" Інтерактивні технології навчання як засіб розвитку творчого потенціалу молодших школярів НУШ".

Про матеріал
Пропоную вашій увазі майстер-клас з розвитку інтелектуальних можливостей ,методи роботи ,орієнтовані на інтереси і можливості кожної дитини та розвитку допитливості, пізнавальної мотивації та інтелектуальної активності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерактивні технології навчання як засіб розвитку творчого потенціалу молодших школярів НУШ

Номер слайду 2

Інтерактивне навчанняЄ однією з форм організації пізнавальної активної діяльності в умовах НУШ, яке має конкретну, передбачувану МЕТУ - створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність.

Номер слайду 3

Інтерактивна вправа “Шість капелюхів”Це психологічна рольова гра, сенс якої - розглянути одну і ту ж проблемну ситуацію з 6 незалежних одна від одної точок зору. Це дозволяє сформувати найбільш повне уявлення про предмет дискусії та на логічному й емоційному рівнях оцінити переваги і недоліки.

Номер слайду 4

Інтерактивна вправа “Шість капелюхів”

Номер слайду 5

Інтерактивна вправа “Шість капелюхів”

Номер слайду 6

Інтерактивна вправа “Ромашка Блума”Мета цього методу – навчити учнів усвідомленого та цілеспрямованого формулюванню запитань різного типу.

Номер слайду 7

Можливі два варіанти використання: Питання формулює сам учитель. Це більш легкий спосіб, який використовується на початковій стадії – коли необхідно показати учням приклади, способи роботи. Питання формулюють самі учні. Цей варіант вимагає певної підготовки від дітей, оскільки придумати питання репродуктивного характеру легко, а ось питання-завдання вимагають певного досвіду. Пам’ятайте: запитання важливіше за відповідь! У сучасному світі набагато легше знайти інформацію, ніж поставити запитання, що допоможуть розв’язати проблему!

Номер слайду 8

Шість пелюсток – шість запитань:

Номер слайду 9

Інтерактивна вправа “Кубик Блума”

Номер слайду 10

Інтерактивна вправа “Кубик Блума”Метою цього прийому є те, що дитині не пропонують готове рішення, а тільки проблему. Учень має самостійно, використовуючи свій досвід і знання, знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Номер слайду 11

Інтерактивна вправа “Шість цеглинок”Це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таких важливих, передбачених НУШ умінь, як, наприклад, вирішення проблемних завдань.

Номер слайду 12

Інтерактивна вправа “Шість цеглинок. Фізкультхвилинки”

Номер слайду 13

Інтерактивна вправа “LEGO-іменники”Підніми цеглинку того кольору, на якій написано іменник.бігатирахуватичервонийсобакакудлатийгавкати

Номер слайду 14

Інтерактивна вправа “LEGO-іменники”собака

Номер слайду 15

Інтерактивна вправа “LEGO-іменники”Склади вежу з іменників, які відповідають на питання ЩО?заєцьмузейученьстілецьсвітлолікар

Номер слайду 16

Інтерактивна вправа “LEGO-іменники”музейстілецьсвітло

Номер слайду 17

Інтерактивна вправа “LEGO-system”Навчатися у процесі гри значно цікавіше, ніж вивчати теоретичні матеріали, що сприяє кращим та ефективнішим результатам. Через гру діти отримують навички:спілкування;командної роботи;прояву ініціативи;генерації нових ідей;критичного мислення;оперування інформацією.

Номер слайду 18

Інтерактивна вправа “LEGO-system”Форми, у яких працюють діти:поодинці;у парах;у групах до 6 чоловік;у групах по 6 чоловік і більше. Гра — це не лише розвага. Для сучасних дітей XXI сторіччя — це ефективний метод навчання, здатний заохотити до пізнання світу та сформувати ключові компетентності, що допоможуть у подальшому легко і швидко адаптуватися до змін у майбутньому.

Номер слайду 19

Інтерактивна вправа “Читацьке колесо”Вправа на розвиток критичного мислення "Читацьке колесо" допоможе нестандартно підійти до перевірки прочитаного твору. Змінні пелюстки можна варіювати кожного уроку.

Номер слайду 20

Інтерактивна вправа “Читацьке колесо”

Номер слайду 21

Інтерактивна вправа “Чарівні мішечки”

Номер слайду 22

Вправа “Шифрувальник”{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}2314рудг{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}друг

Номер слайду 23

Вправа “Шифрувальник”

Номер слайду 24

Інтерактивна вправа “Сенкан”Іменник. Опис (2 слова) Дія (3 слова)Речення з 4-х слів Синонім

Номер слайду 25

Інтерактивна вправа “Асоціативний кущ”

Номер слайду 26

Інтерактивна вправа “Магічні круги”Запиши слова у два круги. Істоти. Неістоти. Песик. Будка. М’ячик. Котик. Товариш. Дружба

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
10 вересня
Переглядів
13
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку