Інтелект шоу Еврика ( математика + біографія Т.Г. Шевченка)

Про матеріал

додаток до розробки Інтелект шоу Еврика ( математика + біографія Т.Г. Шевченка)

Участь приймають дві команди учнів 8-9 класів, кожна з яких отримує домашнє завдання - підготувати розповідь з теми «Математика та мистецтво, математика та література. Що в них спільного?»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелект шоу Еврика8-9 клас. Вчитель математики Микільської ЗОШ І-ІІІ ст . Н. В. Васьковська

Номер слайду 2

Привітання. Тема. Точка зору. Ерудит. Практикум. Підказка.

Номер слайду 3

Привітання. Учасники по черзі розповідають про себе

Номер слайду 4

Тема Біографія Т. Г. Шевченка2. Математика

Номер слайду 5

Математика. Що означає риска дробу? Як називається трикутник у якому всі сторони рівні?Який дріб не існує: 𝟎𝟓 чи 𝟓𝟎 ? Чому?Чому дорівнює сума кутів трикутника? Що є спільного між деревом і рівнянням? Як знайти площу прямокутника?  

Номер слайду 6

1. Найвідоміша збірка поета. 2. Коли був написаний «Заповіт»? 3. Народився Тарас Шевченко у селі... 4. Який талант проявився в Шевченка раніше – художника чи поета? 5. Скільки років було Тарасові, коли його викупили з кріпацтва? 6. Як називається гора, де похований Т. Шевченко? Біографія Т. Г. Шевченка

Номер слайду 7

Ерудит1. Він народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.2. Він мріяв “сделаться когда-нибудь хоть посредственным маляром” і вперто шукав у сусідніх селах учителя малювання. 3. Для кирилівського священика Григорія Кошиця він був "ледащо", для односельців - "приблудою", і тільки батько напророкував, що він "не буде абияким чоловіком» 4. Його твори перекладені всіма слов'янськими мовами, а також грузинською, вірменською, казахською, узбецькою, німецькою, англійською французькою, датською, новогрецькою, іспанською, хінді, японською, в'єтнамською, корейською, румунською, італійською, угорською, малайською, бенгальською та багатьма іншими мовами.5. Його перша збірка — “Кобзар” стала подією величезного значення не тільки в історії української літератури, а й в історії самосвідомості українського народу. Хоча “Кобзар” містив лише вісім творів (“Думи мої, думи мої”, “Перебендя”, “Катерина”, “Тополя”, “Думка — Нащо мені чорні брови”, “До Основ'яненка”, “Іван Підкова”, “Тарасова ніч”), усе ж він засвідчив, що в українське письменство прийшов поет великого обдаровання. Такої непідробної природності, щирого ліризму й художньої майстерності українська поезія ще не знала.

Номер слайду 8

Точка зору. Чому треба вивчати математику?

Номер слайду 9

Практикум1.1:120∗778−3,8:2380−302. (3,5х-24):12+26=313. -6(х+3)+2(15,5+3х) Цікаво знати: Тарас Шевченко із 47 років життя ____ років був на засланні, ____ років — кріпаком, і лише ____ років — на волі. 

Номер слайду 10

Підказка

Номер слайду 11

Підказка

Номер слайду 12

Підказка

Номер слайду 13

Підказка

Номер слайду 14

Підказка

Номер слайду 15

Підказка. Підказка

Номер слайду 16

Підказка

Номер слайду 17

Підказка

Номер слайду 18

Підказка

Номер слайду 19

Підведення підсумків. Нагородження команд.

Номер слайду 20

До нових зустічей!

pptx
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
1061
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку