Інструкційно-технологічна картка виробу: «Рогалик з повидлом»
Основна частина |
|||
№ з/п |
Послідовність та технічні умови приготування виробу |
Обладнання, інструменти, інвентар |
Зображення послідовності приготування виробу
|
Дріжджове тісто безопарним способом |
|||
|
Підготувати продукти згідно рецептурі.
|
Стіл виробничий, посуд для інгредієнтів, ваги настільні. |
|
|
Борошно просіяти, яйця обробити, розчин солі та цукру процідити.
|
Сито для просіювання борошна, необхідний посуд.
|
|
|
Молоко або воду нагріти до 30-40°С |
Посуд або дошка для замішування тіста.
|
|
Роблять санітарну обробку яєць, потім яйця проціджують через сито для видалення сторонніх домішок і насичення його киснем повітря. |
Сито для процідження яєць
|
|
|
|
Маргарин розігрівають до сметаноподібного стану |
Електрична плита, посуд для жира
|
|
|
Дріжджі розводять окремо у невеликій кількості теплої води, проціджують |
Посуд, вінчик для замішування тіста.
|
|
|
Заповнюють підготовленою сировиною |
Посуд для замішування тіста. |
|
|
Замішують тісто протягом 5-7 хвилин, наприкінці додають підготовлений жир. |
Посуд для замішування тіста. |
|
|
Тісто ретельно вимішують |
Виробничий стіл, дошка. |
|
|
Закривають тканиною, переміщують в тепле місце. |
Діжа, або посуд, де буде відбуваться бродіння, або виробничий стіл. |
|
|
Порціонуємо на кульки, даємо розстояться |
Виробничий стіл. |
|
|
На середину заготовки кладуть начинку з повидла. |
Скалка
|
|
|
Закручують у рогалики, та викладають на підготовлені листи. |
Жарочні листи
|
|
|
Вимоги до якості: форма рогалика; поверхня рівномірна зарум'янена, без тріщин, повидло не витекло; виріб гарно пропечений, без закальцю, з однаковою пористю, смак приємний, солодкий. |
|
|