Ізомери у природі. Ізомерія

Про матеріал
Існування сполук, однакових за хімічним складом та молекулярною масою, але різних за будовою і властивостями. Такі сполуки називають ізомерами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ізомери у природіМиндру Юлія

Номер слайду 2

Зміст Ізомери 3Ізомери у природі 4 Види ізомерів5 Де зустрічаються ізомери6 Джерела інформації7

Номер слайду 3

ІзомериІзомери – це сполуки, які мають однаковий якісний та кількісний склад, але різну будову і різні фізико-хімічні властивості.23 РРІзомери у природі3

Номер слайду 4

Ізомери у природі isomeria < грец. isos — однаковий + meros — частина) — явище, яке полягає в існуванні сполук (ізомерів), що мають однакові молекулярні формули, але відрізняються порядком зв'язування атомів у молекулі чи розташуванням атомів у просторі, внаслідок чого вони є відмінними за фізичними і хімічними властивостями. Термін «ізомерія» вперше був уведений у 1830 р. Розрізняють два основні види ізомерії — структурну (Ізомерія будови) і просторову (стереоізомерія).23 РРІзомери у природі4

Номер слайду 5

Види ізомерів23 РРІзомери у природі5

Номер слайду 6

Де зустрічаються ізомери. У природі знайдені моносахариди переважно з D-конфігурацією. До складу жирів можуть входити як насичені, так і ненасичені жирні кислоти, які містять один чи кілька подвійних зв’язків у вуглецевому ланцюгу, що приводить до існування геометричних ізомерів. Експериментально встановлено, що зазвичай більш стійкими є Е- (транс-) ізомери. Природні ж ненасичені жирні кислоти — структури з Z- чи цис-конфігурацією. Вважають, що Z-конфігурація надає вуглеводневому ланцюгу компактної структури, що важливо при побудові біологічних мембран, до складу яких входять ліпіди.23 РРІзомери у природі6

Номер слайду 7

Джерела інформаціїІзомери Ізомери у природі Види ізомерів. Де зустрічаються ізомери. Зображення1 2 3

pptx
Додав(-ла)
Юлія Миндру
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
24 вересня 2023
Переглядів
15207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку