Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «ПРОТИ СТРЕСУ»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Вправа «ПРОТИ СТРЕСУ» Вправа на розвиток концентрації уваги та швидкість реакції. Вправа проводиться при дуже високому темпі Часто буває, коли потрібно швидко зорієнтуватися, зробити якусь дію, наступає паніка, тому ця вправа корисна на «зняття паніки та стресу»
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа «ПРОТИ СТРЕСУ»

Вправа на розвиток  концентрації уваги та  швидкість реакції. Вправа проводиться при дуже високому темпі

Часто буває, коли потрібно швидко зорієнтуватися, зробити якусь дію, наступає паніка, тому ця вправа  корисна на «зняття  паніки та стресу»

План роботи над вправою:

  1. Всі стають у велике коло. Починається вправа з того, що кожен голосно і виразно скаже своє ім'я.
  2. Тепер  почнемо вправу. Перший учасник робить плеск в долоні , і вказуючи на будь- якого учасника, що стоїть в колі, називає його ім'я. Названий учасник, не втрачаючи ні секунди, плескає в долоні, вказує на будь-якого іншого актора  в колі і вимовляє його ім'я ... Важливо!!! Не забути порядок дій: сплеск - вказуємо на учасника – називаємо його по  імені. Важливо не забути і не переплутати імена гравців. Будь-яка втрата темпу, загальмування, помилка в імені приводить до поразки.
  3. Можна ускладнити вправу. Гравці придумують собі «псевдоніми», але вони повинні бути короткими і легко запам’ятовуючими. При цьому варіанті, учасники  називають замість імен псевдоніми.
  4. Вправа триває до останнього учасника, але якщо учасників занадто багато, то педагог  може завершити вправу в будь-який час.
  5. Проводимо  вправу  в такому порядку:

• пояснення правил;

• коло імен - кожен голосно і виразно уявляє себе, називаючи ім'я;

• пробна гра, що дає можливість розім'ятися і перевірити розуміння гравцями правил і дозволяє педагогу уточнити завдання і встановити прийнятний для вправи темп;

• безпосередньо гра.

  1. Обговорення  вправи.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку