Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Борщ не має червоно-малинового кольору |
|
|
Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Картопля в капусняку тверда |
|
|
Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Капусняк запорізький дуже солоний |
|
|
Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Капусняк запорізький має гіркуватий присмак |
|
|
Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Під час приготування овочевої пасеровки морква пригоріла, а цибуля сира |
|
|
Картка опитування
Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження та вирішення |
Бульйон отримали каламутний, з сальним присмаком |
|
|
Відповіді
№ |
Проблема |
Причина |
Шляхи попередження |
1. |
Борщ не має червоно-малинового кольору. |
При тушкуванні буряка зруйновані антоціани, |
Тушкувати буряк потрібно з додаванням оцту, заправляти буряковою пасеровкою за 10-15 хв. до готовності. Можна виправити колір за допомогою додавання бурякового настою |
2. |
Картопля в розсольнику тверда. |
Овочі в кислому середовищі погано розварюються. |
Огірки для розсольнику слід припускати окремо і додавати тоді, коли картопля звариться до напівготовності. |
3. |
Капусняк запорізький дуже солений. |
Посолили перед додаванням тушкованої квашеної капусти. |
Солити треба після того, як звариться капуста. |
4. |
Розсольник з крупою має гіркуватий присмак. |
Поклали надлишок спецій, довго їх варили, або залиши лавровий лист у готовій страві. |
На порцію 500 г. потрібно класти 0.05 г. перцю горошком, 0.02 лаврового листу. Спеції не можна кип’ятити більше 5-7 хвилин. Не слід залишати в готовій страві лавровий лист. |
5. |
Капусняк запорізький має гіркуватий присмак. |
Пшоно не ошпарили, поклали надлишок спецій. |
Пшоно слід ошпарити, додати спеції за нормою, довго їх не кип’ятити та не залишати лавровий лист у готовій страві. |
6. |
Під час приготування овочевої пасеровки морква пригоріла, а цибуля сира. |
Порушена послідовність закладки овочів. |
Спочатку пасерують цибулю до прив’ялення, а тоді моркву. |