Інтерактивна логопедична вправа "Швидше запам'ятай!"

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

 «Швидше запам’ятай!» Інтерактивна логопедична вправа

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: Розвиток уваги, пам’яті та збагачення активного словника.

Хід вправи: Доброго дня, дітки! Як ваші справи? (Діти відповідають). Які ви молодці. А готові до сьогоднішньої вправи? Швидко впораєтесь?(Діти відповідають). Чудово! Тож, що ми будемо робити…ой, до нас же йде Нолик у гості, але щось він затримується.

Нолик: «Привіт, привіт! Вибачте за запізнення, я випадково, ви ще не почали?»

Логопед: Вітаємо. Ти вчасно, сідай швидше, я буду розповідати, що ми будемо робити на нашому занятті. Отже, ваше завдання, на справді, дуже просте, у вас буде 10 секунд щоб уважно роздивитися кімнату, потім ви закриваєте оченята і по черзі називаєте, що запам’ятали. Далі будуть карти з тваринами, професіями і деревами. Ну, готові? Тоді час пішов.

  1. Огляд кімнати – 2 спроби
  2. Карти з зображенням тварин
  3. Картки з зображенням дерев
  4. Картки з зображенням професій

Нолик: Цікаве заняття. Я ніби в піжмурки погрався. І таке корисне. Я так швидко ще ніколи не запам’ятовував, зазвичай на це йде дня 2. Сьогодні я добре розкачав свою зорову пам’ять. Дякую, за таке корисне завдання. До нових зустрічей, мені вже час!»

Логопед: Бувай, приходь до нас частіше. Ну, дітки, давайте і ми визначимось, якою була вправа.

Рефлексія: Якщо завдання було зрозумілим і ви без складнощів впорались, то голосно плескаєте у долоньки, а якщо навпаки виникли труднощі - то тупотите ніжками.

 

docx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку