Інтерактивна логопедична вправа "У пошуках букви"

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

«У пошуках букви» Інтерактивна логопедична вправа

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвиток фонематичного аналізу.

Хід вправи: Добрий день! Рада вас бачити дітки. Одразу хочу повідомити, що до нас сьогодні прийде у гості Сімка, вона допоможе нам у виконанні вправи.

 Сімка: «Привіт, друзі! Я вже знаю нашу сьогоднішню задачу, тому готова приступати до діла».

Логопед: Це чудово. Отже, дітки, ми з вами відправимось на пошуки зниклої букви. Я написала маленькі, коротенькі загадки і хотіла вам прочитати, але коли відкрила зошит помітила, що остання буква слова зникла. Тому я запросила Сімку, щоб всім разом відправитись у подорож на пошуки. Ви готові?(Діти відповідають). Тоді починаємо.

1. Виріс у лісі білий гри…

2. А хлопчик Іванко хворіє на гри…

3. Заболів у зайця зу…

4. Песик має гострий ню…

5. Мама готує смачний су…

6. У траві сховався ву…

7. Дощ пройшов. Скільки калю…

8. Влітку сходимо на пля…

9. У піску червоний кра…

10. Знайдемо скарби і кла…

Нолик: «Ого, нічого собі загадки. Я б сам напевно не впорався. Добре, що у  мене є такі друзі, як ви. Що ж, я тоді побіг, дякую вам велике і до нових зустрічей».

Логопед: Так, справді, інколи було не легко, але для вас це не проблема, ви добре попрацювали. Давайте тепер зробимо висновок і будемо завершувати заняття.

Рефлексія: У мене є знак оклику і знак запитання. Якщо вам було все зрозуміло і легко, то ліпите знак оклику на дошку, а якщо навпаки - то знак запитання.

 

 

 

 

 

docx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку