Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа - етюд «Я ЗНАЮ ТЕБЕ"

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Ефективна вправа, яка розвиває партнерські відносини в групі, емпатію, поглиблює саморозкриття і саморефлексію у відповідь на отриманий «зворотний зв'язок» від партнера. Ця вправа акторського тренінгу дуже яскрава, емоційна і створює в колективі надзвичайний настрій.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) 

Вправа - етюд «Я ЗНАЮ ТЕБЕ ...»

Ефективна вправа, яка розвиває партнерські відносини в групі, емпатію, поглиблює саморозкриття і саморефлексію  у відповідь на отриманий «зворотний зв'язок» від партнера. Ця вправа акторського тренінгу дуже яскрава, емоційна і створює в колективі  надзвичайний настрій.

  1. Група розбивається на пари. У парі кожен з учасників спочатку отримує час на оцінку співрозмовника: звертає увагу на його особливості - зовнішній вигляд, позу, мова тіла, жестикуляцію, міміку ... Потім кожен із співрозмовників повідомляє партнеру своє уявлення про його внутрішній психофізичний стан. Наприклад: «На мій погляд, ти виглядаєш зараз як людина, яка виграла «Джекпот»; «Судячи з твоєї відкритої усмішки, тобі подобається те, що відбувається на тренінгу ...»; «Я думаю, що тобі непросто зосередитися на завданні, яке ми отримали ... Ти здаєшся стурбованим, може бути, тебе турбує якась проблема?»; «Мені приємно бачити перед собою оптимістичну, енергійну дівчинку. Це піднімає і мій настрій, мені хочеться разом з тобою стрибати на батутах  ... »
  2. Але, важливо заздалегідь налаштувати учасників на те, що в оцінці партнера не може бути ніякої критики, поблажливості, панібратства ... Кожному надається можливість спробувати висловити в культурній і ненав'язливій формі свої, дуже особисті, суб’єктивні  припущення про стан партнера.
  3. Другий партнер відповідає на припущення співрозмовника: він або погоджується, або спростовує його думку, дякує за співчуття, дивується проникливості ...
  4. Після проходження всього плану вправи «припущення-відповідь», партнери в парі міняються ролями.

 

docx
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку