Книга Сили для занять з практичним психологом чи соціальним педагогом. Рекомендовано використовувати з підлітками.

Про матеріал
Книга Сили створена для гармонізації внутрішнього стану підлітків, їхнього гармонійного розвитку, пізнання себе. Може використовуватися при роботі з травмою, хронічним стресом, заниженою самооцінкою, проблемами інтеграції у новому колективі. Матеріали книги є авторськогою розробкою практичного психолога Алексенко Т. Ю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книга моєї сили. Ти можеш більше, ніж ти думаєш. Автор Алексенко Тетяна Юріївна

Номер слайду 2

Привіт, я – твоя Сила. Давай знайомитись.

Номер слайду 3

Ми з тобою завжди були і будемо разом. Я оберігаю тебе, а ти мене. У мені є мужність предків. Швидкість карпатського струмка. Козацька міць. Ніжність весняного цвіту. Далекоглядність сокола. У мені краса України. Я чесна, вільна і красива!

Номер слайду 4

Дякую, що ти в мене є. Завдяки тобі я живу. Ми одне ціле.

Номер слайду 5

Мені дуже приємно, що ми з тобою нарешті познайомимось. Напиши про себе, будь ласка, відомості, які для нас важливі. Я хочу знати про тебе більше. Мені подобається, коли мене називають___________________. Мені___років. Я люблю себе за те, що_______________________________________. Найбільше у світі я довіряю_____________. Я маю хобі__________. Опиши себе трьома словами:_______________________________________________________. Дякую. Ця інформація дійсно важлива для мене. Найчастіше мій настрій такий (познач один зі смайлів): А який колір відповідає твоєму настрою сьогодні? Познач, будь ласка.

Номер слайду 6

Я живу в тобі. Ми завжди разом. Я допоможу тобі впоратися з будь-якою ситуацією.

Номер слайду 7

Уважно подивись на картинку з попередньої сторінки. Сфокусуйся на собі. Ти бачиш, як діє сила. Тендітна квітка пробила міцний шар асфальту. Які відчуття викликає у тебе ця картинка?Поділись, будь ласка, своїми відчуттями з цього приводу. Для нас з тобою це важливо.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 8

Спробуймо разом відчути, як працює наша Сила. Виконаймо вправу «Жолудь – дуб». Ти впораєшся, я ж з тобою!

Номер слайду 9

Хід вправи Присядь так, щоб твої ступні і долоні міцно торкалися підлоги. Відчуй опору. Зафіксуйся у цьому положенні. Уяви себе на зеленій галявині. Довкола нікого немає. Чути, як співають птахи. Світить сонце. Шумлять дерева. Ти наповнюєшся енергією сонця і землі. Тоді добре і тепло. Ти маленький жолудь, який намагається зустрітися з сонцем. Для цього тобі потрібна Сила. І вона в тебе є. Зараз ти відчуєш її дію. Поступово спробуй напружити спочатку ліву ногу і праву руку (потримай кожну ногу і руку в напрузі 15 секунд), а потім праву ногу і ліву руку. Повільно знімай напругу. Відчуй, як м'язи поступово огортає тепло, вони розслабляються. Разом ми справді сильні. На галявині справжній рай. Так багато квітів. Які вони? Якого кольору квітів найбільше? Хочеш побачити? І я хочу. Давай спробуємо ще дещо зробити. Ти відчуваєш опору від землі, але хочеш відчувати ще більше сонячного тепла. Для цього нам треба напружити обидві ноги і руки одразу. Спробуй. Виходить. Тепер твої руки відірвались від підлоги, вони все більше починають нагадувати тендітний паросток, що пробивається крізь ґрунт. Ноги повільно починають підійматися. Руки напружені, сила зараз максимально пронизує кожен м'яз твого тіла. Ти встаєш. На галявині з'являється тендітний паросток, твої руки стають розлогими, як гілля. Ноги повністю рівні, на них тримається дерево. Це дерево Сили. Це могутній дуб, з широкими вітами, міцним стовбуром і безліччю листочків. Це чудово. Ми стали деревом. Ти – Сила. Ти – спокій. Ти – краса. Зробимо глибокий вдих, рахуючи до чотирьох, через ніс, потім видихнемо через рот, рахуючи до восьми. Повторимо тричі. Ми міцно стоїмо. Ми – Сила. Вправу закінчено. Дякую тобі.

Номер слайду 10

Ми пройшли цей шлях разом. Я дякую тобі за відчуття єдності.

Номер слайду 11

Поділись своїми відчуттями під час виконання вправи, будь ласка. Це важливо. Що ти відчував (ла), коли ми тільки потрапили на галявину?Що ти відчував (ла), коли ми були жолудем?Коли ти вперше відчув(ла) Силу? Опиши свої враження. Коли ти відчув(ла) найбільшу Силу?Які відчуття переповнювали тебе, коли ми стали міцним дубом?

Номер слайду 12

Намалюй місце нашої зустрічі, місце нашої Сили, місце, де ми стали міццю. Намалюй, будь ласка, галявину і символ нашої Сили – дуб, який там росте.

Номер слайду 13

Ми пройшли цікавий шлях. Я відчуваю, як ми стали ще міцнішими і стійкішими. У нас з'явилась спільна історія. Я вдячна, що саме ти зі мною. Ми впораємося з будь-чим, бо ми – Сила. Я не існую без тебе, а ти – без мене. Так добре, що ми є один в одного. Я знаходжуюсь у кожній твоїй клітинці. Ми пронизані Силою. Як добре, що ми познайомились. Відчувай мене, звертайся до мене, цінуй мене.

Номер слайду 14

Намалюй мене такою, як ти уявляєш. Дай мені ім'я. Твоя Сила виглядає так:Її ім'я____________________________. Напиши три слова, що мене характеризують____________________________________________________________________________________________

Номер слайду 15

Дякую за цікаву пригоду. Я стала ще міцнішою та впевненішою. Моя Сила збільшилась і все завдяки Нам. Я живу в твоєму серці, але Сила – це і є Ти. Повтори за мною, будь ласка, такі слова вголос: «Я – Сила. В мені досить енергії, щоб впоратися з будь-якою задачею. Я – Воля і Успіх. Я – Життя».

pptx
Додано
13 квітня 2022
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку