"Казкові герої на дискотеці"

Про матеріал

Сценарій новорічної дискотеки підходить для учнів 4-6 класів. В сценарії задіяні казкові героїв які будуть з'являтися через деякий проміжок часу для того щоб пограти та потанцювати з учасниками програми.

Перегляд файлу

Дискотека «Новий рік в гостях у нас»
ЕПІЗОД 1 «Новий рік»
 

Звучить фонова новорічна музика. Виходять сніжинки-веселинки.
Сніжинка 1: Привіт всім, хто завітав до нас на свято!  Незабаром Новий рік, переступить наш поріг, хай до вас він завітає, з тим, що серце забажає.
Сніжинка 2: Хай лунають жарти всюди, тут зібрались веселі люди. Танці, вірші, пісні, сміх, прозвучать нехай для всіх.
Сніжинка 1: Ми, сніжинки-веселинки, раді бачити усіх вас! Сьогодні ми з вами будемо веселитися – співати, танцювати, грати в ігри і зустрічати казкових гостей! Ви готові до цього? (діти відповідають)

Сніжинка 2: Це дуже добре! До нас скоро повинен завітати гість. Але щось він запізнюється. Хто ж це? Скажіть, будь ласка, нам – що настане 1 січня? Правильно, Новий рік! А до  нас Новий рік завітає просто зараз! Зустрічайте гучними оплесками!
        Звучить пісня «Новий год, к нам мчится». Вибігає Новий  рік.
Новий рік: Ледве встиг. Доброго дня, хлопці та дівчатка. Привіт, Сніжинки. Я бачу, ви вже приготувались до свята.
Сніжинка 1: Звичайно, ми ж дуже чекали на тебе.
Новий рік: Це дуже добре.  Адже я прийшов не один, а приніс з собою  шалену кількість сюрпризів, ігор та веселощів. Ви готові до цього?
Сніжинка 2: А Дід Мороз та Снігуронька будуть?
Новий рік: Обов’язково, але трішки пізніше. А зараз ми всі будемо вселитись! Ви згодні? Сніжинки, я бачу сьогодні до нас на свято завітало дуже багато дітей – і хлопчиків, і дівчаток. Цікаво, кого ж прийшло більше?

Сніжинка 1:  Я думаю, дівчаток.

Новий рік:  А давайте це ми і перевіримо! Зараз по моїй команді всі-всі дівчатка будуть гучно  плескати в долоні, а всі-всі хлопчики тупотіти ніжками! Зрозуміли? Отже, спочатку дівчатка. Один-два-три! Дівчатка, плескаємо в долоні! Молодці! А тепер хлопчики. Один-два-три! Тупочемо ніжками! Молодці! Здається, і дівчаток і хлопчиків тут порівну.  Молодці!Всім браво! Ви дуже веселі і активні, тому розпочинаємо грати! Але спочатку всі повинні пройти одне випробування!

Сніжинка 2: Які ще випробування? Вже розпочалися канікули. Всі контрольні написані… Ми хочемо розважатися, а не випробування проходити!

Новий рік: Не хвилюйтесь! Випробування не страшні, а навіть смішні! Слухайте уважно мій вірш і відповідайте дууууже уважно на мої запитання. Почали!

Вранці мама вас будила –

Вісім раз підходила!

І буває часто так…

Це все правда, діти?   (НІ)

А з зубами, як завжди -

Лінь їх зранку чистити.

То скажіть ви всі мені –

Зуби чистите ви?   (ТАК)

Буває, пізно ви прокинулись

І у школу запізнились.

От нещастя, це вже факт!

Це все правда, діти?   (НІ)

Якщо з вулиці бабуся

Вас обідати позве,

То ніхто з вас мити руки,

Це вже точно, не піде.

Якщо звуть вас на обід

Руки миєте ви?    (ТАК)

А як мамі допомагаєте?

Один на одного звертаєте?

«Ти сьогодні, а не я!

Черга вже прийшла твоя!»

То признайтесь ви мені –

Допомагаєте мамі?   (ТАК)

Діти славні всі у нас!

Не запізнюються в клас!

Готуються до занять

І вчаться всі на дванадцять!

Всі чистолі як один,

Самі ходять в магазин!

І сьогодні, настав час,

Дід Мороз буде у вас!

 

Новий рік: Ви чудово справилися з моїм випробуванням, тож починаємо розважатися! Запрошую до себе всіх бажаючих пограти . Станьте, будь ласка, в дві колони один за одним – колона хлопчиків і колона дівчаток. Перед командою хлопчиків стоїть стілець з шапкою Діда Мороза, а перед командою дівчаток – з шапочкою Снігуроньки. По моїй команді ви повинні по черзі підбігати до стільців, одягати на себе шапку, сідати на стілець, промовляти – хлопці «Який я гарненький», дівчата – «Яка я гарненька», знімати шапку, класти на стілець, бігти до своєї команди і передавати естафету іншому. Наступний гравець робить все те саме. Перемагає та команда, всі гравці якої швидше переміряють свої шапки. Зрозуміли? Тоді почали!..... Молодці! Перемогла команда….. так, як вона перша справилася із завданням, але гарненькі тут абсолютно всі – і дівчатка, і хлопці!

 

Сніжинка 1: І не тільки гарненькі, а ще й розумні, талановиті і дуже дружні! Ви ж дружні? Тоді давайте поводимо  хоровод дружби. Для початку всі взялися за руки і почнемо танцювати….. Тепер візьмемо один одного за талію….. Тепер за плечі… Тепер за вушка…. Тепер за коліна… Тепер знову візьмемося за руки…. Які ви всі молодці! Поаплодуємо самі собі!

Новий рік: А тепер у вас є можливість потанцювати. Запрошую всіх на наш Новорічний танцпол. Діджей, вмикай музику, дискотека розпочинається!

Танцювальний блок 1

 

 

 

ЕПІЗОД 2 «ПЕППІ»

 

Вмикається музика, вбігає Пеппі.
Пеппі: Усім привіт!  Ви мене впізнали? Я Пеппі Довга панчоха. Завітала до вас на свято,  щоб привітати вас з Новим роком та побажати вам у Новому році бути ще розумнішими, здоровішими та сильнішими!

Новий рік: Як добре, що ти завітала до нас. Залишайся з нами та розважайся. Ви ж не проти?
Пеппі: Залюбки. Я знаю дуже багато ігор і обовязково  сьогодні з вами в них пограю. Запрошую до себе  всіх бажаючих. Пропоную пограти в одну цікаву гру,яка називається «Весела капуста». Давайте всі зробимо велике коло. Я тримаю в руках ось таку капусту з листочками, на яких написано якесь бажання. Зараз ви під музику будете передавати її по колу. Коли музика зупиниться, той, у кого на цей момент буде в руках капуста, розгортає один листочок, виходить на середину кола і виконує бажання, яке там написано. І потім знову пускаємо капусту по колу. Зрозуміли? Тоді, музику,будь ласка, і почали!

 

Сніжинка 2: Молодці! Сідайте всі на свої місця.

Новий рік:  Ну що, продовжимо розважатися? Я зараз вам покажу Новорічний фокус. У мене є чарівна шапка. На кого я її одягну – того думки і прочитаю.

Пеппі: О, це цікаво! Я дуже хочу прочитати думки ось цього хлопчика.

Новий рік: Та запросто! Нагостріть свої вуха, будемо читати думки!

 

Гра «Чарівна  шапка»

Пеппі: Це було весело, але мені здається, що всі трішки засиділись! Давайте з вами потанцюємо. Виходьте всі до мене. Повторюйте рухи за нами!

 

Флешмоб

 

Пеппі: Молодці! Ви дуже добре танцюєте, тому нікуди не розходьтеся, адже дискотека продовжується!

Танцювальний блок 2

 

ЕПІЗОД 3 «ШАПОКЛЯК»

 

Чути свист, дзвін розбитого скла, крик і звук кроків. Звучить пісня «Кто людям помогает…». Заходить Шапокляк, лякає дітей своєю пацючкою Ларискою.
Шапокляк: Привіт всім хуліганам і хуліганкам. Які ж ви тут всі неслухняні. Я просто обожнюю неслухняних діток.

Новий рік:Оо , і Шапокляк до нас завітала до нас на свято. І що ти тут забула? У нас  неслухняних немає, так , що ти помилилася адресою.

Шапокляк: Що прям всі-всі-всі слухняні ? Та я найслухняніша за вас усіх тут. Я навіть можу дати декілька чудових порад від Шапокляк.

Сніжинка 1: А ми зараз уважно послухаємо твої поради і самі вирішимо, чи чудові вони?

Шапокляк (дістає із сумочки книжечку «Поради Шапокляк»):

Слухайте уважно поради Шапокляк!

Якщо  спитають на уроці

«Де домашнє завдання?»

Відповідай, що дике стало

І в ліс учора ще піщло.

Якщо ти не хочеш в школу –

То скажи, що захворів –

За живіт скоріш хватайся

І за голову берись!

А коли залишать вдома,

То від радості бісись!

Якщо вам зробить сказали

Все домашнє завдання

Ну, а ви гуляли вдома і забули про все це.

То скажіть тоді училці,

Що прийшов до вас бабайка

І щоденник ваш раптово

Швидко-швидко проковтнув!

Якщо тато вас попросить

Перемити увесь посуд,

То біжіть скоріш купатись,

Чистить зуби, потім спать!

Закривайте очі й мовчки

Ви на ліжечку лежіть…

Тато вас тоді не буде

Мити посуд змушувать,

Він же знає, що вам завтра

Рано в школу всім вставать!

Новий рік: Стривай , стривай якісь дивні в тебе поради , всі діти знають , що так себе вести не можна.

Шапокляк: Ну, це вже ваші проблеми. Я себе так веду і чудово почуваюся.

Сніжинка 2: Якщо ти хочеш залишитися з нами – то так себе не веди!

Шапокляк:  Та добре, добре. А в ігри свої з вами можна пограти? Я знаю чудову гру « Завали ялинку».

Сніжинка 1:Не думаю , що це дуже чудова гра.

Шапокляк:Тоді в іншу гру , порозбиваємо тут всі вікна.

Пеппі: Шапокляк , мі так не домовлялися , або давай грати в добрі ігри або іди звідси!

Шапокляк:Та я  ж пожартувала! Я ж велика жартівниця . Звичайно пограємо в добрі ігри, якраз я згадала одну таку. Виходьте до мене всі бажаючі. Поділіться, будь ласка, на дві команди. Тепер слухайте мене уважно. Зараз ми з вами разом складемо одну казку. (Дістає з сумочки книжку «Казки Шапокляк»).

Я буду вам читати і по ходу задавати запитання, а ви відповідати. За кожну правильну відповідь Пеппі буде давати вам сніжинку. Яка команда набере більше сніжинок, та і перемогла. Слухаємо уважно. Одно разу взимку 2017 рік підряд Дід Мороз та Снігуронька збиралися до нас на свято. Одягли вони свої шубки, вийшли на вулицю… Яка ж була там погода? Запитання командам: на вулиці йшов дощ, сніг, чи світило сонце? (Команди відповідають). А тепер послухаємо правильну відповідь (Пісня «Снег кружится»). Команда, яка сказала, що йде сніг отримує сніжинку. Слухаємо далі. Підійшли вони до свого транспорту. Так, як олені залишилися на Гавайях, на чому ж до нас зібралися приїхати Дід Мороз та Снігуронька? Варіанти відповідей: на машині, на літаку, чи на автобусі? (Команди відповідають). (Правильна відповідь:  «Черный бумер». Яка команда відповіла, що на машині – отримує сніжинку.). Я продовжую – Сіли вони в Бумер і поїхали. Як ви думаєте, які подарунки для нас вони везуть? Варіанти відповідей: гарний настрій, гроші чи ялинку? (Команди відповідають. Пісня «От улыбки…».Команда, яка відповіла «гарний настрій» отримує сніжинку). Їхалі вони, їхали через темний-претемний ліс..І раптом застряли. Хто прийшлов їм на допомогу? Варіанти відповідей: фіксики, Чіп і Дейл чи автослюсар? (Команди відповідають. Пісня «Чіп і дейл». Команда, яка відповіла правильно отримує сніжинку). Продовжили вони їхати далі. Але тепер заблукали в лісі. Хто тут їм прийшов на допомогу? Варіанти відповідей: лісник, Даша-слідопит чи Баба Яга. (Діти відповідають. Пісня «Даша». Команда, яка відповіла правильно отримує сніжинку). І знову поїхали вони далі. І десь уже на шляху до нас. Як ви думаєте, що вони скажуть, коли прийдуть до нас в гості? Варіанти відповідей: запрошують всіх водити хоровод, запропонують запалити на ялинці вогники чи запитають «А чого це ми тут всі зібралися?» (Команди відповідають. Пісня «Станьте, дети, станьте в круг». Команда, яка відповіла правильно отримує сніжинку). Молодці, діти, гарна вийшла в нас історія. Порахуємо сніжинки, щоб визначити переможців. Сідайте на свої місця.

Новий рік: Цікава казочка. А я теж пропоную вам свою казку. Запрошую до себе всіх бажаючих. Розділіться на дві команди – команда хлопців і команда дівчат. . Зараз ми влаштуємо з вами  справжнє казкове протистояння. Я запропоную вам 3 фігури:  ніжні сніжинки, зла Сніжна Королева та Дід Мороз. Гра проводиться по принципу «камінь-ножиці-папір». Зла королева перемагає ніжних сніжинок, Дід Мороз перемагає Сніжну королеву, а Сніжинки перемагають Діда Мороза. Фігури команди показують одночасно. Граємо до трьох перемог. Зрозуміли? Тоді, почали!

 

Гра «Казкове протистояння»
 

Новий рік: Вітаємо переможців гучними оплесками! І продовжимо нашу дискотеку!

 

Танцювальний блок 3

 

 

 

ЕПІЗОД 4 «ЗАЄЦЬ ТА ВОВК»

 

Пеппі: Новий рік, а тобі не здається, що пора вже звати Діда Мороза? Щось його давно немає…

Новий рік: Звісно! Діти, ну що, готові голосно-голосно позвати Діда Мороза? Тоді, один, два, три…

Всі звуть Діда Мороза. Заходять Вовк і Заєць, переодягнуті в Діда Мороза і Снігуроньку. Виконують пісню «Расскажи, Снегуронька, где была?»

Шапокляк: Невже це справжні Дід Мороз та Снігуронька? Діти, вони вам нікого не нагадують? Це ж Вовк та Заєць! Ну, постривайте, ви хотіли нас надурити?

Заєць: Ні! Ми хотіли до вас прийти в гості і порозважатися!

Вовк: І хоч ми і не  справжні Дід Мороз і Снігуронька,  але вміємо грати в дуже веселі ігри! Ви ж не проти?

Новий рік: Ми ніколи не проти гарно порозважатися!

Заєць: От і добре! Я бачу, що до нас сюди завітали дуже гарні, веселі та талановиті хлопці та дівчата, які зараз це нам і доведуть. Запрошую до себе п’ятьох бажаючих. В моєму  капелюсі лежать папірці з написаними образами, які вам буде необхідно втілити. Витягніть, будь ласка, по папірцю. Але не читайте вголос , що там написано Зараз по черзі ви будете казати одну і ту ж фразу «Я люблю метеликів та рожевих поні», але не просто так, а в тому образі, який написаний у вас на папірці. А глядачі повинні будуть відгадати, що у вас за образ. Якщо ви вдало його втілите і глядачі відгадають хто ви – ви отримаєте солодкий подарунок. Готові? Тоді, почали! (Проводиться гра). Дякую всім! Ви довели, що дійсно талановиті. Сідайте на свої місця.

Вовк: А я хочу теж пограти з вами! Виходьте до нас всі-всі-всі! Зараз пограємо в гру «Весела гірлянда». Ми протягуємо через зал гірлянду. Ви під музику повинні пройти під нею. Ми будемо її опускати нижче і нижче, а ви прогинатися, щоб пройти під гірляндою  і не зачепити її. Зрозуміли? Тоді, почали!

Гра «Весела гірлянда»

Вовк: Молодці, поаплодуємо один одному!

Новий рік: А зараз час потанцювати! Ви не проти? Виходьте всі сюди. Тільки будемо танцювати не просто так, а влаштуємо справжній танцювальний батл! Але перед цим поділимося на дві команди – команду хлопців і дівчат. І будемо танцювати по черзі під різні мелодії. А потім ми визначимо переможців. Почнуть першими нехай дівчата. Адже дівчатам треба поступатися. Тож, вмикаємо музику і починаємо наш танцювальний батл! Дівчата, зараз танцюєте ви!..... Молодці! А тепер танцюють хлопці! ….. Теж непогано! І знову танцюють дівчата!.................................................................  Які ви молодці! А хто ж переміг? Я вважаю, що перемогла дружба! І, якщо ви так усі добре танцюєте, до продовжимо нашу дискотеку!

 

Танцювальний блок 4

ЕПІЗОД 5 «ДІД МОРОЗ ТА СНІГУРОНЬКА»

 Сніжинка 1: Ми з вами добре тут розважаємося, але ж вже хочеться побачити Діда Мороза.

Сніжинка 2: Давайте спробуємо його позвати ще раз!

Всі звуть Діда Мороза. Звучить музика. Заходять Дід Мороз і Снігуронька.

Дід Мороз: Добрий день, дорогі друзі!

3 Новим Роком вас вітаю,

Щастя я усім бажаю:

Довгих літ і днів ясних

Для дорослих і малих.

Снігуронька: Обійшли ми цілий світ.

І прийшли до вас.

У цей новорічний час!

Щоб разом з вами святкувати ,

Новий рік зустрічати!

Сніжинка 1: Дідусю, як же ми тебе чекали!

Дід Мороз: А чи добре ви себе вели? Не бешкетували?

Пеппі: Ми всі-всі-всі були дуже-дуже-дуже слухняними! Весело грали в ігри і танцювали!

Снігуронька: Але дещо ви точно не робили.

Новий рік: Та невже?  Що ми могли забути зробити?

Снігуронька: Ви  не водили Новорічний хоровод.

Новий рік: Так ми вас чекали, щоб поводити його разом з вами! Хлопці, дівчата, давайте поводимо Новорічний хоровод!

Хоровод

Дід Мороз: Добре ви потанцювали. А тепер скажіть мені, тільки чесно – ви добре себе вели цілий рік? Гарно вчилися? Слухалися батьків? Допомагали їм? Це дуже добре, ви всі заслужили на мої подарунки. Підходьте по черзі до мене і отримуйте подарунки.

Дід Мороз вручає подарунки.

Снігуронька: Діти, скажіть, вам весело було сьогодні? Ви добре порозважалися? Тоді давайте поставимо сьогоднішньому вечору «лайк». Підходьте всі до нас і повторюйте рухи за нами!

Флешмоб «Лайк»

Новий рік:  Ми дякуємо вам за те, що ви такі веселі, дружні та чудові. Ми добре з вами розважилися. Але нам пора йти далі. На нас чекають ще багато дітей.

Дід Мороз: А ви зростайте, мужнійте, навчайтесь…

Снігуронька: Дружіть і завжди усміхайтесь!

Шапокляк: Хай радісний буде цей Новий рік і щастя прийде в кожний дім!

ВСІ ГЕРОЇ: З НОВИМ РОКОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
25 жовтня 2018
Переглядів
1723
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку