Інтегрований захід «Фізико-математичний та хіміко-біологічний футбол»

Про матеріал

Інтегрований захід «Фізико-математичний та хіміко-біологічний футбол» з предметів фізики, математики, біології та хімії для учнів 7-8 класів загальноосвітних закладів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Фізико-математичний та хіміко-біологічний футбол»

Номер слайду 2

2 тайми. Фізико-математичнийхіміко-біологічнийr

Номер слайду 3

Золоті правила поведінки у сьогоднішній грі : Бути -позитивними. ТУТ і ЗАРАЗ. Точними. Точність - увічливість королів. Толерантними. Толерантність - це повага, у першу чергу, до самого себе. Зібраними. Оскільки найдорогоцінніше, що є у нас, - це час. Девізом нашої роботи пропоную взяти слова американського політика Теодора Рузвельта: «Зробіть усе, що можете, застосувавши те, що знаєте, знаходячись там, де ви є».

Номер слайду 4

Жеребкування. Закодоване слово. Відповідь: Мішель Платіні

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Завдання. У дев’яти колах записано символи хімічних елементів. Розмістіть їх назви по горизонталі так, щоб у виділених клітинках по вертикалі можна було б прочитати прізвище вченого – автора символів хімічних елементів.(Елементи: 1 – C; 2 – Ag; 3 – Au; 4 – Si; 5 – O; 6 – Al; 7 – K; 8 – F; 9 – P. Відповідь. Берцеліус)

Номер слайду 12

ЗАДАЧА Мама почула і побачила по телевізору поради МНС України: «Не довіряйте дітям сірники!». Які хімічні реакції не зможе здійснити Вася після того, як мама довірилася МНС? Відповідь. Вася не зможе здійснити жодної реакції горіння: Він не зможе запалити газ на кухні, і йому прийдеться їсти холодний суп на обід. Він ніяк не зможе закурити, що позитивно вплине на його здоров’я. Він не зможе спалити свій щоденник, а тому мамі стануть відомі усі його шкільні витівки. Запам’ятай! Якщо мама заховає сірники, ти не сумуй. У мами Петрика немає поганої звички дивитися рекламні паузи по телевізору. Холодний суп можна підігріти на електричній плиті, не користуючись хімічною реакцією горіння. А щоденник не треба спалювати, тому що він пам’ятник історії!

Номер слайду 13

ЗАДАЧАВідповідь. Можна. Морозиво було тверде і холодне, а стало рідке і тепле. Джинси були нові і сухі, а стали брудні і мокрі. Однак, якщо Вася додумається зняти джинси, викрутити їх, зібрати рідину у склянку і знову її заморозити, то рідина замерзне, ставши твердим і холодним морозивом. А якщо у Васі вистачить розуму випрати і випрасувати джинси, то вони знову стануть сухими і приємними. Будемо сподіватися, що, можливо, і мама нічого не помітить. І, нарешті, ніхто не дізнається, що Вася – маленький «жаднюга», а Петрик не справжній друг, бо чому він робив вигляд, що не помічає явищ, які відбувалися в кишені Васі? Запам’ятай! Морозиво – фізичне тіло, яке краще за все зберігається в холодильнику, а не в кишені джинсів. Вася придбав порцію морозива. Бачить: назустріч чимчикує Петрик. Вася негайно заховав морозиво в кишеню. За той час, коли Вася і Петрик поговорили про те, про се, у Васі морозиво розтало і потекло прямо в нові джинси. Чи можна назвати те, що трапилося із морозивом і джинсами фізичними явищами, а Васю і Петрика друзями?

Номер слайду 14

Хто швидше й більше1.   Найшвидша тварина на суші.2.   Коли температура тіла горобця нижче — улітку або взимку? 3.  Кит — риба або звір?4.  У якій країні діє закон, що забо­роняє вбивати корів? 5.  Соком якої рослини виводять бо­родавки? 6.  Скільки років зберігається хвоя в сосни? 7.  Як перекладається з грецької мови слово «крокодил»? 8.  Які тварини сплять з розплюще­ними очима? 9.  Яка тварина плаває задом напе­ред? 10. У яких птахів крила покриті лус­кою? 

Номер слайду 15

Журавель на одній нозі в болоті ва­жить 8 кг. Скільки важить журавель на двох ногах?  Летіли горобці, сіли на стовпці. Як сядуть по два — один стовпець зайвий,Як сядуть по одному — один горобець зайвий. Скільки горобців і скільки стовпців?ЗАДАЧА

Номер слайду 16

Зліва стоїть хлопець, справа — дівчина,А посередині півень яйце зніс. Хто з дітей швидше ухватить яйце? ЗАДАЧА для вболівальників

Номер слайду 17

Конкурс “Вікторина”.1. Який неметалічний елемент є найпоширенішим на Землі? 2. Назва якого елементу пов’язана з ім’ям богині місяця в грецькій міфології? 3. Назва якого неметалічного елемента у перекладі з грецької означає “той, хто народжує кислоти”? Назва якого елемента пов’язана з назвою нашої планети? Який елемент займає друге за поширеністю місце на Землі після Оксигену? Який елемент є найпоширенішим у Всесвіті.7. Якого елемента в земній атмосфері найбільше?8. Який неметал було названо за кольором його парів?

Номер слайду 18

Назва якого неметалу означає неприємний запах? Назва якого елемента співзвучна із прізвищем видатного вченого?11. Назва якого елемента означає “руйнівний”, “смертоносний”?12. Який елемент академік А. Е. Ферстман називав “елементом життя й думки”?13. Який елемент було відкрито на Сонці раніше, ніж на Землі?Назва якого елементу означає “жовто-зелений”? Які два елементи названо на честь Франції? 16. Якій країні дав назву хімічний елемент?

Номер слайду 19

«Хімічний вогнегасник» Пояснити дослід, Навести приклади використання в житті

Номер слайду 20

Починали ми свій захід словами Теодора Рузвельта, тож дозвольте і його словами прокоментувати результати:«У битвах життя не завжди перемагає найсильніший і найрозумніший. Але рано чи пізно перемагає той, хто вважав себе здатним на перемогу». Можливо, не всі з вас будуть фізиками, хіміками. Проте хочу вам нагадати такі слова:«Стремитесь в этой жизни все познать, успеть. Как говорится, этот груз не тянет плеч,Но в жизни может очень пригодиться. И чтоб потом о прошлом не жалеть. Старайтесь большему сегодня научиться!»

Номер слайду 21

Thank you!

pptx
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
1170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку