Картка-завдання "Класифікація виноградних вин"

Про матеріал
Картка-завдання містить таблицю класифікації виноградних вин за вмістом етилового спирту, цукру, наявністю СО2, яку здобувачі заповнюють самостійно
Перегляд файлу

КАРТКА-ЗАВДАННЯ

До теми «Алкогольні, слабоалкогольні, безалкогольні напої»

Вивчіть вміст етилового спирту та цукру у виноградних винах та впишіть у таблицю

Класифікація виноградних вин за вмістом цукру, етилового спирту, наявністю СО2

 

Група і тип вина

Об’ємна частка етилового спирту, %

Масова концентрація

цукру, г/100см3

Столові:

9 - 14

0,3 - 8

Сухі (білі, рожеві, червоні)

 

Не більше

Напівсухі (білі, рожеві, червоні)

 

 

Напівсолодкі (білі, рожеві, червоні)

 

 

Спеціального типу столові:

-

-

Кахетинське (біле і червоне)

 

Не більше 

Ечміадзинське (біле)

 

Не більше 

Херес столовий

 

 

Кріплені:

17 - 20

0,2 - 12

Міцні (білі, рожеві, червоні)

 

 

Спеціального типу міцні:

-

-

Портвейн (білий, рожевий, червоний)

 

 

Мадера

 

 

Марсала

 

 

Херес міцний

 

 

Десертні: 

14 - 17

5 - 20

напівсолодкі (білі, рожеві, червоні)

 

 

солодкі (білі, рожеві, червоні)

 

 

Спеціального типу солодкі:

12 - 17

16 - 35

кагор

 

 

мускат (білий, рожевий) 

 

 

токай

 

 

лікерні (білі, рожеві, червоні)

 

 

Спеціального типу лікерні:

12 - 17

21 - 30

мускат (білий, рожевий) 

 

 

токай

 

 

малага

 

 

Ароматизовані:

16 - 18

6 - 16

Міцні (білі, рожеві, червоні)

 

 

Десертні (білі, рожеві, червоні)

 

 

Шипучі:

9 - 13

3 - 5

Ігристі

 

 

Шампанські:

10,5 – 12,5

0,3 – 8,5

брют

 

Не більше 

сухе

 

 

напівсухе

 

 

напівсолодке

 

 

солодке

 

 

спеціального типу

 

 

 

docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
1000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку