Картки до уроку 5 клас "Словосполучення"

Про матеріал

Вправа 1

> Із пропонованими словами утворіть словосполучення; запишіть їх. Визначте головне і залежне слово (з допомогою запитань). Вітер, телефонувати, десять, друг, наші, корисний, цікавий,
мені, одинадцять, працювати.
Вправа 2
> Запишіть словосполучення з дієсловами в одну колонку, а з іменниками — в іншу. Усно поставте запитання до залежного слова. Якою частиною мови воно виражене?
Засніжені поля, їхати на виставку, збирати урожай, подорожувати з сім'єю, новий комп'ютер, наша школа

Перегляд файлу

СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ 5 КЛАС. КАРТКИ

Вправа 1
>  Із пропонованими словами утворіть словосполучення; запишіть їх. Визначте головне і залежне слово (з допомогою запитань). Вітер, телефонувати, десять, друг, наші, корисний, цікавий,
мені, одинадцять, працювати.
Вправа 2
>  Запишіть словосполучення з дієсловами в одну колонку, а з іменниками — в іншу. Усно поставте запитання до залежного слова. Якою частиною мови воно виражене?
Засніжені поля, їхати на виставку, збирати урожай, подорожувати з сім'єю, новий комп'ютер, наша школа
Вправа З
>  3 указаними словами складіть словосполучення і речення. Запишіть їх. Що спільного і відмінного між словом, словосполученням і реченням?
Осінь, спілкуватися, мої, справедливий, виразно.
Вправа 4
>  Прочитайте текст. Поясніть постановку розділових знаків. Із другого речення випишіть усі словосполучення і визначте в них головне й залежне слово. Чим вони виражені?
А сонце вже сідало. Високо, високо під небом вечірнім пролетіли величезним табуном дикі гуси у плавні на ніч і виповнили повітря дивним гуком, що, мов відгомін далекого дощу, пронісся понад тихим Дунаєм. Вербовий гай на тім боці повивсь у темряву, почорнів; блакитні гори стали синіми та хорошими... (М. Коцюбинський)

Вправа 5
>  Розкриваючи дужки, утворіть словосполучення. З виділеними складіть речення і запишіть.
(Урок, світова література), (дякувати, батьки), (екзамен, математика), (сміятися вони), (службові, у, справи), (говорили, іноземна мова), (ходити школа).

 

docx
Додано
19 березня 2018
Переглядів
8400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку