Презентація "Кріплення оелементів"

Про матеріал
Види композицій з паперу. Технологія виготовлення виробу. Кріплення деталей до основи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРІПЛЕННЯ ОЗДОБЛЮВАЛЬНИХ ЕЛЕМЕНТІВ Керівник гуртка Т.І. Єрьоміна

Номер слайду 2

Паперокручення– це мистецтво виготовлення плоских або об’ємних композицій з паперу. З таких паперових спіралей створюють квіти та візерунки, які потім використовують зазвичай для прикраси листівок, альбомів, подарункових упаковок та ін.

Номер слайду 3

За формою композиції є: плоскі, об’ємні, одинарні, подвійні

Номер слайду 4

Матеріали для виготовлення виробів: основні - картон, папір; оздоблювальні - тканина, нитки, природні матеріали, стрічки; оздоблювальні елементи - блискітки, стрази, ґудзи­ки, намистинки.

Номер слайду 5

Інструменти: основні - лінійка, кан­целярський ніж, ножиці; додаткові інструменти - (відповідно до обраного виду оздоблення).

Номер слайду 6

Технологія виготовлення виробу: виготовлення основи виробу;виготовлення оздоблювальних елементів;закріплення оздоблювальних елементів на основі.

Номер слайду 7

Технологічна послідовність виготовлення виробу:розкрій основи та деталей виробу;добір матеріалів та інструментів для виготовлення та кріплення оздоблювальних елементів;виготовлення оздоблювальних елементів;кріплення оздоблювальних еле­ментів до основи;• остаточна обробка виробу.

Номер слайду 8

Найбільша складність, з якою на даний момент зіткнулися: як приклеювати детальки до основи у квілінгу? Адже папір стоїть руба, дуже тоненько клей наносиш - не приклеюється, якщо побільше - клей помітно і виглядає неакуратно.І вже зовсім незрозуміло, яким чином тримаються на основі такі смужки, як, наприклад, стеблинка у цього квіточки.

Номер слайду 9

Кріплення деталей до основи найчастіше здійснюється за допомогою клею ПВА. Вибираючи клей, перевагу слід віддавати пляшечка з маленьким отвором. Це допоможе вам контролювати кількість необхідного клею.

Номер слайду 10

ПОРАДА Щоб не вимазатися в клею, необхідно наносити його на деталі виробу зовсім потроху. Це робити можна за допомогою зубочистки.

Номер слайду 11

Також використовується пінцет для прикріплення готових елементів до основи. Пінцет загнутий призначений для полегшення роботи з дрібними деталями в техніці квіллінг і при створенні біжутерії. Тонкий вузький кінець дозволяє легко захоплювати і утримувати предмети в потрібному положенні.

Номер слайду 12

Беремо детальку, наносимо кілька крапель клею ПВА і кладемо деталь на потрібне місце. Смужку паперу кілька секунд держемо пінцетом, щоб клей схопився.

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
1381
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку