Спортивно-розважальна програма для 1-4 класів

Про матеріал

Спортивно-розважальна програма для учнів 1-4 класів присвячені до Дня Захисника Вітчизни та Українського козацтва. Змагання розраховані на різні вікові категорії дітей.

Перегляд файлу

День  Захисника Вітчизни.

14 жовтня- День Українського козацтва.

Тема: відзначити День українського козацтва, сприяти згуртуванню дитячого колективу, розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність. Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

Обладнання: плакати з написами,2 прапорці, набори букв, 2 відра, 10 картоплин, 2 тенісні м’ячики, 2 ложки, 2 мішки для стрибків, тунель з обручів, мати гімнастичні, стільці , кеглі, ватмани, клей, листи паперу, ручки, кольорові  олівці, грамоти, медалі, солодощі.

Вед. Дорогі учні, вчителі, вболівальники та батьки!

Сьогодні ми зібрались на фізкультурно-спортивне свято присвячене Дню Захисника Вітчизни, а ще в цей день відзначають свято Українського козацтва та їх святої Покрови, яка оберігала козаків від лиха та біди. Ми зібралися позмагатися у силі, кмітливості, спритності, винахідливості і просто відпочити.

 

Бий барабан! Грайте сурми веселі!

Свято стрічайте в містах і у селах!

Радісну вість чує весь світ:

Українській армії привіт!

Святкуємо цю знамениту дату,

В ній – щастя, доля всіх людей,

Якщо твердіш хода солдата,-

Дзвінкішим буде сміх дітей!

Ми –діти держави , де воля і мир,

Не хоче війни наш народ – богатир!

Стоять матері і батьки повсякчас

На варті свободи і щастя для нас!

Щоб на світі завжди був мир,

Щоб ми жили спокійно,

Українська армія стоїть

Невсипно на сторожі.

Ніхто її не зломить міць,

Ніхто не переможе!

А тепер оголошуємо суддівську колегію: Бондар В.І. та Міщенко В.О.  За перемогу команда отримає- 2 бали, нічия-1бал,програш-0 балів.

Починаємо наші змагання між двома командами хлопців «Отамани» та «Кошові».

 

  1. Конкурс наших змагань звичайна розминка «Біг з прапорцями». Кожен учасник команди по черзі долає дистанцію та повертається назад, передає прапорець наступному гравцю.
  2. Наступний конкурс на швидкість та кмітливість «Скласти слово». В  кінці залу розкладені букви. По черзі кожен гравець команди біжить к буквам і бере лише одну, повертаючись до команди  вони повинні скласти з цих букв слово «Козацтво».
  3. Конкурс на спритність «Посадка та збір овочів». По дистанції намальовані на полу кола. В ці кола, по команді вчителя, витягуючи з відерця овочі учасники повинні посадити , а потім їх зібрати .
  4. Конкурс  на увагу та спритність «Перенос ваги». Кожна  команда отримує ложку та тенісну кульку. Потрібно нести м’ячик так, щоб він не впав на підлогу. За падіння на підлогу кульки команда отримає « -1 бал».
  5. Конкурс «Стрибки у мішках». Кожен учасник долає дистанцію стрибками на двох ногах до кінця залу, сідає на стілець, знімає мішок і долає дистанцію звичайним бігом, передаючи естафету наступному.
  6. Конкурс «Втеча з полону(павучки)». Подолання дистанції способом упор лежачі з опором на руки ззаду.
  7. Конкурс «Намалюй козака». Наприкінці залу на стіні висить ватман і малюнок козака. Діти по черзі добігають до плаката і малюють по одній частині тіла. Переможе команда якій найкраще вдасться намалювати козака.
  8. Конкурс «Знавці військової служби». Усій команді потрібно написати якомога  більше слів пов’язаних з козацтвом, технікою, зброєю тощо.
  9. Конкурс «Повітряний бій». Кожен учасник команди робить літачок .По черзі обидві команди їх «запускають». Чий літак далі відлетить ,той отримує переможний бал.
  10. Конкурс  «Полоса перешкод». Учасник змагань долає довгий тунель, проповзає під стільцем, добігає до кінця дистанції та повертається назад передаючи естафету наступному нгравцю.

На цьому наші змагання закінчилися. Ми дуже раді, що зібралися разом та відпочили. Оголошення підсумків змагань та нагородження переможців.

 

Ну от і все, звучить свисток,

Гра закінчилася щасливо.

Виходять переможці на місток, вітайте їх! Ось наша сила!

О, спорт! О, спорт!

Це просто клас!

Дружіть із ним завжди,

Здоровя, юність, силу дасть

І творчої наснаги.

 

Переможцем стала команда «Отамани». Вона за свої старання отримує медалі, солодкі призи та грамоти активних учасників конкурсу присвяченому Дню Захисника Вітчизни та Дню Українсько козацтва.

 

Я всіх вітаю із цим святом, а особливо наших переможців змагань. Ви сьогодні-молодці! Я впевнена, що вони й надалі будуть добре навчатися, дружити зі спортом і стануть гідними громадянами нашої держави, нашої України!

 

docx
Додано
15 жовтня 2018
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку