Інструкційні картки з теми: "Приготування великошматкових напівфабрикатів з м'яса яловичини, свинини".

Про матеріал

Інструкційні картки з теми: "Приготування великошматкових напівфабрикатів з м'яса яловичини, свинини" за професією "Кухар".

Перегляд файлу

ІНСТРУКЦІЙНІ КАРТКИ З ТЕМИ:

«ПРИГОТУВАННЯ ВЕЛИКОШМАТКОВИХ НАПІВФАБРИКАТІВ З М’ЯСА ЯЛОВИЧИНИ, СВИНИНИ».

Матеріал до уроку виробничого навчання за професією «Кухар».

Інструкційна картка

Приготування великошматкового напівфабрикату з яловичини «Шпиговане м’ясо»

Послідовність виконання роботи:

1. Організувати робоче м’ясце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2. Помити й обчистити моркву. Нарізати її брусочками довжиною 6 см.

3. Нарізати сало шпик брусочками довжиною 6 см. Охолодити.

4. Підготувати великий шматок м’яса, яловичини (верхня частина задньої ноги), вагою 1,5 кг.

5. Зробити проколи уздовж волокон м’яса під кутом 45° за допомогою шпигувальної голки або ножа з довгим лезом.

6.Вставити в отвори підготовлені брусочки моркви і охолодженого сала у шаховому порядку.

7.Натерти м'ясо сіллю.

 

 

 


Інструкційна картка

Приготування великошматкового напівфабрикату з яловичини

«Завиванець»

 

Послідовність виконання роботи:

1.Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2.Обробити яйця відповідно до санітарних норм, зварити, охолодити, почистити, розрізати на чотири частини.

3.Нарізати сало смужками.

4.Підготувати великий шматок м’яса яловичини, грудинку.

5.Змочити обробну дошку «МС» холодною водою. Вкласти шматок м’яса.

6.Змочити у воді сікач і відбити м'ясо до товщини 1 см. Надати йому форму чотирикутника.

7.Посолити, посипати перцем відбите м'ясо.

8.Вкласти уздовж підготовлене сало і підготовлені варені яйця.

9.Загорнути у вигляді рулету.

10.Запанірувати у борошні.

 

 

 


Інструкційна картка

Приготування великошматкового напівфабрикату зі свинини

«Свинина смажена»

 

Послідовність виконання роботи:

1.Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2.Підготувати лопаткову частину для смаження.

3.Підготувати додаткове приладдя (шпагат).

4.Розрівняти м’якоть м’яса, посипати сіллю, перцем.

5.Загорнути рулетом, перев’язати шпагатом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційна картка

Приготування великошматкового напівфабрикату зі свинини

«Грудинка фарширована»

 

Послідовність виконання роботи:

1.Організувати робоче місце. Підготувати інвентар, посуд і приладдя.

2.Підготувати сировину для начинки.

3.Гречану крупу перебрати, промити.

4.Закласти в підсолену киплячу воду.

5.Зварити до готовності.

6.Цибулю почистити, помити, дрібно порізати, обробити зелень.

7.Цибулю спасерувати.

8.Яйця обробити згідно санітарним нормам.

9.Яйця зварити, охолодити, обчистити, нарізати.

10.Гречану кашу з’єднати з пасерованою цибулею і дрібно нарізаними яйцями.

11.Нарізати зелень.

12.З’єднати всі інгредієнти для начинки, перемішати.

13.Підготувати грудинку свинини до використання.

14.Прорізати плівки між зовнішнім шаром м’якоті і м’якоттю на реберних кістках.

15.Утворити отвір.

16.З внутрішнього боку грудинки надрізати плівки вздовж ребер.

17.Отвір заповнити начинкою.

18.Розріз закріпити шпажкою або зашити.

 


docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
15 листопада 2020
Переглядів
1195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку