Кохання панує над світом

Про матеріал
14 лютого закохані у всьому світі відзначають День святого Валентина. День закоханих- свято свято сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних життєвостей Головне, щоб він був проникнений щирістю почуттів і теплом люблячого серця Цей захід пропонує здійснити мандрівку по різним країнам і дізнатися ,як святкують день закоханих
Перегляд файлу

Сценарій

ДО ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

“КОХАННЯ ПАНУЄ НАД СВІТОМ”

( музично- літературна композиція)

Анотація

14 лютого закохані у всьому світі відзначають День святого Валентина.День закоханих свято сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків ,неочікуваних життєвостей. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця .Також цей захід пропонує здійснити мандрівку по різним країнам і дізнатися ,як святкують день закоханих.

Мета: виховний захід до дня святого Валентина надає можливість поширити знання здобувачів освіти про свято, традиції святкування в різних країнах світу. Формувати культуру почуттів, виховувати дружелюбність ,наполегливість ,добрі взаємовідносини ,любов до прекрасного.

Обладнання:

мультимедійний комплекс, відео, дидактичний матеріал, виставка валентинок

,зробленими учнями , плакати із символами свята ,повітряні кульки в формі сердець.

Хід заходу

Ведуча :14 лютого весь світ божеволіє в приємній святковій метушні, відзначається найромантичніше свято року - день закоханих!

Ведучий : проте,цього дня можна вітати не лише своїх коханих ,а і друзів ,,колег ,родичів ,батьків .Врешті решт у вас є можливість нагадати своїм близьким людям , як сильно ви їх любите .І хто знає , може цього дня вам вдасться розтопити найкрижаніше серце .

( музична пауза)

Ведуча: Кохання…ніхто і ніколи не в змозі до кінця пояснити, щоб це таке ? Це велика загадка життя, яку прагнув розгадати не один мудрець, не один поет оспівав його і проникаючи в його глибини .

Ведучий: До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання,кохання- один із піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом, воно по за віком і часом .

Ведуча : символ дня закоханих є червоні троянди .За легендою ,богиня кохання Афродита, поспішаючи до коханого ,стала на кущ білих троянд ,поранила ногу і божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди є символом кохання та пристрасті .

Ведучий: До речі, за приблизними підрахунками, щороку у передодні свята ,у світі продається приблизно 50 мільйонів троянд.

( музична пауза)

На екрані проекціюється напис :

Традиції свята в різних країнах світу

Виходять ведучі .

Ведуча : ( на екрані відео згідно тексту ведучої)

А зараз ми здійснило мандрівку по різним країнам і дізнаємося про традиції цього свята.

У Англії у цей день ворожать. Дівчата пишуть на папірцях чоловічі імена ,заліплюють їх в глину і кидають у воду .Кулька ,що спливає першою і приносить дівчині ім'я судженого. (відео матеріал)

( відео матеріал згідно тексту)

Ведучий:Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають листки лавра до подушки ,тоді можна побачити уві сні нареченого..Відзначимо ,що саме у Франції з'явитися валентинки- любовні посилання.

Ведуча: В Італії день Святого Валентина називають “ солодким днем” .Закохані дарують один одному переважно солодощі.

( відео матеріал згідно тексту)

Ведуча: Поляки цього дня ходять до готелів ,моляться др ікони святого Валентина в надії на щасливе кохання.

( музична пауза)

Відео матеріал згідно тексту

Ведуча: Як на мене, найбільш неординарною день закоханих святкують в Японії: 14 лютого на головній площі Токіо відбуваються щось незвичайне .Дівчата та хлопці, стоять на сцені ,голосно вигукують свої побажання та освідчуються в коханні. Хто зробить це голосніше ,той отримає приз . ( відео матеріал згідно тексту)

Ведуча:

На Сицилії існує таке повір'я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні дня святого Валентина і перший промінь впаде на неї,то того ж року вона вийде заміж.

( музична пауза)

Ведуча: У Німеччині дівчата писали на цибулинах тюльпанів чоловічі імена .Який тюльпан заквітне першим - за того дівчина і вийде заміж.

Ведучий: У Норвегії 14 лютого можуть одружуватися без згоди батьків. Також в Норвегії існує повір'я, що саме в цей день птахи спаровуються ,аби народити потомство і тому зараз, якщо норвежець бачить пару крилатих на день Святого Валентина він переконаний ,що знайшов справжня кохання.

( відео матеріал згідно тексту)

Ведуча: У Філіппінах в цей день проводиться масові весілля, в яких беруть участь сотні пар ,в тому числі ті,хто не може дозволити собі витрати на весілля . Ці події часто спонсуються урядом .

Ведучий: У Голландії в цей день жінка може зробити пропозицію чоловікові ,якого вона вподобала .Якщо ж чоловік відмовлює ,то він має подарувати їй шовкову сукню.

Ведуча: В Словаччині створили “ банк кохання “ .Сюди приходять закохані й можуть “ зберегти своє кохання назавжди “ ,залишивши фотографії, любовні листи ,каблучки чи квітки в кіно з першого побачення.Сховище містить 100 тисяч кредитних шухляд . Ведучий: У Фінляндії і в Естонії 14 лютого відзначають День Друга ! Тому в цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів Ведуча : В Україні, ті хто святкують це свято, дарують коханим і дорогим людям подарунки ,квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки та особливі листівки у формі серця з віршами, любовними зізнаннями або побажаннями .

( музична пауза)

Ведучий: Ми бажаємо ,щоб у цей день ,у вашому житті зустрілася та ,сама людина, яка подарує вам щастя, напомнить ваше життя мальовничими фарбами та яскравими почуттями .

Ведуча: З Днем Закоханих! Нехай любов захистить вас своїми міцними та теплими обіймами від усіх негараздів ,гіркоти та розчарувань .Нехай кохані люди будуть поруч, ніколи не зраджують ,а тримають за руку і допомагають рухатися в вперед. Бережіть в собі таке важливе і потрібне почуття, як любов !

( Фінальна пісня)

pdf
Додано
14 лютого
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку