Казкотерапія "Поділись найдорожчим"

Про матеріал
Казкотерапія для дітей - це ефективний спосіб інтегрувати особистість, розвинути творчі та розумові здібності дитини. Використовуючи даний метод, можна розширити свідомість і підсвідомість, а також створити гармонійні відносини з зовнішнім світом і оточенням. Казка "Поділись найдорожчим" дозволить поміркувати та замислитись над темою безкорисної допомоги людям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КАЗКОТЕРАПІЯПоділись найдорожчим

Номер слайду 2

У маленькому селі, на окраїні темного лісу стояла старенька глиняна хатинка із солом’яним дахом. Жила там разом із своєю бабусею дівчинка Оленка.

Номер слайду 3

Працьовита вона була, хвацька до любої роботи, що до господарства, що до худоби, що до пряжі, що до вишивання, а також полюбляла співати українські пісні. Можливо й тому, за її доброту, веселий характер, Бог нагородив її золотавим волоссям, яке дивувало усіх, хто вперше її бачив.

Номер слайду 4

Якось одного літнього ранку, коли вийшла Оленка із худобою на луг, то зустріла дивакуватого старця, якій ніяк не наважувався перейти місточок через річку, в якій кожного дня Оленка набирала чисту воду для себе, господарства, худоби.

Номер слайду 5

Звісно, Оленка не могла не поцікавитися у старенького чи потрібна йому допомога. Адже, Оленчина люб’язність та щирість завжди ставала в пригоді іншим. Старець подякував їй за те, що вона не покинула його, адже, в житті, на жаль, стає все менше і менше тих людей, хто не байдужий до інших. Тих, хто готовий витрачати свій час, сили заради інших.

Номер слайду 6

Він розповів Оленці, що у річку впала його найдорожча, найцінніша річ. Опора, яка допомагає йому в житті, його дерев’яна палиця, яку змайстрував дідусь, ще коли він був дитиною.

Номер слайду 7

Адже, як виявилося старець мав проблеми із правою ногою, вона була коротшою від лівої. Вислухавши дідуся Оленка аж змінилася на лиці. Стояла мовчки кілька хвилин , а потім наче підстрибнувши вигукнула:«Ану ж бо, пригляньте за моєю худобою, я зараз повернусь», схопивши свою торбину, побігла стрімголов вздовж річки, у напрямку течії аби перехопити дорогоцінний подарунок «палицю».

Номер слайду 8

Дібравшись до гущавини із осокою не думаючи, вона почала пробиратись крізь них. Добре знаючи місцевість, була впевнена, що десь тут їй неодмінно повезе віднайти згубу. Так і сталося. Ой лишенько. Палиця, та дійсно застряла між осокорів та комишів, але вже з іншого боку її намагався привласнити річковий житель – працьовитий бобер.

Номер слайду 9

Довго часу на роздуми не було у дівчинки, тому довелося швидко діяти. Потрібно було чимось відволікти його увагу, щоб вихопити палицю. Добре, що у Оленки про всяк випадок були з собою ножиці. Миттю вихопивши їх, без вагань, вона відрізала своє золотаве волосся і скрутивши хомутиком кинула боброві до лап.- “Ох! - зітхнула з полегшенням дівчинка, коли побачила, як бобер перевів свою увагу на новий будівельний матеріал”. Скориставшись цим, Оленка вихопила палицю та гайда вистрибуючи із колючої осоки почала вибиратися на берег.

Номер слайду 10

У той момент вона ні про що не замислювалася, разом із палицею, голосно вигукнула: - “Дякую Боже! Дідусь знову зможе ходити та тішитись сонячному дню!”Дідусь побачивши дівчинку дуже зрадів, що вона змогла віднайти загублену ним палицю. Він подякував Оленці за її допомогу, сміливість і людяність. - “ Ти маєш хоробре серце!”, сказав дідусь.

Номер слайду 11

Здавалось, що дівчинка й сама не зрозуміла, що жертвуючи своїм даром, своїм прекрасним волоссям, змогла зробити щасливою іншу людину. Не важливо якого ти віку, не важливо як чи за що?Просто так! Адже, в житті завжди на часи залишаються людські відносини, щирі та безкорисливі. Завжди варто відноситися до людей так, як ти хочеш, щоб відносилися до тебе! Варто бути уважними до всього, що оточує нас…

Номер слайду 12

Запитання до обговорення:1. Як вважаєш про казка?2. Якою була головна героїня?3. Чи потрібно було дівчинці пропонувати свою допомогу старцеві?5. Чи варто було Оленці ризикувати власним волоссям?6. Чого повчає казка?

Номер слайду 13

Висновок:І якби дівчину запитав хто про те, як вона наважилася на такий крок із волоссям, яке все життя ростила, та небезпеку? Очевидно, вона б відповіла: «хотіла б щоб і інші теж посміхаючись, щиро, не вагаючись довго, а просто діяли в скрутну хвилину з усіх сил. Оскільки всім що ми маємо, що уміємо, ми повинні ділитися, допомагати іншим, надихати світ».

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
9 червня 2023
Переглядів
346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку