Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «ЩО Я ПЕРЕДАЮ?!»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Вправа «ЩО Я ПЕРЕДАЮ?!» Ефективна вправа на розвиток сценічної уяви та сценічної віри. Відношення до предмету, як до реально існуючого.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа  «ЩО Я ПЕРЕДАЮ?!»

Ефективна вправа на розвиток  сценічної уяви та сценічної віри. Відношення до предмету, як до реально існуючого.

План проведення вправи:

  1.  Учасники стають в пів коло. Починаючи з ведучого, кожен передає по колу «щось». Актори  то приймають, то передають, як естафетну паличку, «уявний предмет»
  2.  Наприклад, своєму «сусіду»  ви передали  уявне яблуко. Як він здогадався, що його пригощають саме яблуком, а не склянкою чаю?
  3. Можна побудувати «передачу» уявного предмета тематично. Наприклад: перше коло роботи – передавали «плоди»,  другий захід по колу– «тварини», третій – іграшки і т.п. А можна змішано.
  4. Вибирайте різні варіанти:  «Спортивне приладдя», «Музичні інструменти», «Предмети побуту», «Тварини», «Магазин одягу»  тощо.
  5. Переходьте на іншу передачу, задіяючи міміку і жести, передача «Гримаса-настрій». «Приймаючи»  гримасу-настрій, «сусід» намагається назвати емоцію, яку приймає  «по імені». Продовжуємо коло. Це не тільки весело, але й дуже корисно: даємо своїм  м'язам попрацювати, шукаємо відповідність між настроєм і «маскою».
  6. Можна виконати інший різновид цього завдання.
  7. Обговорення вправи.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку