Історична довідка про теорему синусів та косинусів: "Історичні відомості"

Про матеріал

Презентація до уроку, з теми "Розв'язування трикутників", 9 клас. Історична довідка про теорему синусів та теорему косинусів. Даний матеріал пропонується використовувати під час підготовки до уроку, а також рекомендувати учням для самостійного опрацювання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вчені Індії зводили розв’язування будь-яких трикутників до розв’язування прямокутних трикутників і не вимагали теорему синусів і косинусів. А С В

Номер слайду 3

Теорема синусів була доведена лише в одинадцятому столітті видатним астрологом Аль Біруні. Теоремою синусів користувалися, починаючи з ХVI століття і європейські математики.

Номер слайду 4

Теорема косинусів була доведена геометрично в «Началах» Евкліда. «Начала» відіграли винятково важливу роль у подальшому розвитку математичної науки. Історичне значення цієї праці полягає в тому, що в ній уперше здійснено спробу логічної побудови геометрії на основі аксіоматики.

Номер слайду 5

Словесно теорема косинусів була вперше сформульована французьким математиком Француа Вієтом в ХVI столітті. Вієту належить виведення формули для синусів (або хорд) і косинусів кратних дуг. Великих успіхів досяг вчений у геометрії.

Номер слайду 6

Сучасний вид теорема косинусів приймає в 1801 році у французького математика Лазара Карно. Як учений, Карно в основному займався математичним аналізом і геометрією.

Номер слайду 7

Видатний математик, фізик, механік, астроном. Сучасного вигляду тригонометрія набула в роботах видатного математика Леонарда Ейлера (1707-1783)

Номер слайду 8

Використані джерела http://uk.wikipedia.org/ http://osvita.ua/school/lessons_summary/math/6339/ Шмигевський М.В. Видатні математики. – Х.: Вид.гр. “Основа”, 2004.- 176с. Геометрія: підруч. для 9 кл. загальноосвіт. навч. закладів / А.Г. Мерзляк, В.Б. Полянський, М.С. Якір – Х.: Гімназія, 2017. -240 с. : іл.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гриценко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Kulchytsky Valeriy
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Геометрія 9 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
Додано
12 січня 2018
Переглядів
3520
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку