І СЕМЕСТР
№ |
ЗМІСТ ПРОГРАМОВОГО МАТЕРІАЛУ |
К-сть год |
ДАТА |
ПРИМІТКИ |
Особиста гігієна (4 год.) |
||||
1 |
Загартування організму (зарядка, обтирання, сезонний одяг, фізичні заняття). |
1 |
|
|
2 |
Догляд за руками (догляд за нігтя- ми і шкірою рук). Косметичні засоби для догляду за руками ( креми, лосьйони). |
1 |
|
|
3 |
Добір косметичних засобів ( спосіб застосування, термін виготовлення) Догляд за ногами (догляд за нігтя- ми і шкірою ніг). |
1 |
|
|
4 |
Косметичні засоби для догляду за ногами. Добір косметичних засобів (спосіб застосування, термін виготовлення) |
1 |
|
|
Догляд за одягом (8 ) |
||||
6 |
Дрібний ремонт одягу(пришивання гудзиків, вішалок, петель і гачків, зашивання розпоротого шва). Ручні швейні голки. |
2 |
|
|
7 |
Розміри голок. Нитки для шиття. Підбір голок, ниток залежно від виду ремонту. |
2 |
|
|
8 |
Правила безпечної праці з голкою, ножицями ( повторення). Прання виробів з кольорових бавовняних і шовкових тканин. Миючі засоби. Підбір миючих засобів з урахуванням якості тканини. |
2 |
|
|
9 |
Електрична праска. Правила безпечної праці з електропраскою. |
1 |
|
|
10 |
Прасування виробів ( фартухів, косинок, серветок та ін.) з бавовняних і шовкових тканин. |
1 |
|
|
Культура харчування та технологія приготування кулінарних страв (16) |
||||
11 |
Режим харчування. Складання свого режиму дня. |
2 |
|
|
12 |
Гігієна приготування їжі. |
2 |
|
|
13
|
Зберігання продуктів харчування і готової їжі. |
2 |
|
|
14 |
Приготування страв із крупи, макаронних виробів, картоплі та інших овочів, молока й молочних продуктів. |
6 |
|
|
Родина (2)
|
||||
15 |
Склад сім’ї учнів: імена, по-батькові, вік, місце роботи членів сім’ї.
|
1 |
|
|
16 |
Родина: мати, батько, брат, бабуся. Особисті стосунки в родині. Походження та значення своїх імен |
1 |
|
|
Культура поведінки (4) |
||||
17 |
Поведінка в кіно, театрі, клубі, залах музею, бібліотеці та інших установах. |
2 |
|
|
18 |
Поведінка за столом. Користування столовими приборами серветкою, уміння сидіти за столом та красиво вживати їжу. |
2 |
|
|
ІІ семестр
Культура поведінки (4) |
||||
17 |
Поведінка в кіно, театрі, клубі, залах музею, бібліотеці та інших установах. |
2 |
|
|
18 |
Поведінка за столом. Користування столовими приборами серветкою, уміння сидіти за столом та красиво вживати їжу. |
2 |
|
|
Догляд за житлом (9) |
||||
19 |
Гігієнічні вимоги до житлового приміщення і заходи їх забезпечення. |
2 |
|
|
20 |
Основні правила організації робочого місця школяра. |
1 |
|
|
21 |
Щоденне прибирання квартири (сухе й вологе ). Пилосос. |
2 |
|
|
22 |
Догляд за підлогою залежно від покриття (лак, мастика, олійна фарба, лінолеум). Засоби догляду за підлогою. |
3 |
|
|
23 |
Догляд за кімнатними рослинами.
|
1 |
|
|
Транспорт(7) |
||||
24 |
Основні транспортні засоби. Користування міським транспортом. |
2 |
|
|
25 |
Оплата проїзду на всіх видах міського транспорту (разовий, проїзний квитки). |
3 |
|
|
26 |
Найбільш раціональні маршрути пересування в різні точки міста, селища, в найближчі населені пункти. |
2 |
|
|
Торгівля(5) |
||||
27 |
Продовольчі та спеціалізовані магазини. Види товарів, їх можлива вартість. |
2 |
|
|
28 |
Придбання товарів. Ціни. Види упаковок. Розфасовка щодо виду товарів, виміри ( грами, кілограми, літри,тощо). |
2 |
|
|
29 |
Екскурсія в спеціалізовані магазини.
|
1 |
|
|
Засоби зв’язку(5) |
||||
30 |
Основні засоби зв’язку(пошта,телеграф, телефон, мобільний зв’язок). |
1 |
|
|
31 |
Види поштових відправлень(листи, бандеролі, посилки, грошові перекази, телеграми). |
1 |
|
|
32 |
Види листів (закриті, відкриті, прості, рекомендовані), порядок відправлення листів різних видів. Вартість пересилки. Написання адреси на конверті. |
2 |
|
|
33 |
Телеграф. Види телеграфних послуг. Тарифи. Заповнення телеграфних бланків. Складання тексту телеграм. |
1 |
|
|
Медична допомога (5) |
||||
34 |
Медичні установи: поліклініки, аптеки, диспансери, лікарні та їх призначення. Працівники медичних установ (лікарі, медичні сестри, молодший медичний персонал, реєстратори, працівники аптеки). |
2 |
|
|
35 |
Види медичної допомоги: «швидка допомога», обслуговування дома, амбулаторний прийом, госпіталізація. Виклик «швидкої допомоги» й лікаря додому. |
2 |
|
|
36 |
Екскурсія до поліклініки. |
1 |
|
|
37 |
|
|
|
|