Казка "Цап і баран" 2 клас

Про матеріал

Презентація до уроку літературне читання 2 клас. В матеріалі правила уроку, які можна використовува щодня. Загадки з ілюстраціями, картинки за якими діти можуть переказати казку детально. Та зрозуміти чого ця казочка нас навчає.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська народна казка “Цап та баран”Скачкова Інна Петрівна. НВК ЗОШ № 5

Номер слайду 2

I. Вступна частина. Пролунав уже дзвінок,Він покликав на урок,всі ми приготувались,На перерві постарались. Зараз сядуть лиш дівчатка,А за ними лиш хлоп'ятка.1. Організація класу

Номер слайду 3

Правила уроку. Бути уважним. Бути дисциплінованим. Чітко відповідати. Бути активним. Бути працьовитим. Не забувати правило піднятої руки.

Номер слайду 4

Відгадування загадок Хитра я і довгохвоста.         На курей я вельми ласа –         В них таке смачненьке м'ясо …         Вовку – братику сестриця,         А зовуть мене … Гостроносий і малий,сірий, тихий і незлий. Вдень ховається. Вночі йде шукать собі харчі. Весь із тонких голочок. Як він зветься … ?Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 5

Артикуляційні вправи1) Дихальні вправи- Вимовте, як плаче немовля?- Як мама колише дитину?- Як тато забиває цвяхи?- Як каже бабуся внукові замазурі?

Номер слайду 6

Робота над скоромовкоюпрочитати  голосно — тихопрочитати повільно - швидко. Сів вовк на колоду та й упав у воду - кис-кис, мок-мок, викис, вимок, виліз, висох, знов сів на колоду,та й упав у воду - кис-кис, мок-мок, викис, вимок, виліз, висох,знов сів на колоду та й упав у воду - кис-кис, мок-мок…. 

Номер слайду 7

Гра «Що зайве?»Прочитайте. Які слова після двокрапки випадково потрапили в рядок?Білка: горішки, шишки, гриби, морозиво, цукерки. Сад: яблуня, смородина, гарбуз, помідор, черешня. Математика: додавання, наголос, віднімання, число. Горобчик: билина, коза, вовк, ворона, собака

Номер слайду 8

Гра «Шифрувальник»Походжає по долиніВ кучерявій кожушиніРоги в нього крученіБоляче так буцають!Вперто став немов бовван,У кошарі пан ........

Номер слайду 9

Гра «Шифрувальник»Задавака волохатий,Ще й рогатий волохатий,Він травицю - скуб та хап. Здогадались хто це ........

Номер слайду 10

Гра «Шифрувальник»Що є спільног в барана і цапа?

Номер слайду 11

Слухання  казки ( аудіозапис )- Чому цап і баран пішли з двору?- Чи знайшли вони собі нове житло?- Чи сподобалася вам казка? Чим?

Номер слайду 12

Словникова робота. Проженімо, компанією, ворожити, ворожбит, відсіля, сміливіший, п'ятами накивати, курінь, прибрались, абикуди.

Номер слайду 13

Фізкульхвилинка

Номер слайду 14

Характеристика головного персонажа- Оберіть слово що характеризує цапа і барана. Розумний, несміливий, дужий, сміливий, сильний, недужий.- Завдяки чому друзі змогли перемогти своїх ворогів?

Номер слайду 15

Читання казки вголос самостійне читання.

Номер слайду 16

Визначення головної думки казки.- Складіть прислівя. Поясніть, як ви їх розумієте. У дружбі то найбільший скарб. Де сила не зможе, сила. Вірний друг - там розум допоможе.

Номер слайду 17

Гра «Розвідники»Прочитати речення за поданим початком. Цап на город по капусту — …От баран — дужий, та несміливий;… Ох, тут вже вовки злякались:…— Ох, нумо, брате, скоріше хвататись,…Баран на гіллі сидить…

Номер слайду 18

Переказ казки за малюнками

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Підсумок уроку- Чи сподобалася вам казка?- Чого вчить нас казка «Цап та Баран»?- Які корисні поради можна взяти для себе з цієї казки?

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Читати казку за особами, відповідати на питання, вміти переказувати казку за малюнками підручника.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Лазарюк Світлана Григорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Куріна Аліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Михайлова Наталья
    Дуже гарна презентація, цікава, змістовна.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 листопада 2018
Переглядів
7005
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку