Інтегрований урок з теми " Умови грунтоутворення - фізичні, хімічні та біологічні"

Про матеріал
Мета уроку - розглянути чинники та етапи грунтоутворення, склад та різновиди грунтів. Дослідним шляхом оцінити кислотність грунтів, дослідити мешканців грунтів. З'ясувати важливість капілярних явищ та їх застосування у природі та техніці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Умови грунтоутворення Фізичні, хімічні та біологічні властивості грунтів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Пов’яжіть спостережуване явище з капілярністю

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Кислотність. Шкала рН рН < 7 (H+)   Кислоти (HCl, H2SO4, H2CO3) Деякі солі (AlCl3, MgSO4, NH4NO3) рН ≈ 7   Вода (H2O) Деякі солі (NaCl, KNO3, Na2SO4) рН > 7 (OH-)   Луги (NaOH, Ca(OH)2) Деякі солі (Na2SiO3, CaCO3, Na2CO3)

Номер слайду 13

Оптимальні значення рН ґрунту для вирощування різних культур рН 6,5 - 8 кавуни, капуста, баклажани, морква, огірки, томати, редька, часник, яблуні, вишні рН 7 - 7,5 горох, пшениця, ячмінь, цукровий буряк, конюшина, люцерна, редька рН 3 - 4,5 журавлина, буряки рН 4 - 5 фізаліс, щавель, конвалія рН 5 - 6,5 картопля, кукурудза, перець, малина, порічки

Номер слайду 14

Вплив рН ґрунту на засвоюваність рослинами елементів живлення

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Мешканці грунту

Номер слайду 18

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку