Ключі "Орфографія. Апостроф"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для закріпленння знань учнів у 5-9 класах з теми "Орфографія. Апостроф", також можна використати під час готування абітур"єнрів до ЗНО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тайна золотого ключика. Записати слова в першу колонку з апострофом,а в другу - без нього. Підкреслити другі літери в словах та прочитати вислів. Анан…єв, ін….єкція, череп…я, з…економити, ал…янс, у сек…юреті, різдв…яний, опам…ятаєшся, дит….ясла, дзв…якнути, тьм…яно, Стеф…юк, надвечір…я, рутв…яний, Зв…ягіль, вм…ятина, о шабер…єрі, диз…юнкція, об…єкт, Грирор…єв, пор…ядок, кон…юнктура, ад…ю,ад…юнкт, бур…янець, бур…яно.

Номер слайду 2

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу – без апострофом, у другу – з ним. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Р…язань, ікр…яний, Ак…яб, Д…Артаньян, Руж…є, чв….якати, ув…язнення, Женев…єва, Кр…юково, п…юпітер, Р…юмін,Барб…є, ад…юнктивний, ад…юльтер, щонайгар…ячіший, сум…ятний, транс…європейський, електрозвар…ювання, ніздр…ювати, Ак…яр, обр…яснілий, роз…юшений, В…язьма, автограв…юра, Амудар…я.

Номер слайду 3

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Зв…язати, Об…ю, н…юанс, Стеф…юнчук, цв…яшок, електрозвар…ювання, В…ячеслав, Івано-Дар…ївка, торф….яний, навар…ювання, електровимір…ювання, с…южет, узголов…я, диз…юнкція, трьох…етапний, урегул…ювати, л…є, окіп…я, нав…ючити, ящур…ячий, Єм…янський, обіп…ястися, черв…ячок, осв…ячений, інтер…єр, сузір…я, чв….яхкотіти, ізр…ябити, об…єднання.

Номер слайду 4

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу – без апострофом, у другу – з ним. Підкресліть другі літери у словах та прочитайте вислів. Обвітр…ювання, інтерв…ю, верф…ю, медв…яний, дзв…якнуть, св….ященник, зм…якшити, матір…ю, В…єнам, деб…ют, брукв…яний, кур…єр, обговор…ювати, О…Коннері, мир…янин, прем…єра, зап…ястя, різдв…яний, Акоп…ян, вар…ять, з…їзд, іл….юмінація, лижв…яр, ін….єкційний, інформб…юро, вистриб…ютор, миш…як.

Номер слайду 5

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Автозвар…ювальний, бур…янець, дріб…язковий, йовен…ятко, Женев…єва, тьм…яний, О…Генрі, автограв…юра, передсв…ятковий, р…юмсати, Лук…янчук, Ам...єн, авен…ю, цв..ях, Мін…юст, антикар..єрний, юнкер…янство, ластів…я, євроб…юджет, Ан-Ар…єр.

Номер слайду 6

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть другі літери у словах та прочитайте вислів. Сум…яття, з черв…яків, у Бр…юсселі, пір…ячко, кур…єр, у жнив…яній, з лижв…яром, Рив…єра, у хлоп…ят, тьм…яний, з шерст…ю, пред…явник, бур…ян, вистриб…ютор, в…йокання, скип…ятити, кар…єра, Іх…ямас, ушкр…ябнути, узгір…я, умор…ювати, зап…ясний, мавп…ячий, зв…язати, у Женев…єві, ятр….ювання, моркв…яний, здерев…янілий, миш…як, у к…юрі.

Номер слайду 7

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Опам…ятатися, дев…ять, бур…як, р…явкати, нев…язкий, електрозвар…ювання, ад…ютант, ад…юльтер, голуб…ятко, духм…яний, об…їзд, вар…яг, інформб…юро, Лук…янівка, об…єкт, кр…якати, р…явкнути, верб…я, арф…яр, авант….юра, щипл…явий, дов…янути, оп…яніти, електровимір…ювання.

Номер слайду 8

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть другі літери у словах та прочитайте вислів. Ек…ю, об…єктивний, кров…ю, рутв…яний, ад…ю, без…ядерний, в харків…янина, мавп…ячий, Ул…яна, Олів…є, риб…ячий, медв…яний, окур….ювати, зв…язати, Лук…янчук, пор…ядок, очерет…янський, у Слов…янську, духм…яний, роз…юшити, об…єднання, утр…ясти, Мар…яна, вир…оджати.

Номер слайду 9

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Череп…яний, електром…ясорубка, набр…як, роз…ятряний, осв…ячений, гар…ячий, енком…єнда, зап…ястний, Ар…яєв, мр…яка, дріб…язковий, ум…яти, Н…ємцов, ек…ю,різнотрав…я, надвечір…я, Мар…янін, агар…янка, уп…ять ох, голуб…я, Св…ятослав, Об…ю, Луб…янці, пол….ярник, обв…язатися, обкур…ювати,к…ювет, в…юнитися, узгір…я, обагр…янити, інтерв…ю, ювіл…яр.

Номер слайду 10

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Надвечір…я, експрем…єр,обіпр…ясти, темр…ява, авант…юра, трав…яний, екстер…єр, тр…юк, голуб..ята, ек…ю, реп…ях, щонайр…ясніший, ін….єктувати, Х…юстон, обагр…янити, зор…яний, щерб…яний, об…єднання, р…юкзак, обур…ювати, Валер…ян, темр…ява, автограв…юра розп…яття.

Номер слайду 11

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу –з апострофом, у другу – без нього. Підкресліть другі літери у словах та прочитайте вислів. Плоскогір…я, між…яр…я, дзв…якнути, Стеф…юк, лижв…яр, умор…ювати, торф…яний, зм….якшити, моркв…яний, б…юрократ, грав…юра, жнив…я, полум…яний, рутв…яний,скатерт…ю, з Григор…євим, ком…юніке, довір…яти, к…юрі, Жюм…єж, О…Коннер, Св…ятослав, пір…ячко, кон…юнктивіт, ін…єкція, дзв…якіт, тьм…яний, невід…ємний, Ємел…янов, медв…яний, о шанбер…єрі, ошкур…ювати, зап…ястя.

Номер слайду 12

Таємниця золотого ключика. Апостроф Записати слова в дві колонки: у першу – без апострофом, у другу – з ним. Підкресліть перші літери у словах та прочитайте вислів. Брукв…яний, ікр…яник, в…янути, олов…яний, в…язь, дзв…якнути, авіагосподар…ювання,вар…язький, К…янті, ізр…ябити, п…янкий, арф…яр, він…єтка, сім…я, тім…яний, цв..ях, ящур…ячий, ув…язнення, Х….юмер, моркв…яний, дез…інфекція, олів…є, ет…юд, м…який.

pptx
Додано
8 серпня 2019
Переглядів
1227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку