Книги про особливих людей (Презентація)

Про матеріал
Презентація,яка знайомить з літературою про дітей з особливими освітніми потребами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книги про особливих людей. Підготувала завідувачка бібліотеки. Одеської ЗОШ №56 Гніпа Н. М.

Номер слайду 2

В школі мирно вчаться діти - Це життя людського квіти!Серед них є більш тендітні, Більш допитливі й привітні,Більш вразливі й загадкові,Що чекають допомоги,І підтримки, і підказки, І прочитаної казки. Особливі діти

Номер слайду 3

Діти ці, мов світ у світі, Потребують більше світла,Більш уваги та турботи,Більше похвали в роботі, Більше ласки в кожнім слові, Материнства і любові, Усмішок найбільш тепліших, Поглядів в сто раз добріших. 

Номер слайду 4

Кожен з них це - є Людина, Неповторна і єдина, Яка хоче мирно жити, Як і всі у школі вчитись,Адже знати і уміти Здатні й особливі діти. Коток Оксана

Номер слайду 5

Катерина Егорушкіна Будиночок з води. Книжка про хлопчика, який довго не міг навчитися говорити . Однак зустрів маленьке Дельфінятко, подружився з ним і потрапив до чарівної Школи Золотого Там він навчився говорити, чути і розуміти себе та інших. У Чарівній школі все пізнається легко й невимушено, усі уроки надзвичайно цікаві та запам'ятовуються на все життя. Сила Слова, чарівність музики та допомога щасливої зірки Дельфіна.- ось те, що потрібно для втілення найбільшої у світі Мрії!

Номер слайду 6

Олена Осмоловська. Сонце в озері твоєму  Книга про мрії та враження головних героїв– Аїди, дівчинки з синдромом Дауна та Анатолія, хлопчика аутиста. А казкова родина, яка живе в уяві наших героїв, допомагає їм у складній ситуації. Казка пропонує читачам не лякатися інакшості та нестандартності, а виховувати у собі сприйняття та розуміння. Бо для того, щоб чиєсь сонце посміхнулося у твоєму озері, потрібна одна важлива умова – любов.

Номер слайду 7

Дзвинка Матияш Марта з вулиці Святого Миколая. Головна героїня Марта товарищує з Поліною, жінкою з особливими потребами, яка вміє жити з відкритим серцем. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…

Номер слайду 8

Катерина Бабкіна. Шапочка і кит. Головний герої –хлопчик Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом – блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі над містом.

Номер слайду 9

Вікторія Надикто. Пригоди Даші й Тіні Одна з героїнь книги -дівчинка Даша, яка у реальному житті змушена щодня приймати ліки та проходити специфічні процедури, стає головною героїнею вигаданих історій. У казці дівчинка перетворюється на фею, знайомиться з доброю відьмою, що втратила дар творити дива, і повертає чари до казкової країни, перемагаючи страшного Павука.

Номер слайду 10

 Арчер Ірина, Березюк Міла, Гой Ольга, Драчковська Оксана, Коназюк Ганна, Лелик Мар'яна, Раманська Ольга, Охріменко Людмила.Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія 2018»Абсолютно різні оповідання за літературним відтворенням, але вони об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі. Життєві обставини у всіх літературних героїв різні, але всі вони прагнуть жити гідним повноцінним життям.

Номер слайду 11

Євгенія Пирог. Сім дорослих днів. Тридцять перший меридіан. Головний герой- український підліток Петрик, в інвалідному візку, який бере участь у міжнародній дослідницькій програмі . А ще — нові місця, нові друзі, захоплення та надзвичайне бажання пізнавати та діяти. Юність не має перешкод, а мрії — обмежень.

Номер слайду 12

Лариса Ніцой Дві бабуськи у незвичайній школі або скарб у візку. Головні герої, Василинка, Любомирчик та Олежка,який пересувається в інвалідному візку ,відправляються на пошуки скарбу. Вони потрапляють у пригоду, не остання роль у якій випаде двом бабусям. Одна з них поведена на приготуванні та споживанні їжі, а друга – фанатка спорту та здорового способу життя.

Номер слайду 13

Дякую за увагу

pptx
Додано
15 березня 2020
Переглядів
1191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку