КАРТКА-ЗАВДАННЯ
До теми «Алкогольні, слабоалкогольні, безалкогольні напої»
Вивчіть вміст етилового спирту та цукру у виноградних винах та впишіть у таблицю
Класифікація виноградних вин за вмістом цукру, етилового спирту, наявністю СО2
Група і тип вина |
Об’ємна частка етилового спирту, % |
Масова концентрація цукру, г/100см3 |
Столові: |
9 - 14 |
0,3 - 8 |
Сухі (білі, рожеві, червоні) |
|
Не більше |
Напівсухі (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Напівсолодкі (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Спеціального типу столові: |
- |
- |
Кахетинське (біле і червоне) |
|
Не більше |
Ечміадзинське (біле) |
|
Не більше |
Херес столовий |
|
|
Кріплені: |
17 - 20 |
0,2 - 12 |
Міцні (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Спеціального типу міцні: |
- |
- |
Портвейн (білий, рожевий, червоний) |
|
|
Мадера |
|
|
Марсала |
|
|
Херес міцний |
|
|
Десертні: |
14 - 17 |
5 - 20 |
напівсолодкі (білі, рожеві, червоні) |
|
|
солодкі (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Спеціального типу солодкі: |
12 - 17 |
16 - 35 |
кагор |
|
|
мускат (білий, рожевий) |
|
|
токай |
|
|
лікерні (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Спеціального типу лікерні: |
12 - 17 |
21 - 30 |
мускат (білий, рожевий) |
|
|
токай |
|
|
малага |
|
|
Ароматизовані: |
16 - 18 |
6 - 16 |
Міцні (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Десертні (білі, рожеві, червоні) |
|
|
Шипучі: |
9 - 13 |
3 - 5 |
Ігристі |
|
|
Шампанські: |
10,5 – 12,5 |
0,3 – 8,5 |
брют |
|
Не більше |
сухе |
|
|
напівсухе |
|
|
напівсолодке |
|
|
солодке |
|
|
спеціального типу |
|
|