Інтерактивна логопедична вправа "Чую вас, чую"

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

«Чую вас, чую» Інтерактивна логопедична вправа

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвиток фонематичного слуху та активного словника.

Хід вправи: Добрий день, любі дітки! Як ваші справи?(Діти відповідають). Це добре. Сьогодні я хочу з вами обговорити одне питання. Ви помітили, що наш милий Нолик, інколи не з першого разу чує, що його кличуть? (Діти відповідають). Так от я і рішила запросити його до нас у гості, щоб попрацювати над цим питанням. Ви мені допоможете?(Діти відповідають). Чудово! Тоді давайте покличемо. Нолик…Нолик… Нолик.

 Нолик: «Чую вас, чую. Привіт, друзі. Я сумував за вами. Як ви, як справи, що нового?(Діти спілкуються з Ноликом). Клас, а чого мене звали? Що трапилось?»

Логопед: Нолик, любий, у нас заняття з розвитку фонематичного слуху, от ми і покликали тебе. Давай спробуємо разом з малюками виконати декілька завдань. Я  буду читати однакові слова, але серед них заплутаю зайве слово. Вам потрібно його впіймати і виправити!. Добре? Давайте спробуємо.

Сон, сон, сон, сон, тон, сон, сон.

Коса, коса, коса, коза, коса.

Рама, рама, рама, лама, рама, рама.

Цвіт, цвіт, цвіт, світ, цвіт.

Кіт, кіт, кіт, кріт, кіт, кіт.

Пожити, пожити, пожити, пошити, пожити.

Пара, пара, кара, пара, пара.

Лапа, лапа, лапа, мапа, лапа.

Дім, дім, тінь, дім, дім.

Мама, мама, мама, лана, мама.

Нолик: «Оце так. В мене аж голова запаморочилась. Я б сам точно не впорався з цим завданням. Це було цікаво і повчально, дякую за запрошення. Бувайте!».

Логопед: Дітки, а для вас якою була вправа, давайте визначимось.

 

 

Рефлексія:

 Працювали ми сумлінно

 Працювали на „відмінно”

 Час занять уже скінчився

 То скажи чого навчився ?

 

 

 

docx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку