Казка " Мікроб Вайт і мікроб Блек"

Про матеріал
Казка, яка допомагає зрозуміти важливість дотримання правил гігієни. Формує вміння самоконтролю, відповідальності за себе і своє здоров*я .
Перегляд файлу

Мікроб Вайт і мікроб Блек

Жив собі на світі чудовий хлопчик. Він був прекрасною дитиною. Батьки ним дуже пишалися і в школі він вчився дуже добре. Але   були у нього і недоліки. Він  частенько забував мити руки.  Побігає, пограє у м’яч, заскочить до хати і  тими руками чим швидше до рота пиріжки пхає.

  А вночі починається у животі ураган. Зустрічається мікроб Вайт з мікробом Блек на боротьбу.

Ви запитаєте хто такі, ці мікроби Блек та Вайт? А я вам зараз коротенько розповім.

У шлунку кожної людини є корисні мікроби, бактерії, які допомагають переробляти їжу, підтримувати сили і найголовніше захищають від шкідливих мікробів, які постійно рвуться у їхню фортецю. На чолі хороших бактерій стоїть відважний мікроб Вайт.

C:\Users\user\Desktop\читання\images (1).jfif

Коли людина вживає корисну і здорову їжу, вона підтримує воїнів Вайта, будує навколо них великий мур, через який ворогам прорватися важко.

Наш хлопчина завжди вживав корисну їжу та цього дня він брудними руками відправив до свого шлунка, просто гігантську армію поганого мікроба Блека. Блек зі своєю армією, табором став перед мурами фортеці шлунка. Муштрували і брали штурмом фортецю декілька годин і стіни таки рухнули.

Воїни Блейка увірвалися у шлунок і закипіла боротьба, саме тоді наш хлопчик прокинувся серед ночі від різкого болю у животі.

Мікроби боролись, що було сили, кожен хотів перемогли. А хлопчик тим часом плакав і страждав. Так сильно йому болів живіт.

Армія Блейка і Вайта все зменшувалась і зменшувалась. Нарешті залишились тільки головні мікроби. Вони схрестили свої мечі і наполегливо боролись кожен за своє. І Вайту вдалося вигнати ворогів з організму, саме тоді хлопчику полегшало і він заснув.

Наступного дня він пішов до школи, там у сусіда по парті була легка простуда і він чхнув. І нічого особливого б не трапилось, якби не та нічна битва. Організм дитини настільки ослаб за ніч, що мікроби застуди без жодних перешкод потрапили до тіла дитини і оселились там на довго. Наш хлопчик сильно захворів, сердився на приятеля, що той його заразив хворобою та виною цьому були лише його брудні руки.

 

docx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
6158
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку