Інтерактивна логопедична вправа "Впіймай звук разом із Сімко"

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

«Впіймай звук разом із Сімкою» Інтерактивна логопедична вправа

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розрізнення і повторення  на слух шиплячих звуків [ш], [щ], [ч], [ж].

Хід вправи: Добрий день, любі дітки! Рада вас всіх бачити. Наша сьогоднішня вправа буде спрямована на повторення вивчених вами шиплячих звуків. Давайте згадаємо, які вони і як саме вимовляються.

(Діти відповідають). Молодці! До речи, до нас поспішає Сімка у гості, вона допоможе нам виконати цю вправу і взагалі, з нею веселіше.

Сімка: « Привіт, привіт усім. Хух, сподіваюсь я нічого не пропустила?» Логопед: Ти саме вчасно, ми починаємо. Отже, наші шиплячі звуки [ш], [щ], [ч], та [ж], я буду читати різні слова, якщо почуєте один з цих звуків піднімаєте ручку до гори і називаєте його. Все зрозуміло? (Діти відповідають).

На звук [щ] – щука, щітка, шило, дощ, вуж.

На звук [ч] – чоботи, сова, річка, вірш, човен, шуба.

На звук [ж] – жук, сік, ніж, віз, жаба, шапка.

На звук [ш] – каша, велосипед, машина, карусель, кішка.

От і все! Ви чудово впорались.

Сімка: « А я хвилювалася за вас. Але ви, молодці!! Скоро чекайте мене знову нагостини. До зустрічі!»

Логопед: А ми з вами давайте підводити підсумки.

Рефлексія: Дивіться, у мене є ягідки і дві тарілочки – червона і жовта. Подумайте і скажіть, чи легка для вас була ця вправа, або можливо щось не вдалося. Якщо все вийшло і все було зрозуміло, то кладіть ягідку до жовтої тарілочки, а якщо навпаки - то це буде червона .

 

 

docx
Додано
17 березня 2021
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку