БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ
БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Комплексні кваліфікаційні завдання
для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)
з робітничої професії 5123
за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 4 розряду
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 1
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
|||||||||||||
1. |
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
|||||||||||||
2. |
Продемонструвати всі способи перенесення таць . |
|||||||||||||
3. |
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони відповідної вартості.
|
|||||||||||||
4. |
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ). |
|||||||||||||
5. |
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони:
|
|||||||||||||
6. |
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок, провести оформлення заказу через ЕККА |
|||||||||||||
7. |
Як називається спосіб подачі, під час якого страву підпалюють? Указати необхідне обладнання. |
Термін виконання – 7 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 2
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи перенесення мілких тарілок. стопкою |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ). |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
З якого боку, відносно закусочної тарілки, розміщуються різні види ножів під час сервірування столу?
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 3
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи перенесення чашок. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Перелік страв, який записується у певній послідовності у відповідності з порядком споживання страв, що прийняті в тій чи іншій країні називається ………….
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 4
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
1. |
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
2. |
Продемонструвати техніку роботи при поліруванні предметів сервіровки. |
||||||||||||
3. |
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
4. |
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ). |
||||||||||||
5. |
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
6. |
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
7. |
До яких видів страв відносяться гарячі бутерброди? Як правильно їх споживати?
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 5
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
1. |
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
2. |
Продемонструвати техніку роботи при поліруванні скляного посуду для бару. |
||||||||||||
3. |
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
4. |
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3). |
||||||||||||
5.
|
|||||||||||||
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
|
||||||||||||
6. |
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
7. |
Яку пательню потрібно використовувати для приготування фламбованих страв? |
||||||||||||
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 6
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№.3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
1. |
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
2. |
|
3. |
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
4 |
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
4. |
|
5. |
|
6. |
|
5. |
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
6. |
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
7. |
На обіді офіціант подав в якості третьої страви прохолоджуючий напій «коктейль». Чи вірно він зробив?
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 7
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при поліруванні приборів. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
В торговий зал прийшли відвідувачі, а вільних столиків нема, ваші дії? Які є правила резервування столиків? |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 8
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№.3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Чим відрізняється обслуговування гостей на банкеті «коктейль» від фуршетной форми обслуговування?
|
||||||||||||
|
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 9
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок. до сніданку. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Коли і при яких умовах можна забирати використаний посуд і прибори від відвідувачів. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 10
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи по складанню серветок до вечері |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Для подачі якої страви використовують чашки з блюдцями (місткістю 350-400 гр) ? |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 11
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні тарілками зі стопи „зверху”.
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Який посуд використовується для подачі міцних та десертних вин, /мадери, хересу, мускату, портвейну/. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 12
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столу столовими приборами до десерту.
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Вам необхідно розмістити за столом 12 відвідувачів, якої форми краще використати столи: а) квадратні; б) прямокутні; в) круглі. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 13
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столу склом на 3 кришталя. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
В разі подачі вершкового масла, що необхідно поставити на стіл? |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 14
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничіх завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столу столовими приборами до обіду. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Під час обіду споживач випустив виделку. Дії офіціанта у цьому випадку. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 15
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничіх завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні приборами |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 16
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничіх завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столу закусочними і столовими приборами. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Посуд для приготування та подавання кави по-східному. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 17
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
З якого боку, відносно закусочної тарілки, розміщуються різні види ножів під час сервірування столу? Чим відрізняється ніж столовий від ножа закусочного?
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 18
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи по столів приборами |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Назва чарка для білих сухих і напівсухих вин -……….. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 19
З професії 5123"Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи по сервіруванню столів сервірувальним склом |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
При подаванні колекційного дорогого витриманого червоного вина, у якому є винний осадок, як повинен поступити офіціант і як називається це дійство. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 20
З професії 5123"Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи по до сервіруванню столу по замовленню. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Посуд для подавання зернистої ікри в охолодженому вигляді |
||||||||||||
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 21
З професії 5123"Офіціант" 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при перенесенні чашок. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Перелік страв і напоїв, які пропонуються відвідувачеві на протязі робочого дня. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 22
З професії 5123"Офіціант" 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при зустрічі відвідувачів |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Назва чарки для міцних і десертних вин. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 23
З професії 5123"Офіціант" 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при підготовці скляного попосуду згідно вибраного варіанту
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Указати п’ять видів перенесення підносу. Як підготовить піднос для обслуговування відвідувачів?
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 24
З професії 5123"Офіціант" 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи по прийому замовлень.
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Назва приміщення де починається обслуговування відвідувачів. |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 25
З професії 5123"Офіціант" кваліфікація: 4 розряд
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при перенесенні пляшок. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Золоте правило офіціанта, що необхідно зробити після прийому заказу. |
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 26
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи перенесення посуду (тарілок). |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Які функції виконує наперон, мольтон? Перерахуйте стандартні розміри скатертин.
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 27
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при роботі з тарілками. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Вказати характерні особливості прийому в «обнесення», особливості сервірування столу.
|
Термін виконання – 6 годин.
Професійно- практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 28
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок складними формами.
|
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Якими приборами сервірують стіл і вживають при наявності в замовленні (м’ясного, рибного, овочевого асорті). |
Термін виконання – 6 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 29
З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок. |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Під мінеральні і фруктові води при сервіруванні на стіл ставлять чарку V = ..., яка носить назву ....
|
Термін виконання – 7 годин.
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 30
З професії 5123"Офіціант" 4 розряду
Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.
Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
Для цього вам пропонується:
№ 3/П |
Вид навчально – виробничих завдань: |
||||||||||||
|
Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта. |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку роботи при роботі зі скатертиною, заміна забрудненої скатертини на чисту |
||||||||||||
|
Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) |
||||||||||||
|
Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони
|
||||||||||||
|
Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА |
||||||||||||
|
Послідовність дій офіціанта при відкриті пляшки шампанського? Як називається металеве дротяне кріплення пробки пляшки шампанського? Класичну чарку для подачі шампанського називають ....... її обсяг …...
|
Термін виконання – 6 годин.