Інструкційно-технологічні картки з теми: "Сучасні техніки фарбування волосся"

Про матеріал
3-D фарбування ................................................................... Інструкційно-технологічна картка №1 Брондування ……………………………………………… Інструкційно-технологічна картка №2 «Балаяж»…………………………………………………… Інструкційно-технологічна картка №3 Каліфорнійське міліровання ……………………………... Інструкційно-технологічна картка №4 Dim-Out ……………………………………………………. Інструкційно-технологічна картка №5 AirTouch …………………………………………………... Інструкційно-технологічна картка №6 Sombre Інструкційно-технологічна картка №7 Babylights ………………………………………………….. Інструкційно-технологічна картка №8
Перегляд файлу

Інструкційно-технологічна картка №1

«3-D фарбування»

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо фарбу необхідних відтіннків.

2.

Виконуємо ділення волосяного покриву голови. Наносимо фарбник (Наприклад: 6/71+7/76+3%;1:1) по проділах  на прикореневу зону. Фарба наноситься на натуральну або попередньо фарбовану базу.

4.

Після того, як опрацьована вся прикоринева зона, починаємо працювати з довжиною. Переходимо на нижньо-потиличну зону.

На нижньо-потиличній зоні виділяємо прядку волосся до 5 см., ретельно прочісуємо її, фіксуємо прядку між пальцями і за допомогою гребця з металевим хвостиком, проштовхуємо наскрізь. Розділивши на дві частини, виділену прядку, верхню закріплюємо, працюємо з нижньою.

5.

Наносимо тонуючу суміш на нижню частину (Наприклад: 8/71+10/76+1,5%; 20+20+80), на верхню освітлюючу (Наприклад:12/1+12/16+12/6+12%; 10+10+10+60+Eplex)/

6.

Верхню частину волосся загортаємо в фольгу та переходимо до роботи на середньо-потиличній зоні.

7.

Середньо- та верхньо-потиличну зони,  ділимо на дві частини. З лівої сторони нижню частину тонуємо, верхню в фольгу і наносимо освітлюючу суміш.

8.

На вісочних зонах працюємо аналогічно.

9.

Опрацювання тімяної зони.

10.

Після того, як профарбували все волосся, витримуємо фарбу 30-40 хв. За тим змиваємо. Просушуємо волосся рушником. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

 

 

 

 

Інструкційно-технологічна картка №2

«Брондування»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо фарбу необхідних відтіннків. Виконуємо ділення волосяного покриву.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\1.png

2.

На нижньо-потиличній зоні робимо проділи діагональним способом. Перша прядка вибирається методом «штопки», тримаючи прядку волосся за кінці, розміщуємо під прядку фольгу та наносимо освітлюючий порошок на 3% (обирати процент окисника потрібно самостійно, враховуючи стан волосся).

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\2.png

3.

Волосся що залишилося, опрацьовуємо основним кольором (наприклад: 7/42).

Одночасно працюємо на всій нижньо-потиличній зоні, методом «штопки», діагональними проділами. Фарбуємо корінь, а за тим довжину.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\3.png

4.

Використовуємо гребінець «парканчик», для зручності та швидкості в роботі, або звичайний гребінець з металевим хвостиком.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\4.png

5.

Наступну виділяємо прядку 5 см., зафарбовуємо її одним кольором, тим самим, що і прядки на нижньо-потиличній зоні.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\5.png

6.

Виділяємо прядку шириною 1 см. Фарбуємо корінь, відразу по фарбнику виконуємо начіс, наносимо освітлюючу суміш  на довжину не заходячи на начіс. Загортаємо у фольгу. Начіс опрацьовуємо основним тоном (наприклад 7/42).

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\6.png

7.

Наступні прядки виділяємо аналогічно (начіс виконуємо великими петлями, щоб добре вичісувався), так опрацьовуємо всі потиличні зони.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\7.1.png

8.

Вісочні зони виділяємо діагональними проділами.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\8.png

9.

Перша прядка буде одного кольору, потім «штопка», один колір, виконуємо все так само, як на потиличній зоні.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\8.1.png

10.

Після того, як профарбували все волосся, витримуємо фарбу 30-40 хв., слідкуємо за станом освітлення волосся в фользі, при необхідності стягуємо фарбу одноразовим рушником. За тим змиваємо. Просушуємо волосся рушником, потім феном. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\10.pngC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Брондування\9.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно-технологічна картка  №3

«Балаяж»

 

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Виконуємо ділення волосяного покриву голови. Розмішуємо освітлюючу суміш.

2.

Розмішуємо ретельно пудру вінчиком до однорідної маси, до консистенції густої сметани. Добавляємо захист для волосся при його знебарвленні.

3.

Розчісуємо волосся та виділяємо трикутник на вісочно-боковій зоні, отриманий склад наносимо на лицеву частину руки і кісточкою наносимо освітлюючий склад на дві частини трикутника так, щоб отримати найбільшого освітлюючого ефекту біля обличчя. Кут 45 градусів.

4.

З іншої частини прядки виконуємо вичісуючі рухи і кінчик прядки розміщуємо безпосередньо на лицевій частині руки де знаходиться освітлюючий склад, для того, щоб максимально добре просочити препаратом усі кінчики волосся. Таким чином, досягнемо максимального освітлення кінчиків по всьому волосяному покриві голови. Рівномірне нанесення дає нам рівномірне освітлення. Витираємо руки одноразовим полотенцем.

5.

Виділяємо ще один трикутник і аналогічним методом наносимо склад на волосся. Вичісуючими рухами. Витираємо руки.

6.

Виділяємо ще один трикутник і повторюємо всі етапи. Корні залишаються натуральними. Витираємо руки.

7.

Виділяємо трикутник біля обличчя та на потиличній зоні.

8.

Прядку біля обличчя відтягуємо вверх і наносимо достатню кількість препарату. З тильної сторони прядки робимо вимітаючи рухи. Вимітаючи, формуємо ребра, які характеризують техніку балаяж з анг. «вимітай». Використовуємо пудру або пасту для відкритих технік фарбування.

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

З протилежної сторони виконуємо одні і ті самі операції. Якщо освітлюючого складу не вистачає, розмішуємо ще. Консистенція густа.

10.

Верхньо-потиличну та частину тім’яної зони опрацьовуємо в самому кінці.  Вимітаючими рухами. Невелика кількість складу, вимітаємо. Кінчики волосся, максимально, забиваємо фарбою. Обов’язково під час роботи пам’ятаємо про акуратність. Надалі всі прядки виділяємо трикутником.

11.

Повністю на прядці необхідно виконувати техніку вимітання волосся для досягання більш плавного та поступового ефекту освітлення. Клієнтка тримає голову прямо. Кісточка для фарбування в техніці «балаяж», повинна бути жорсткою, а не м’якою.

12.

Остання прядка виконується так само, вимітаємо та добре профарбовуємо кінчики прядки волосся. Слідкуємо за температурою в приміщені.

10.

Миємо волосся, тонуємо масками, ефект брондування.

 

11.

Просушування волосся феном та вкладання локонами.

 

 

 

Інструкційно-технологічна картка №4

 «Каліфорнійське міліровання»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо освітлюючу суміш. Виконуємо ділення волосяного покриву. Під час роботи краще використовувати пасту для освітлення волосся.

2.

Виділяємо першу прядку діагональним проділом на право-вісочній зоні. Виконуємо штопкою виділення і наносимо освітлюючий порошок. Залишки освітлюючого порошку знімаються лопаткою, а необхідна кількість препарату залишається на волоссі.

3.

Дві сторони виконуються ефектом лопатки, методом штопки. Відтяжка волосся на себе.

4.

Середньо-потиличну зону ділимо на дві частини, методом штопки по діагоналі, наносимо препарат.

5.

Дійшовши до звуженої частини ми отримали 2 діагональних та один горизонтальний проділ. Виконуємо ту саму техніку на трьох частинах.

6.

Потім по мірі наближення до найвищої точки проділів стає менше. Спочатку два, потім один. Час витримки індивідуальний.

7.

Тонування волосся. На корні маска, щоб не змінювати натуральний колір. Довжина індивідуально (наприклад 10.22+7.21). Час витримки 25 хв.

8.

Просушуємо волосся рушником, потім феном. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

 

 


Інструкційно-технологічна картка №5

«Dim-Out»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо фарбу необхідних відтіннків. Виконуємо ділення волосяного покриву.

Цю техніку фарбування добре виконувати після  техніки Airtoch.

2.

 Починаємо свою роботу із верхніх зон. Щоб досягнути якнайбільше світлих відтінків в зачісці, за допомогою фена видуваємо з прядки волосся і освітлюємо саме те волосся, що видулось. Використовуємо в своїй роботі фольгу.

Прядки по 1 см.

 

3.

Таким самим способом рухаємось до вісочних зон.

4.

Працюємо діагональними проділами. Розтушовуємо прикореневу зону.

5.

Аналогічно опрацьовуємо потиличну зону. Рухаючись із верхньо-потиличної до нижньо-потиличної. На потиличних зонах використовуємо окисник з 6%. Інша частина волосяного покриву опрацьовується так само.

6.

Після того, як все волосся було освітлене, знімаємо фольгу та миємо волосся. Просушуємо рушником та починаємо на корінь наносити фарбник (Наприклад 5.0+5.1+1,5%; 30+30+60). Під час роботи трішки заходимо на раніше освітлене волосся, буде плавний перехід.

7.

Тонуємо волосся обраними відтінками.

(наприклад: 17+18+7м+3%; ВВС 5+5+10+100).

8.

Просушуємо волосся рушником, потім феном. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

 

 

 

 

Інструкційно-технологічна картка №6

«AirTouch»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Виконуємо ділення волосяного покриву. Розмішуємо освітлюючий склад.

 

2.

Починаємо працювати із лівої, бокової потиличної зони. Виділяючи невеликі прядки зигзагоподібним проділом товщиною 1-2 см. За допомогою фену видуваємо коротке, молоде, волосся і залишаємо  його не фарбованим. Прядку тримаємо двома пальцями лівої руки, напрямок прядки на себе, паралельно голові. Працюємо із довшим волоссям,  яке залишилося в руці. Розміщуємо фольгу безпосередньо під прядку, наносимо освітлюючий склад, активними, «втираючими» рухами. Так опрацьовуємо ліву та праву частини.

3.

Після того як час витримки в лівій частині потилично-бокової зони минув, змиваємо фарбник, так виконуємо в кожній зоні.

Починаємо роботу із скроневими зонами. Рухаємось із найнижчої точки в напрямку до тімяної зони. Прядки відтягуємо в напрямку до обличчя. Ті самі дії повторюємо на правій стороні.

4.

Переходимо на ромбоподібну зону. Рухаємось діагональними, зигзагоподібними проділами. Обовязково слідкуємо за рівнем освітлення в інших зонах.

5.

Останні дві зони. Починаємо виділяти прядки від обличчя, рухаючись по діагоналі до найвищої точки прилягання із ромбоподібною зоною.

6.

Фарбуємо прикореневу зону та тонуємо довжину обраними фарбниками.

7.

Миємо волосся. Просушуємо волосся рушником, потім феном. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

 


Інструкційно-технологічна картка  №7

 «Sombre»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо фарбу необхідних відтіннків.

2.

Виконуємо ділення волосяного покриву голови.

Віділяємо зони: тімяну, дві скроневі та  потиличну зону.

На скроневій зоні виділяємо всього лише одну прядку волосся із якою і будимо працювати.

3.

Волосся опрацьовуємо обраним кольором або освітлюючою сумішшю.

Фарбу наносимо не заходячи на корінь волосся та залежно від бажаного результату. Виконуємо свого роду «штриховку»

 

4.

Таким чином рухаємось від обличчя, виділяючи прядки волосся з ліва на право, та з права на ліво.

5.

Кожну прядку промальовуємо фарбником, слідкуємо за тим, щоб кінчик прядки добре був просочений припаратом.

6.

Опрацьовуємо протилежну скроневу ділянку. Слідкуємо за рівномірним нанесенням барвника на двох сторонах.

7.

Опрацювавши нижні зони переходимо на верхні.

8.

Праву тімяну зону розділяємо на дві рівні частини.

9.

Наносимо фарбник. Промальовуємо прядку волосся, спочатку нижню потім верхню.

10.

Рухаємося до маківки аналогічним методом. Опрацьовуємо праву ділянку тім’яної зони.

11.

Аналогічним методом опрацьовуємо ліву ділянку тім’яної зони. Починаємо від обличчя.

12.

Час витримки індивідуальний, залежить від кольору та густоти волосся, також, від бажаного результату. В середньому 35-50 хв.

13.

Виконуємо миття голови та вкладання за обраною технологією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно-технологічна картка  №8

 «Babylights»

 

Технологічна послідовність фарбування

Зображення

1.

Виконуємо підготовчі роботи. Одягаємо робочий одяг. Розчісуємо волосся. Розмовляємо з клієнтом про його бажання. Розмішуємо фарбу необхідних відтіннків.

2.

Виконуємо ділення волосяного покриву.

Отримуємо три зони.

3.

Починаємо працювати з нижньопотиличної зони. Виділяємо прядку діагональним проділом, від середини вуха до центральної точки на крайовій лінії росту нижньопотиличної зони. Волосся яке залишилося, збираємо в пучок і закріплюємо зажимом.

4.

Методом «штопка» виділяємо необхідну кількість волосся та наносимо фарбу. Використовуємо фольгу для фарбування. Дана техніки закрита.

5.

Таким чином опрацьовуємо всю потиличну праву та ліву зони. Ділення виконується по мірі того, скільки волосся залишається в верхній потиличній зоні.

6.

Скроневі зони опрацьовуються аналогічно. Штопкою від обличчя до найвищої точки голови.

7.

Чолка опрацьовується окремо. Тим самим способом.

8.

Час витримки індивідуальний, залежить від кольору та густоти волосся, також, від бажаного результату. В середньому 35-50 хв.

9.

Після того, як профарбували все волосся, витримуємо фарбу, слідкуємо за станом освітлення волосся в фользі, при необхідності стягуємо фарбу одноразовим рушником. За тим змиваємо. Просушуємо волосся рушником, потім феном. Виконуємо вкладання волосся. Знімаємо захисний-робочий одяг з клієнта. Даємо рекомендації по догляду за фарбованим волоссям.

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Орлянко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Циганок Наталія Василівна
    Шикарний матріал! Дуже гарна робота! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
11 січня 2020
Переглядів
6652
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку