Картка "Втрачена інформація". Біографія Данте Аліг’єрі

Про матеріал

Метод "Втрачена інформація" підійде для перевірки домашнього завдання, зокрема знання біографії Данте Аліг'єрі. Перший аркуш - роздатковий матеріал, другий - опора для викладача.

Під час написання тексту картки було використано матеріали:

Ісаєва О.О. Зарубіжна література. Рівень стандарту : підруч. для 10 кл. закладів загальної середньої освіти / О.О. Ісаєва, Ж.В. Клименко, А.О. Мельник. — К. : УОВЦ «Оріон», 2018. — 288 с.

Давиденко Г.Й. Історія зарубіжної літератури середніх віків та доби Відродження : навч. посібник / Г.Й. Давиденко, В.Л. Акуленко. — К. : Центр учбової літератури, 2007. — 248 с.

Перегляд файлу

Тема «Специфіка італійського Відродження, його основні етапи, представники. Данте Аліґ’єрі. «Божественна комедія»

 

Данте Аліг’єрі народився у _________ у травні 1265 року. Батьки дали при народженні майбутньому поетові ім’я _________, яке він згодом скоротив.

Про дитячі та юнацькі роки Данте небагато відомостей. Але знаємо, що виховувався він на християнській та античній літературі.

Навчався Данте в _________ університеті, але через невідомі причини не закінчив його. Але поет завдяки самоосвіті став одним із найбільш _________ людей того часу. Найбільше Данте любив творчість античного поета _________.

Як і всі інші чоловіки того часу, Данте брав активну участь у _________ житті рідного міста. За традицією сімї він належав до партії _________, яка розкололася на «чорних» та «білих». Сам поет належав до «_________».

Дівчину, яку оспівував у своїх поезіях Данте, звали _________ Портінарі. Завдяки цим поезіям вона стала одним із вічних образів світової літератури. Смерть коханої стала великим ударом для Данте, але протягом усього життя він продовжував її возвеличувати.

Дружиною Данте стала _________ Донатті. У них народилося двоє синів. Про дружину автор _________ у своїй творчості.

Після перемоги «_________» гвельфів Данте вигнали з рідного міста. До кінця життя він так і не зміг повернутися додому.

У вигнанні визначний поет написав свій найвідоміший твір _________. Саме так цей твір було названо Дж. Боккаччо через його виняткову довершеність уже після смерті автора. Для поета це була _________ через сумний початок і щасливий кінець, поєднання піднесеного і буденного.

Помер Данте у вересні 1321 року у _________. Правитель міста поклав на його чоло лавровий вінок.

 


Данте Аліг’єрі народився у Флоренції у травні 1265 року. Батьки дали при народженні майбутньому поетові ім’я  Дуранте, яке він згодом скоротив.

Про дитячі та юнацькі роки Данте небагато відомостей. Але знаємо, що виховувався він на християнській та античній літературі.

Навчався Данте в Болонському університеті, але через невідомі причини не закінчив його. Але поет завдяки самоосвіті став одним із найбільш освічених людей того часу. Найбільше Данте любив творчість античного поета Вергілія.

Як і всі інші чоловіки того часу, Данте брав активну участь у  політичному житті рідного міста. За традицією сімї він належав до партії  гвельфів, яка розкололася на «чорних» та «білих». Сам поет належав до  «білих».

Дівчину, яку оспівував у своїх поезіях Данте, звали Беатріче Портінарі. Завдяки цим поезіям вона стала одним із вічних образів світової літератури. Смерть коханої стала великим ударом для Данте, але протягом усього життя він продовжував її возвеличувати.

Дружиною Данте стала Джемма Донатті. У них народилося двоє синів. Про дружину автор не згадав у своїй творчості.

Після перемоги «чорних» гвельфів Данте вигнали з рідного міста. До кінця життя він так і не зміг повернутися додому.

У вигнанні визначний поет написав свій найвідоміший твір  «Божественна комедія». Саме так цей твір було названо Дж. Боккаччо через його виняткову довершеність уже після смерті автора. Для поета це була комедія через сумний початок і щасливий кінець, поєднання піднесеного і буденного.

Помер Данте у вересні 1321 року у Равенні. Правитель міста поклав на його чоло лавровий вінок.

 

docx
Додано
5 серпня 2018
Переглядів
1734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку