Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури, 4 клас, 2018-2019 н.р..

Про матеріал

Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури, 4 клас, 2018-2019 н.р.


Планування розроблено для спрощення складання поурочних планів-конспектів. Додані наскрізні лінії, що дозволять формувати в учнів основні компетентності в різних галузях.



Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

4 клас.

   105 годин.               

 

 

Зміст уроку

Год.

Дата проведення

за планом.

Дата проведення фактично.

 

Примітка.

 

Тема 1. Вправи для оволодіння навичками пересувань.

(Школа пересувань.).

25

 

 

 

1

Теоретично Методичні Знання. Вступний інструктаж. Первинний інструктаж з БЖ «Безпека на уроках фізкультури.  Розвиток ключової компетентності екологічна грамотність і здорове життя. Фізичні вправи – обов’язкова частина побуту стародавніх людей. ЗРВ в русі. Біг:із зміною напрямку, спиною уперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

2

ТМЗ: «Фізичні вправи  та їх вплив на фізичний розвиток». Організуючі вправи: перешикування. ЗРВ в русі.  Ходьба: “змійкою”. Біг: із зупинками стрибком та у кроці за зоровим і слуховим сигналами. Тестування швидкості. Рухлива гра.

1

 

 

 

3

ТМЗ: «Основні фізичні якості: сила, швидкість, витривалість, гнучкість». ЗРВ в русі Біг: пересування приставними кроками правим, лівим боком. Тестування гнучкості .Рухлива гра.

1

 

 

 

4

ТМЗ: Ранкова гігієнічна гімнастика. ЗРВ в русі. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Біг: “повторний” біг 3 х 10 м. Тестування витривалості. Рухлива гра.

1

 

 

 

5

ТМЗ: «Загартування як засіб зміцнення здоров’я». Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях. ЗРВ в русі. Біг: біг до 30 м з високого старту. Тестування сили.Рухлива гра .

1

 

 

 

6

ТМЗ: «Правила рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури та під час самостійних занять фізичними вправами». Розвиток математичної компетентності. ЗРВ в русі. Біг: біг почергово з ходьбою до 1000 м. Рухлива гра .

1

 

 

 

7

ТМЗ: «Олімпійські ігри Стародавньої Греції». Розвиток ключової компетентності- спілкування іноземними мовами.Перешикування.  ЗРВ в русі. Біг   із прискореннями за сигналом. Рухлива гра .

1

 

 

 

8

ТМЗ. Розвиток компетентностей - Ініціативність і підприємливість. ЗРВ в русі. Організуючі вправи: перешикування. Біг: із зміною напрямку, спиною уперед.  Естафети.

1

 

 

 

9

ТМЗ. Розвиток інформаційно-цифрових компетентностей. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Біг: пересування приставними кроками правим, лівим боком. Тестування спритності. Рухлива гра .

1

 

 

 

10

ТМЗ. ОВ. ЗРВ в русі. Комплекс ранкової гімнастики з прапорцями. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Біг: “повторний” біг 3 х 10 м. Рухлива гра .

1

 

 

 

11

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: на носках.  Біг: біг до 30 м з високого старту. Рухлива гра .

1

 

 

 

12

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Біг: біг почергово з ходьбою до 1000 м. Тестування  швидкісно-силових якостей. Рухлива гра .

1

 

 

 

13

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Біг: пересування приставними кроками правим, лівим боком. Рухлива гра.

1

 

 

 

14

ТМЗ. Розвиток в компетентності з Обізнаності та самовираження у сфері культури. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: із зупинкою за сигналом. Біг: “повторний” біг 3 х 10 м. Рухлива гра .

1

 

 

 

15

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Біг: із зміною напрямку, спиною уперед. Тестування із «човникового» бігу4х9м .Рухлива гра .

1

 

 

 

16

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Естафети.

1

 

 

 

17

ТМЗ. О.В. Комплекс ранкової гімнастики   з  м’ячем. Ходьба: на носках. Біг: “повторний” біг 3 х 10 м. Рухлива гра .

1

 

 

 

18

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики з  скакалкою. Ходьба: “протиходом” Біг: біг до 30 м з високого старту. Рухлива гра .

1

 

 

 

19

ТМЗ. О.В. Розвиток ключової компетентності- спілкування іноземними мовами. Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: “змійкою”. Біг: біг почергово з ходьбою до 1000 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

20

ТМЗ. Організуючі вправи. ЗРВ в русі. Ходьба: із зупинкою за сигналом. Біг:повороти тулуба під час бігу. Рухлива гра.

1

 

 

 

21

ТМЗ. Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях О.В. ЗРВ в русі. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Біг на носках. Рухлива гра.

1

 

 

 

22

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі. Ходьба: на носках. Біг: із зміною напрямку, спиною уперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

23

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі. Ходьба: “протиходом” Біг: із зупинками. Контрольний норма­тив із чергування ходьби та бігу .Рухлива гра .

1

 

 

 

24

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі. Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики з  скакалкою. Біг: пересування приставними кроками правим, лівим боком. Рухлива гра .

1

 

 

 

25

ТМЗ. Розвиток уміння вчитися впродовж життя О.В. ЗРВ в русі.  Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: із зупинкою за сигналом. Біг: “повторний” біг 3 х 10 м. Естафети.  

 

1

 

 

 

 

 

Тема 2. Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики.

(Школа формування культури рухів.).

20

 

 

 

26

ТМЗ. «Первинний інструктаж з БЖ». Розвиток ключової компетентності екологічна грамотність і здорове життя. О.В. ЗРВ в русі. Ходьба: по підвищеній опорі. Тацювальні кроки. Положення тіла у просторі: сіди, упори. Рухлива гра.

1

 

 

 

27

 ТМЗ. О.В. ЗРВ зі скакалками. Лазіння: по похилій лаві, встановленій під кутом 45 градусів, в упорі присівши. Положення тіла у просторі: сіди, упори. Рухлива гра .

1

 

 

 

28

ТМЗ. Розвиток математичної компетентності. О.В. ЗРВ зі скакалками. Лазіння: підтягування у положенні лежачи на горизонтальній та похилій гімнастичній лаві.  Положення тіла у просторі: сіди, упори. Рухлива гра .

1

 

 

 

29

ТМЗ. О.В. ЗРВ зі скакалками.  Лазіння: по похилій лаві, встановленій під кутом 45 градусів, в упорі присівши. Положення тіла у просторі: сіди, упори. Рухлива гра .

1

 

 

 

30

ТМЗ. Розвиток інформаційно-цифрових компетентностей. О.В. ЗРВ в русі.   Елементи акробатики: перекати в групуванні. Рухлива гра .

1

 

 

 

31

ТМЗ. Розвиток ключової компетентност- спілкування іноземними мовами.  О.В. ЗРВ в русі.  Тацювальні кроки. Елементи акробатики: перекати в групуванні. Рухлива гра.

1

 

 

 

32

ТМЗ. Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях О.В. ЗРВ в русі.  Елементи акробатики: перекати в групуванні. ТМЗ. О.В. Тестування із підтягування у висі лежачи . Рухлива гра .

1

 

 

 

33

ТМЗ. Розвиток компетентностей - Ініціативність і підприємливість. О.В. ЗРВ в русі.  Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Елементи акробатики: перекид вперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

34

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Елементи акробатики: перекид вперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

35

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Лазіння: підтягування у положенні лежачи на горизонтальній та похилій гімнастичній лаві. Елементи акробатики: перекид вперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

36

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Ходьба: “протиходом”. Елементи акробатики: перекид вперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

37

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Загальнорозвивальні вправи: для формування правильної постави. Ходьба: “змійкою”. Рухлива гра .

1

 

 

 

38

ТМЗ. Розвиток в компетентності з Обізнаності та самовираження у сфері культури. О.В. ЗРВ в русі.  Тацювальні кроки. Елементи акробатики: стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами  . Рухлива гра .

1

 

 

 

39

  ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Лазіння: по похилій лаві, встановленій під кутом 45 градусів, в упорі присівши. Елементи акробатики: стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами  . Рухлива гра.

1

 

 

 

40

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Елементи акробатики: стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами  . Рухлива гра .

1

 

 

 

41

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Елементи акробатики: стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами  . Рухлива гра .

1

 

 

 

42

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Ходьба: “змійкою”. Вправи на релаксацію: «Повітряна кулька». Нор­матив зі згинання та розгинання рук в упорі лежа­чи. Рухлива гра .

1

 

 

 

43

ТМЗ. Розвиток соціальної та громадянської компетентності. О.В. ЗРВ в русі.  Тацювальні кроки. Вправи на релаксацію: «Незвичайна веселка». Рухлива гра .

1

 

 

 

44

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.  Лазіння по похилій гімнастичній лаві.  Вправи на релаксацію: «Сопілочка». Рухлива гра.

1

 

 

 

45

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі.   Лазіння: по похилій лаві, встановленій під кутом 45 градусів, в упорі присівши. Вправи на релаксацію: «Пташки». Рухлива гра .

1

 

 

 

 

Тема 3. Вправи для опанування навичками володіння              м’ячем.

                                      (Школа м’яча.).

31

 

 

 

46

ТМЗ. «Первинний інструктаж з БЖ». Розвиток ключової компетентності екологічна грамотність і здорове життя.  О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: кидки м’яча знизу із положення сидячи та стоячи. Зимові ігри.

1

 

 

 

47

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: кидки м’яча знизу із положення сидячи та стоячи. Зимові ігри.

1

 

 

 

48

ТМЗ. Розвиток математичної компетентності. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: кидки м’яча знизу із положення сидячи та стоячи.Зимові ігри .

1

 

 

 

49

ТМЗ. Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передавання і ловіння м’яча двома руками від грудей (у колі, парах, трійках). Зимові ігри .

1

 

 

 

50

ТМЗ. Розвиток ключової компетентності- спілкування іноземними мовами. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передавання і ловіння м’яча двома руками від грудей . Зимові ігри.

1

 

 

 

51

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передавання і ловіння м’яча двома руками від грудей (у колі, парах, трійках). Зимові ігри.

1

 

 

 

52

ТМЗ. Розвиток інформаційно-цифрових компетентностей.  О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передачі м’яча двома руками з ударом об підлогу. Зимові ігри .

1

 

 

 

53

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передачі м’яча двома руками з ударом об підлогу. Зимові ігри .

1

 

 

 

54

ТМЗ. Розвиток компетентностей - Ініціативність і підприємливість. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: передачі м’яча двома руками з ударом об підлогу. Зимова естафета.

1

 

 

 

55

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча з одночасними кроками правою та лівою рукою. Рухлива гра.

1

 

 

 

56

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча з одночасними кроками правою та лівою рукою. Рухлива гра .

1

 

 

 

57

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча з одночасними кроками правою та лівою рукою. Рухлива гра .

1

 

 

 

58

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: зупинки м’яча, що котиться, підошвою та внутрішньою стороною ступні. Рухлива гра .

1

 

 

 

59

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: зупинки м’яча, що котиться, підошвою та внутрішньою стороною ступні. Контрольний норматив із ведення м'яча .Рухлива гра.

1

 

 

 

60

ТМЗ. Розвиток в компетентності з Обізнаності та самовираження у сфері культури. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: зупинки м’яча, що котиться, підошвою та внутрішньою стороною ступні. Рухлива гра.

1

 

 

 

61

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: удари внутрішньою стороною ступні по м’ячу, що котиться. Рухлива гра .

1

 

 

 

62

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: удари внутрішньою стороною ступні по м’ячу, що котиться. Норматив із метання м'яча з-за голови у ціль. Рухлива гра.

1

 

 

 

63

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: удари внутрішньою стороною ступні по м’ячу, що котиться. Рухлива гра.

1

 

 

 

64

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Рухлива гра.

1

 

 

 

65

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому (по прямій, по дузі, між стійок). Рухлива гра.

1

 

 

 

66

ТМЗ. Розвиток соціальної та громадянської компетентності. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Рухлива гра .

1

 

 

 

67

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у щит (1 х 1 м) з відстані 8-10 м на висоті 2-3 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

68

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у щит (1 х 1 м) з відстані 8-10 м на висоті 2-3 м.рухлива гра.

1

 

 

 

69

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у щит (1 х 1 м) з відстані 8-10 м на висоті 2-3 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

70

ТМЗ. Розвиток ключової компетентності - спілкування іноземними мовами. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у горизонтальну ціль шириною 2 м з відстані 6-8 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

71

ТМЗ. Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у горизонтальну ціль шириною 2 м з відстані 6-8 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

72

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у горизонтальну ціль шириною 2 м з відстані 6-8 м. Рухлива гра.

1

 

 

 

73

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за головина дальність. Рухлива гра.

1

 

 

 

74

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за головина дальність. Рухлива гра.

1

 

 

 

75

 

 

ТМЗ. О.В. ЗРВ з м’ячами .  Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за головина дальність. Рухлива гра.                       

1

 

 

 

76

ТМЗ. Розвиток уміння вчитися впродовж життя О.В. ЗРВ з м’ячами .  Спортивна естафета.                                                            

 

 

 

 

 

Тема 4. Стрибкові вправи.

            (Школа стрибків.)

26

 

 

 

77

ТМЗ. «Первинний інструктаж з БЖ». Розвиток ключової компетентності екологічна грамотність і здорове життя. О.В.  ЗРВ з м’ячами .  Стрибки: на місці з поворотами на 45, 90, 180 градусів.

1

 

 

 

78

ТМЗ. Розвиток математичної компетентності.  О.В. Загальнорозвивальні вправи . Стрибки: по «купинах». Рухлива гра .

1

 

 

 

79

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки: вистрибування з присіду. Рухлива гра .

1

 

 

 

80

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки зі скакалкою: на двох ногах. Рухлива гра.

1

 

 

 

81

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки зі скакалкою: на двох ногах із проміжними стрибками на місці. Рухлива гра .

1

 

 

 

82

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки зі скакалкою: поперемінно відштовхуючись ногами на місці. Рухлива гра .

1

 

 

 

83

ТМЗ. Розвиток ключової компетентності- спілкування іноземними мовами. О.В. ЗРВ в русі .  Організуючі вправи: перешикування. Ходьба: із зупинкою за сигналом. Стрибки. Рухлива гра .

1

 

 

 

84

ТМЗ. Розвиток компетентностей - Ініціативність і підприємливість. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки зі скакалкою: обертаючи скакалку вперед. Рухлива гра .

1

 

 

 

85

ТМЗ. Розвиток основних компетентностей у природничих науках і технологіях . О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки зі скакалкою: стрибки через довгу скакалку, яка обертається вперед. Рухлива гра.

1

 

 

 

86

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у глибину: з висоти до 80 см з м’яким приземленням. Рухлива гра.

1

 

 

 

87

ТМЗ. Розвиток інформаційно-цифрових компетентностей. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у глибину: різко вигнувшись з висоти 60-80 см. Рухлива гра .

1

 

 

 

88

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у висоту: стрибки  через перешкоди висотою до 50 см поштовхом однією та двома ногами. Рухлива гра . 

1

 

 

 

89

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .   Стрибки у висоту: стрибки у висоту з прямого розбігу (через гумову мотузку). Рухлива гра.

1

 

 

 

90

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у висоту:застрибування на підвищену опору поштовхом однієї та двох ногами. Рухлива гра.

1

 

 

 

91

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у довжину: з місця поштовхом однієї та двох ніг. Рухлива гра .

1

 

 

 

92

ТМЗ. Розвиток в компетентності з Обізнаності та самовираження у сфері культури. О.В. ЗРВ в русі .  Стрибки у довжину: стрибки у довжину із присіду в присід. Рухлива гра.

1

 

 

 

93

ТМЗ. О.В. ЗРВ в русі .   Стрибки через перешкоди. Рухлива гра. 

1

 

 

 

94

ТМЗ. Розвиток ключової компетентності- спілкування іноземними мовами.  О.В. ЗРВ в русі .   Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра.

1

 

 

 

95

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи: комплекс ранкової гімнастики без предмета. Стрибки у глибину. Рухлива гра.

1

 

 

 

96

 ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи.  Стрибки у висоту. Рухлива гра .

1

 

 

 

97

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи.  Стрибки у довжину. Рухлива гра .

1

 

 

 

98

 ТМЗ. Розвиток соціальної та громадянської компетентності. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Ходьба: “протиходом” Стрибки. Рухлива гра .                                               

1

 

 

 

99

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики з  скакалкою. Ходьба: “змійкою”. Рухлива гра . 

1

 

 

 

100

 

ТМЗ. Розвиток уміння вчитися впродовж життя. О.В. Загальнорозвивальні вправи: для формування правильної постави та профілактики плоскостопості. Ходьба: із зупинкою за сигналом. Стрибки. Рухлива гра.                    

1

 

 

 

101

 

ТМЗ. О.В. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки у довжину. Рухлива гра

1

 

 

 

102

ТМЗ. Розвиток ключової компетентності екологічна грамотність і здорове життя. О.В. Загальнорозвивальні вправи: комплекс ранкової гімнастики без предмета. Підсумковий урок. Естафета. Рухливі ігри.                       

1

 

 

 

103-105

Резервний урок.

1

 

 

 

 

docx
Додано
1 жовтня 2018
Переглядів
4716
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку