Історичний квест до дня Соборності України

Про матеріал

Квест допоможе перевірити у цікавій формі знання учнів з Історії; вміння застосовувати знання в нестандартних ситуаціях; розвивати логічнге мислення та кмітливість.

Перегляд файлу

Квест до Дня Соборності України

Доброго дня, дорогі друзі! Сьогодні 22 січня  ми святкуємо День соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави.

Наш народ споконвіку відзначався своєю волелюбністю, прагненням до створення незалежної держави. Вінцем цих прагнень стало возз’єднання Східної і Західної України. Воно визрівало віками страждань і поневірянь, і дійшло аж до 21 століття.

І сьогодні ми з вами проведемо історичний квест, присвячений Дню Соборності України. Будемо розмовляти про найдорожче серцю кожної людини – Батьківщину. Її героїчне минуле і сучасне, її солов’їну мову та чарівну природу, народні звичаї та традиції.

Хочу розпочати легендою про Україну.

Колись давно Бог створив народи, і кожному наділив землю. Наші предки  кинулися пізніше, але землі їм уже не дісталося. Тож вони прийшли до Бога, та він у цей час молився. Вони не посміли йому щось казати, і терпеливо почали чекати. Через деякий час Бог озирнувся і побачив людей. Він сказав, що вони дуже чемні та запитав чому вони чекають. Дізнавшись чого пращури прийшли до нього, то Бог запропонував їм чорну землю.

  • Ні, - відповіли пращури,- там уже живуть німці, французи, іспанці, італійці.
  • Ну, тоді вам я дам землю, ту що залишив для Раю, там є все: річки, озера, ліси, степи. Але пам’ятайте, якщо будете її берегти, то вона буде вашою, а ні – то ворога.

     Пішли наші предки на ту землю, оселилися й живуть донині. А країну свою назвали Україною

За  своїм географічним розташуванням  Україна знаходиться  в самому центрі Європи, тому вона є країною європейською.

Сьогоднішній квест – це інтелектуальне змагання для тих, хто насамперед любить Україну, відчуває себе  українцем і хоче перевірити й поповнити свої знання про її історію, географію, народні звичаї, традиції та  літературу.

Для участі у квесті слід прочитати цей QR-код

Гра проводиться на базі Манявського ліцею. Ви повинні знайти документ, який засвідчує Акт Злуки УНР і ЗУНР. Для цього у вас буде своєрідний маршрут, упродовж якого ви будете виконувати завдання.  Кожне завдання заховане в певному класі і має код і посилання на підказку до другого завдання. Підказка непроста, а у вигляді загадки. Для участі у квесті вам потрібен смартфон зі зчитувачем QR-кодів та підключенням до Інтернету. Знадобиться ручка. Хто, якнайшвидше виконає всі завдання і знайде документ, виграє.

 

Бажаю успіхів!

 

 

Завдання  квесту до Дня соборності

Зупинка 1.

C:\Users\User\Desktop\Зупинка №1.gif

Зупинка 2.

C:\Users\User\Desktop\Зупинка №2.gif

Зупинка 3.

C:\Users\User\Desktop\Зупинка №3.gif

Зупинка 4.

C:\Users\User\Desktop\Зупинка №4.gif

Зупинка 5.

C:\Users\User\Desktop\Зупинка №5.gif

 Діти, сьогодні ви продемонстрували гарні знання. І здобули найцінніше Соборність України:

C:\Users\User\Desktop\Акт Злуки.gif

Наша країна давня, але як незалежна – ще зовсім молода. Тож давайте любити й оберігати її – багату, молоду, найкращу для нас. І тоді вона засяє яскравою зіркою на європейськім небосхилі.

Любіть Україну у сні й наяву,

Вишневу свою Україну!

Всім серцем любіть Україну свою,

І вічні ми будемо з нею.

 

docx
Додав(-ла)
Паранюк Марія
Додано
24 січня 2021
Переглядів
5568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку