЕР»

Інгредієнти:

Капуста білоголова - 567 г;

Оцет 9% - 30;

Цукор – 10;

Ковбаса напівкопчена – 120 г;

Горошок зелений консервований – 100 г;

Цибуля ріпчаста – 50;

Майонез – 150 г;

Яйця – 50 г.

Порядок виконання:

1. Організувати робоче м’ясце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Підготувати цибулю, капусту, ковбасу до використання.

3. Нарізати капусту соломкою, прогріти з оцтом і сіллю. Охолодити.

4. Нарізати ковбасу соломкою або дрібним кубиком.

5. Нашаткувати цибулю.

6. З’єднати капусту, ковбасу, цибулю, зелений горошок.

7. Заправити салат майонезом, перцем, згідно рецептури.

8. Салат викласти у салатник, оздобити ковбасою, зеленню.

 

 

 

 

 

Інструкційна картка

Салат «ОСЕЛЕДЕЦЬ ПІД ШУБОЮ»

Інгредієнти:

250 г оселедця;

150 г картоплі вареної;

150 г буряка вареного;

150 г моркви вареної;

100 г цибулі;

200 г майонезу;

50 г маслин.

Порядок виконання:

1.Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2.Розібрати оселедець на чисте філе.

3. Нарізати оселедець соломкою.

4. Підготувати овочі до використання.

5. Зварити овочі до готовності у шкірочці.

6. Почистити овочі від шкірочки.

7. Нарізати зварені овочі, цибулю, соломкою.

8. На овальне блюдо викласти нарізану цибулю.

9. На цибулю викласти нарізане філе оселедця.

10. Викласти шар картоплі.

11. Змастити майонезом.

12. Викласти шар моркви.

13. Змастити майонезом.

14. Викласти шар буряка.

15. Змастити майонезом.

16. Подавати оздобивши майонезом, зеленню, маслинами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційна картка

 

ВІНЕГРЕТ ОВОЧЕВИЙ

 

Інгредієнти:

 

210 г картоплі;

150 г буряка;

100 г моркви;

150 г солоних огірків;

150 г капусти квашеної;

150 г цибулі;

100 г олії.

Порядок виконання:

1.Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Підготувати овочі до використання.

3 Зварити буряки, моркву, картоплю, до готовності: у шкірочці

4. Обчистити варені овочі і солоні огірки від шкірочки.

5.Нарізати зварені овочі, огірки кубиками або скибочками.

6. Нарізані буряки змастити олією, щоб вони не зафарбували всі інші овочі у червоний колір.

7. Нарізати цибулю маленькими кубиками.

8. Змішати та заправити салат олією, згідно рецептури.

9. Вінегрет викласти у салатник гіркою, оздобити буряками, морквою, зеленню.

 

 

Інструкційна картка

ВІНЕГРЕТ З ОСЕЛЕДЦЕМ

 

Інгредієнти:

 

73 г оселедця;

115 г вінегрету готового.

 

Порядок виконання:

 

1. Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Підготувати овочі до використання.

3. Обчистити зварені овочі і солоні огірки від шкірочки.

4. Нарізати зварені овочі і огірки – кубиками або скибочками, цибулю – кубиками.

5. Змішати всі овочі.

6. Заправити олією, згідно рецептури.

7. Розібрати оселедець на чисте філе.

8. Нарізати навскіс під кутом 300 тоненькими шматочками.

9. Викласти салат у салатник гіркою, зверху покласти шматочок оселедця, оздобити буряками, морквою, зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційна картка

 

Салат «СТОЛИЧНИЙ»

 

Інгредієнти:

 

30 г курячого філе вареного;

35 г картоплі;

30 г огірків;

10 г салату;

5 г крабів;

10 г яєць;

40 г майонезу.

 

Порядок виконання:

1. Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Підготувати м’ясо птиці до використання.

3. Відварити м’ясо птиці до готовності, відділити м’ясо від кісток.

4. Нарізати м’ясо скибочками або кубиками.

5. Нарізати картоплю.

6. Нарізати огірки.

7. Всі інгредієнти змішати.

8. Заправити за смаком.

9 .Салат викласти у креманку, оздобити продуктами, які входять до складу салату.

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційна картка

 

Салат «М'ЯСНИЙ»

 

Інгредієнти:

 

48 г. яловичини;

40 г. картоплі;

30 г. огірків;

15 г. яєць;

5 г. крабів;

30 г. майонезу.

 

Порядок виконання:

1. Організувати робоче місце. підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Зварити картоплю у шкірочці до готовності, яйця. Охолодити, обчистити від шкірочки.

3. Зварити м'ясо до готовності.

4. Овочі, яйця, м'ясо нарізати кубиками.

5. Розділити майонез на дві частини.

6. Овочі заправити частиною майонезу.

7. Перемішати, довести до смаку.

8. Викласти салат у салатник гіркою, оздобити яйцем, крабами, майонезом.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
15 листопада 2020
Переглядів
369
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку