Інтелектуальна гра із зарубіжної літератури у 6 класі "Один за всіх - і всі за одного"

Про матеріал

Поданий матеріал - це сценарій позакласного заходу із зарубіжної літератури у 6 класі. Його метою є збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння із зарубіжної літератури; розвивати уміння учнів застосовувати набуті знання в незвичних, нестандартних ситуаціях; виховувати повагу до літератури; вчити дітей грати і перемагати, поважати переможців, правильно сприймати поразку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна гра«Один за всіх – і всі за одного»

Номер слайду 2

МЕТА: навчальна: збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння із зарубіжної літератури; розвивальна: розвивати уміння учнів застосовувати набуті знання в незвичних, нестандартних ситуаціях; виховна: виховувати повагу до літератури; вчити дітей грати і перемагати, поважати переможців, правильно сприймати поразку.

Номер слайду 3

Читайте! Нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги. К. Паустовський

Номер слайду 4

Це – Марійка

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Послання в пляшці

Номер слайду 8

Я – чарівна фея, за допомогою чарівної палички можу творити будь-які дива. Але зі мною трапилася справжня трагедія – я загубила свою паличку і тепер ні на що не здатна… Як на біду, до мене звернулося декілька людей, яким дуже потрібна допомога. Хто ж їм тепер допоможе? Може, той, хто знайде і прочитає цього листа? Любий читачу, у пляшці є листи з описами ситуацій, в які потрапили герої. Прочитай їх, спробуй розібратися і допомогти. P. S. Як тільки знайду свою паличку, обов’язково віддячу за допомогу!

Номер слайду 9

  Тепер він повзе навкарачки. Під кінець п’ятого дня до корабля лишається миль із сім, та він уже неспроможний проповзти за день і милі. Бабине літо все триває, а він то лізе навкарачки, то непритомніє, а вовк усе плентається слідом за ним, кашляючи і хриплячи.   У протилежному кінці ями височіє пофарбований у червоне дерев’яний стовп. До стовпа прив’язали білу людину – ще одну жертву на цьому похороні. На оголеному тілі юнака видніються сліди тортур, яким його піддавали за наказом Негору. Він спокійно чекає смерті. Він знає: надії на порятунок немає.  

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Упізнай письменника

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Марійка Катерино Анатоліївно, мені було дуже цікаво на сьогоднішньому заході, ваші учні дуже розумні та чемні хлопчики і дівчатка, вони мені дуже допомогли. Подякуйте їм від мене. А хто ж все-таки переміг?

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 березня 2018
Переглядів
1304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку