Календерно-тематичне планування

Про матеріал
Календарне планування для пятого класу із курсу за вибором "Основи споживчих знань"
Перегляд файлу

ОСНОВИ СПОЖИВЧИХ ЗНАНЬ

5 клас

(36 год., 1 год. На тиждень, із них 1 резервна)

 

 

Форми контролю

І семестр

ІІ семестр

Загальна кількість

Заплановано

Загальна кількість

Заплановано

Практичні роботи

 

 

 

 

Тематичне оцінювання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ

№ п/п

Дата

Тема уроку

Скорегована дата

Тема 1. Споживач. Потреби споживача

  1.                 

 

Загальне уявлення про споживача, його суверенітет, права, обов’язки та етичні норми поведінки.

 

  1.                 

 

Потреби та їх класи фікація за А. Маслоу.

 

  1.                 

 

Практична робота «Класи фікація споживчих потреб»

 

  1.                 

 

Зміни потреб із розвитком цивілізації.

 

  1.                 

 

Споживча етика та етика споживання.

 

  1.                 

 

Дотримання норм етикету у повсякденному житті.

 

  1.                 

 

Раціональне споживання, норма споживання, етикет споживання.

 

  1.                 

 

Вплив бюджету родини на потреби.

 

  1.                 

 

Власний бюджет.

 

  1.             

 

Практична робота «Складання власного бюджету (бюджету родини)»

 

  1.             

 

Що значить «правильно харчуватися»? Раціональне харчування, культура харчування, етика харчування.

 

  1.             

 

Практична робота «Складання денного меню»

 

Тема 2. Джерела споживчої інформації

  1.             

 

Джерела інформації, необхідної для споживача.

 

  1.             

 

Етика і культура подання споживчої інформації.

 

  1.             

 

Реклама, види реклами і рекламної продукції: відео, аудіо, друкована, біг-борд та ін.

 

  1.             

 

Реклама, види реклами і рекламної продукції: відео, аудіо, друкована, біг-борд та ін.

 

  1.             

 

Переваги і недоліки реклами.

 

  1.             

 

Ділова гра «Рекламна агенція» (розробка рекламної продукції, дотримання етичних норм у розробці реклами);

 

  1.             

 

Що таке сертифікат? Які види продукції вимагають сертифікації?

 

  1.             

 

Що таке сертифікат? Які види продукції вимагають сертифікації?

 

  1.             

 

Яку інформацію споживач може отримати із сертифіката.

 

  1.             

 

Товарні знаки, етикетки, упаковки, вкладки.

 

  1.             

 

Товарні знаки, етикетки, упаковки, вкладки.

 

  1.             

 

Оцінка поданої на етикетках інформації та значення її для споживача.

 

  1.             

 

Штрих-код. Різновиди систем кодування. Що стоїть за цифрами?

 

  1.             

 

Штрих-код. Різновиди систем кодування. Що стоїть за цифрами?

 

  1.             

 

Ділова гра «Про що нам розповість штрих-код»;

 

  1.             

 

Індекс Е. Для чого потрібні харчові добавки? Як класифікуються харчові добавки?

 

  1.             

 

Індекс Е. Для чого потрібні харчові добавки? Як класифікуються харчові добавки?

 

  1.             

 

Ділова гра «Про що розкаже індекс Е»

 

Тема 3. Правила споживчої етики

  1.             

 

Що повинен знати споживач про товар, який він купує

 

  1.             

 

Вимоги до товару.

 

  1.             

 

Терміни зберігання харчових продуктів.

 

  1.             

 

Терміни зберігання харчових продуктів.

 

  1.             

 

Екскурсія в супермаркет (магазин), етика поведінки споживача

 

  1.             

 

Екскурсія в супермаркет (магазин), етика поведінки споживача

 

 

docx
Додано
20 січня 2023
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку