Картки-опитування "Перші страви"

Про матеріал
Картки-опитування зручно використовувати безпосередньо на уроці для актуалізації знань, закріплення знань, отриманих на уроці.
Перегляд файлу

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Борщ не має червоно-малинового кольору

 

 

 

 

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Картопля в капусняку тверда

 

 

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Капусняк запорізький дуже солоний

 

 

 

 

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Капусняк запорізький має гіркуватий присмак

 

 

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Під час приготування овочевої пасеровки морква пригоріла, а цибуля сира

 

 

 

Картка опитування

Вкажіть причину виникнення проблеми та шляхи її попередження та вирішення

 

Проблема

 

Причина

Шляхи попередження та вирішення

Бульйон отримали каламутний, з сальним присмаком

 

 

 

 

Відповіді

 

Проблема

Причина

Шляхи попередження

1.

Борщ не має червоно-малинового кольору.

При тушкуванні буряка зруйновані антоціани,
борщ довго кипів з буряковою пасеровкою.

Тушкувати буряк потрібно з додаванням оцту, заправляти буряковою пасеровкою за 10-15 хв. до готовності. Можна виправити колір за допомогою додавання бурякового настою

2.

Картопля в розсольнику тверда.

Овочі в кислому середовищі погано розварюються.

Огірки для розсольнику слід припускати окремо і додавати тоді, коли картопля звариться до напівготовності.

3.

Капусняк запорізький дуже солений.

Посолили перед додаванням тушкованої квашеної капусти.

Солити треба після того, як звариться капуста.

4.

Розсольник з крупою має гіркуватий присмак.

Поклали надлишок спецій, довго їх варили, або залиши лавровий лист у готовій страві.

На порцію 500 г. потрібно класти 0.05 г. перцю горошком, 0.02 лаврового листу. Спеції не можна кип’ятити більше 5-7 хвилин. Не слід залишати в готовій страві лавровий лист.

5.

Капусняк запорізький має гіркуватий присмак.

Пшоно не ошпарили, поклали надлишок спецій.

Пшоно слід ошпарити, додати спеції за нормою, довго їх не кип’ятити та не залишати лавровий лист у готовій страві.

6.

Під час приготування овочевої пасеровки морква пригоріла, а цибуля сира.

Порушена послідовність закладки овочів.

Спочатку пасерують цибулю до прив’ялення, а тоді моркву.

 

doc
Додано
23 грудня 2020
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку