Календарно-тематичне планування "СПО" 5 клас 1 семестр

Про матеріал
Календарно – тематичне планування з соціально-побутового орієнтування 5 клас (Остапенко Л. І., Тарновська Л.І.)
Перегляд файлу

 

Календарно – тематичне планування з соціально-побутового орієнтування

5 клас

(Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями. Автори: Остапенко Лариса Іванівна, вчитель-дефектолог вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель», директор спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №17 м. Києва, Тарновська Людмила Іванівна, вчитель-дефектолог вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №17 м. Києва Укладач: Міненко Г.В.).

 

1 година на тиждень

п.п.

Дата

К-сть

годин

Тематика корекційно – розвиткової роботи

Примітки

1

 

1

Вступне заняття.

Ознайомлення із приміщенням для соціально побутового орієнтування, правилами поведінки в ньому. Дотримання правил безпеки і санітарно-гігієнічних вимог під час навчання

 

Особиста гігієна

2

 

1

Правила особистої гігієни (розширення знань). Послідовність виконання ранкового і вечірнього туалету.

 

3

 

1

Догляд за волоссям (миття, зачіска). Миття голови (періодичність). Добір мила, шампуню залежно від стану волосся. Засоби боротьби з лупою.

 

4

 

1

Причісування волосся. Добір зачіски.

 

5

 

1

Гігієна зору. Освітлення приміщення.

 

6

 

1

Гігієна читання. Гігієна зору під час користування телевізором, комп´ютером.

 

Догляд за одягом

7

 

1

Види одягу за призначенням. Види головних уборів.

 

8

 

1

Повсякденний догляд за одягом та головними уборами.

 

9

 

1

Сезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання.

 

10

 

1

Види взуття, їх призначення. Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено (сушіння, чищення, готування сезонного взуття до зберігання). Засоби догляду за взуттям.

 

Культура харчування та технологія приготування кулінарних страв

11

 

1

Продукти харчування (хліб, м’ясо, овочі, фрукти). Різноманітність продуктів харчування, їх значення для здоров’я людини.

 

12

 

1

Біологічна цінність основних продуктів харчування. Вітаміни в основних продуктах харчування.

 

13

 

1

Кухонне обладнання. Правила користування і догляду за ними. Миючі засоби догляду за посудом.

 

14

 

1

Приготування їжі. Санітарно-гігієнічні вимоги до обробки продуктів.

 

15

 

1

Сніданок. Приготування простих і комбінованих бутербродів, страв із яєць, салатів, вінегрету, заварювання чаю.

 

16

 

1

Сервірування столу до сніданку з урахуванням різного меню. Правила поведінки за столом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Планування
Інкл
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку