«Інтелектуальний струс мозку: «Сила сигналів»

Про матеріал
Позаурочний онлайн захід з предмета професійно – теоретичної підготовки, а саме: «Правила технічної експлуатації і інструкції» Предмет «Правила технічної експлуатації і інструкції» викладається для підготовки майбутніх фахівців залізничного транспорту та є основним курсом, який ознайомлює учнів з основними положеннями та порядком роботи працівників залізничного транспорту України. Основними питаннями предмета є: норми утримання найважливіших споруд, пристроїв та рухомого складу і вимоги, які ставляться до них та система організації руху поїздів і принципи сигналізації. Правила технічної експлуатації обов'язкові для усіх підрозділів та працівників залізничного транспорту. Виконання правил технічної експлуатації забезпечує злагодженість усіх ланок залізничного транспорту, чітку та безперебійну роботу залізниць і безпеку руху. Так як на позаурочний захід були запрошені представники різних професій, то було розроблено завдання з вище перелікованих предметів. Протягом позаурочного заходу реалізується триєдина мета: Формування та розвиток професійних компетентностей: систематизувати та узагальнити знання здобувачів освіти, набуті з предметів «Правила технічної експлуатації і інструкції», а саме з теми: «Інструкція з сигналізації на залізницях України», ознайомити з цікавими фактами з історії та розвитку залізничних сигналів та навчити використовувати отриману інформацію у подальшому навчанні. Формування ключових компетентностей: формувати навички для роботи з технічною документацією; здатність працювати в команді, вміти читати схеми, здатність самостійно приймати рішення; здатність планувати трудову діяльність; здатність оцінювати власні результати навчання; здатність безпечно експлуатувати обладнання та інструменти. Виховна мета уроку сприяє вихованню любові до обраної професії, загальнолюдських якостей, поваги до працівників залізничного транспорту , працездатності, дисциплінованості, відповідальності, формування почуття готовності співпраці та колективізму.
Перегляд файлу

image
Люботинський професійний ліцей залізничного транспорту

викладач  Тетяна КОВАЛЕНКО


image


ЕПІГРАФ:

"Сигнали на залізниці - це розмова між диспетчерами і поїздами, яка забезпечує безпеку і координацію руху. Вони є життєво важливою частиною залізничної системи." - Річард Тревітт, американський інженер залізничного транспорту.

image"Сигнали на залізниці відіграють ключову роль у забезпеченні безпеки та ефективності руху поїздів. Вони є мовою залізниці, що сприяє уникненню конфліктів і надає ясні вказівки машиністам." Луїса Лемму, італійський експерт залізничної безпеки.

"Сигнали на залізниці - це зразок точності і прецизії. Вони створюють систему, де кожен рух поїзда має своє місце і час. Це дозволяє залізничному транспорту функціонувати з такою надійністю та безпекою." - Джон Армстронг, британський журналіст і автор книг про залізниці.

"Сигнали на залізниці - це система комунікації, яка з'єднує всі рівні залізничної інфраструктури. Вони є невидимими нитками, що тримають весь залізничний рух упорядкованим і безпечним." - Сімон Тейлор, британський інженер-залізничник.

Шановні здобувачі освіти!

image
Вам необхідно пройти 6 раундів. Посилання на наступний раунд шукайте після проходження попереднього раунду. При проходженні раундів Ви знайдете цікаві факти про залізничні сигнали. При проходженні раунду 6  Ви знайдете цікаві факти в самому завданні. Обов'язково підпишіть своє прізвище . Переможцем стане той, хто першим пройде 7 раунд. При  цьому обов'язково пройти раунд 6 за найшвидший час та набрати найбільшу кількість балів.

Раунд  1

imageРаунд  2 Раунд  3

Раунд  4

Раунд  5 Раунд  6

Раунд 7 https://www.liveworksheets.com/7-rg321739fz

imageВам необхідно записати факти про сигнали, які ви знайшли в попередніх раундах

Для відправки цього завдання викладачу вам необхідно скористатися підказкою:

image


image

pdf
Додано
19 червня 2023
Переглядів
144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку