Комплексні кваліфікаційні завдання для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)

Про матеріал
Комплексні кваліфікаційні завдання для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина) з робітничої професії 5123 за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 4 розряду
Перегляд файлу

БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ

БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комплексні кваліфікаційні завдання

для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)

з робітничої професії 5123

за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 4 розряду


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 1

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

1.

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2.

Продемонструвати всі способи перенесення таць .

3.

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони відповідної вартості.

  1. Салат-коктейль «овочевий»                                         12,30грн.
  2. Закуска грибна                                                               4,80 грн.
  3. Судак відварний. Соус польський                              15,60 грн.
  4. Морозиво карамельне                                                   13,10грн.

4.

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ).

5.

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

 

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

6.

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок, провести оформлення заказу через ЕККА

7.

Як називається спосіб подачі, під час якого страву підпалюють?

Указати необхідне обладнання.

 

Термін виконання – 7 годин.

 

 

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 2

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи перенесення мілких тарілок. стопкою

  1.  

 

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат-коктейль «Делікатесний»                              26,70 грн.
  2. Жульєн курячий                                                        17,40 грн.
  3. Риба припущена                                                         32,10 грн.
  4. Морозиво з глазур’ю                                                 12,50 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ).

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

З якого боку, відносно закусочної тарілки, розміщуються різні види ножів під час сервірування столу?

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 3

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи перенесення чашок.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Київський»                                                   12,30 грн.
  2. Кокот з рапанів                                                         45,10 грн.
  3. Курчата табака                                                          35,30 грн.
  4. Кава по-віденські                                                        8,00 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Перелік страв, який записується у певній послідовності у відповідності з порядком споживання страв, що прийняті в тій чи іншій країні називається ………….

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 4

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

1.

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2.

Продемонструвати техніку роботи при поліруванні предметів сервіровки.

3.

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат картопляний з кальмарами                        22,70 грн.
  2. Кокот з осетрини                                                   48,90 грн.
  3. Котлета по-київські з гарніром                            26,10 грн.
  4. Абрикоси фаршировані                                         18,40 грн.

4.

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3) ).

5.

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

6.

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

7.

До яких видів страв відносяться гарячі бутерброди?

Як правильно їх споживати?

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 5

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

1.

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2.

Продемонструвати техніку роботи при поліруванні скляного посуду для бару.

3.

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Столичний»                                                        12,40 грн.
  2. Закуска «Українська»                                                     15,70 грн.
  3. Кролик смажений с гарніром                                        34, 60 грн.
  4. Десерт Санді полуничний                                              17,60 грн.

4.

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3).

5.

 

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

6.

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

7.

Яку пательню потрібно використовувати для приготування фламбованих страв?

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 6

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№.3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

1.

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2.

  1.     .Продемонструвати техніку роботи при поліруванні столового 
  2.     посуду (тарілок).

3.

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Закуска українська                                                    12,30 грн.
  2. Окрошка                                                                     22,40 грн.
  3. Птиця смажена з гарніром                                       23,50 грн.
  4. Виноградний десерт                                                  25,70 грн.

4

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

4.

 

 

5.

 

6.

 

 

5.

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

6.

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

7.

На обіді офіціант подав в якості третьої страви прохолоджуючий  напій «коктейль». Чи вірно він зробив?

 

 

Термін виконання – 6 годин.


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 7

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при поліруванні приборів.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Дністер»                                                                  14,20 грн.
  2. Борщ  київський                                                                   9,40 грн.
  3. Качка фарширована                                                            17,80 грн.
  4. Компот із свіжих плодів                                                      4,00 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

  Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

  В торговий зал прийшли відвідувачі, а вільних столиків нема, ваші дії? Які є правила резервування столиків?

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 8

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№.3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  
  1.     Продемонструвати техніку роботи при підготовці скляного посуду.
  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Зимовий»                                                         12,40 грн.
  2. Борщ львівський                                                          14,30 грн.
  3. Котлета натуральна з птиці                                        23,40 грн.
  4. Чорнослив з вершками                                                32,00 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Чим відрізняється обслуговування гостей на банкеті «коктейль» від фуршетной форми обслуговування?

 

 

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 9

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок. до сніданку.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Весна»                                                             15,20 грн.
  2. Борщ чернігівський                                                    10,40 грн.
  3. Печінка по-строгановські                                          28,40 грн.
  4. Крем банановий                                                           9,60 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Коли і при яких умовах можна забирати використаний посуд і прибори від відвідувачів.

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 10

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи по складанню серветок  до вечері

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Вітамінний»                                                         16,10 грн.
  2. Борщ селянський                                                              10,30 грн.
  3. Печінка смажена с гарніром                                            21,20 грн.
  4. Крем ванільний                                                                 12,40 грн.

 

  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Для подачі якої страви використовують чашки з блюдцями (місткістю 350-400 гр) ?

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 11

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні тарілками зі стопи „зверху”.

 

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат овочевий                                                            9,40 грн.
  2. Борщ флотський                                                          16,10 грн.
  3. Мозок смажений                                                         15,30 грн.
  4. Крем шоколадний                                                       21,40 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Який посуд використовується для подачі міцних та десертних вин, /мадери, хересу, мускату, портвейну/.

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 12

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столу столовими  приборами до десерту.

 

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат „Морський бриз ”                                            17-60 грн.
  2. Борщ  полтавський з галушками                               8-40 грн.
  3. Язик відварний з соусом                                            32-10 грн.
  4.  Желе багатошарове                                                   18-00 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Вам необхідно розмістити за столом 12 відвідувачів, якої форми краще використати столи: а) квадратні; б) прямокутні; в) круглі.

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 13

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столу склом на 3 кришталя.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Оселедець с гарніром                                                16,20 грн.
  2. Борщ зелений                                                             14,20 грн.
  3. Биточки дніпропетровські с гарніром                      23,80 грн.
  4.  Самбук абрикосовий                                                 17,40 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

В разі подачі вершкового масла, що необхідно поставити на стіл?

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 14

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№3/П

Вид навчально – виробничіх завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столу столовими приборами до обіду.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Вінегрет овочевий                                                        8,40 грн.
  2. Cуп – пюре з печінкою                                               16,30 грн.
  3. Зрази з гарніром                                                           24,60 грн.
  4. Самбук айвовий                                                           15,10 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Під час обіду споживач випустив виделку. Дії офіціанта у цьому випадку.

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 15

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничіх завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні приборами

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Вінегрет з грибами                                                     11,50 грн.
  2. Розсольник домашній                                                   8,90 грн.
  3. Битки по- бердянські                                                  21,50 грн.
  4. Мус яблучний                                                              12,60 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 16

З професії  5123 "Офіціант"  4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничіх завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столу закусочними і столовими  приборами.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Вінегрет з мідіями                                                13,50 грн.
  2. Солянка домашня                                                 23,60 грн.
  3. Битки театральні                                                   25,50 грн.
  4. Желе з апельсинів                                                 10,40 грн.
  1.  
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Посуд для приготування та подавання кави по-східному.

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 17

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат – коктейль рибний                                                 21,70 грн.
  2. Солянка збірна м’ясна                                                      25,60 грн.
  3. Люля-кебаб                                                                        17,90 грн.
  4. Желе з мандаринів                                                            11,50 грн.

 

 

  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

З якого боку, відносно закусочної тарілки, розміщуються різні види ножів під час сервірування столу? Чим відрізняється ніж столовий від ножа закусочного?

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 18

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи  по столів приборами

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Асорті рибне                                                            32,00 грн.
  2. Суп-локшина домашня з курятиною                    18,80 грн.
  3. Плов з баранини                                                      21,60 грн.
  4. Кисіль з журавлини                                                  9,70 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

 Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Назва чарка для білих сухих і напівсухих вин -……….. 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 19

З професії 5123"Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи  по сервіруванню столів сервірувальним склом

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Риба заливна з гарніром                                             15,70 грн.
  2. Суп харчо                                                                     10,20 грн.
  3. Запіканка картопляна                                                   9,60 грн.
  4. Кисіль з ожини                                                              7,50 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

 Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

При подаванні колекційного дорогого витриманого червоного вина, у якому є винний осадок, як повинен поступити офіціант і як називається це дійство.

 

Термін виконання – 6 годин.


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 20

З професії 5123"Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи по до сервіруванню столу по замовленню.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Краби під маринадом                                                           25,80 грн.
  2. Бульйон з грінками                                                                6,80 грн.
  3. М’ясо делікатесне з гарніром                                              29,60 грн.
  4. Кисіль з чорної смородини                                                    5,50 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

  Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Посуд для подавання зернистої ікри в охолодженому вигляді

 

 

Термін виконання – 6 годин.


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 21

З професії 5123"Офіціант" 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи при перенесенні чашок.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Асорті м’ясне                                                             25,40 грн.
  2. Вуха рибальська                                                        12,90 грн.
  3. Битки українські з гарніром                                     27,30 грн.
  4. Узвар                                                                             8,20 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

 Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Перелік страв і напоїв, які пропонуються відвідувачеві на протязі робочого дня.

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 22

З професії 5123"Офіціант" 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при зустрічі відвідувачів

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Паштет з печінки                                                   14,70 грн.
  2. Бульйон – борщок                                                  12,40 грн.
  3. Зрази відбивні                                                         27,30 грн.
  4. Компот з сухофруктів                                              6,00 грн.

 

  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Назва чарки  для міцних і десертних вин.

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 23

З професії 5123"Офіціант" 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

 Продемонструвати техніку роботи при підготовці скляного попосуду згідно вибраного варіанту

 

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Закуска з гарбуза                                                   8,40 грн.
  2. Суп пюре з печерицями                                      12,50 грн.
  3. Гуляш з гарніром                                                 21,70 грн.
  4. Яблука печені                                                         8,20 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Указати  п’ять видів перенесення підносу. Як підготовить піднос для обслуговування відвідувачів?

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 24

З професії 5123"Офіціант" 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи по прийому замовлень.

 

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат-коктейль з куркою                                           16.40 грн.
  2. Бульйон з фрикадельками                                          10,40 грн.
  3. Шашлик по українські                                                30,00 грн.
  4. Яблука у тісті смажені                                                12.30 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

 Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Назва приміщення де починається обслуговування відвідувачів.

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 25

З професії 5123"Офіціант" кваліфікація: 4 розряд

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при перенесенні  пляшок.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Азовський»                                                    8,40 грн.
  2. Борщ селянський                                                        9,60 грн.
  3. Риба запечена                                                            18,60 грн.
  4. Шоколад гарячий                                                        8,50 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Золоте правило офіціанта, що необхідно зробити після прийому заказу.

 

 

Термін виконання – 6 годин


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 26

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи перенесення посуду (тарілок).

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Оселедець з овочами                                                5,90 грн.
  2. Кокот з рапанів                                                       17,80 грн.
  3. Качка по - пекінські                                                32,60 грн.
  4. Кава по-віденські                                                      6-00 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1.

Американський

 

2.

Англійський

 

3.

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Які функції виконує наперон, мольтон? Перерахуйте стандартні розміри скатертин.

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 27

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при роботі з тарілками.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Фарби літа»                                               12,10 грн.
  2. Бульйон з омлетом                                                  6,30 грн.
  3. Пельмені                                                                 10,50 грн.
  4. Яблука по київські                                                   8,10 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Вказати  характерні особливості прийому в «обнесення», особливості сервірування столу.

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно- практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 28

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно:  організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних  серветок складними формами.

 

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Гніздо глухаря»                                              17,90 грн.
  2. Бульйон з грінками та сиром                                       9,20 грн.
  3. Омлет фарширований                                                   8,70 грн.
  4. Чай з лимоном                                                                2,50 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1. .

Якими приборами сервірують стіл і вживають при наявності в замовленні (м’ясного, рибного, овочевого асорті).

 

Термін виконання – 6 годин.

 


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 29

З професії 5123 "Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок.

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Яйця під майонезом з гарніром                                    5,40 грн.
  2. Юшка «Потрійне задоволення»                                  26,90 грн.
  3. Млинці фаршировані                                                   12,50 грн.
  4. Крем «Київський»                                                         15,80 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Під мінеральні і фруктові води при сервіруванні на стіл ставлять чарку V = ..., яка носить назву ....

 

 

Термін виконання – 7 годин.


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 30

З професії 5123"Офіціант" 4 розряду

 

Ви працюєте офіціантом 4 розряду на підприємстві ресторанного господарства.

Вам необхідно: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

 

Для цього вам пропонується:

 

№ 3/П

Вид навчально – виробничих завдань:

  1.  

Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

  1.  

Продемонструвати техніку роботи при роботі зі скатертиною, заміна забрудненої скатертини на чисту

  1.  

Підібрати посуд, прибори та виконати сервіровку столу згідно меню на 4 персони

  1. Салат «Афродіта»                                                     17,50 грн.
  2. Суп овочевий                                                              6,90 грн.
  3. Голубці                                                                       15,80 грн.
  4. Ананас смажений в тісті                                           16,60 грн.
  1.  

Підібрати скляний посуд під запропоноване меню, запропонувати під страви необхідні  напої та надати товарознавчу характеристику напою на вибір (див. завдання №3)

  1.  

Продемонструвати техніку подачі страв та напоїв згідно меню на 4 персони

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

  1.  

Провести розрахунок по меню, виписати рахунок та провести оформлення заказу через ЕККА

  1.  

Послідовність дій офіціанта при відкриті пляшки шампанського?

Як називається металеве дротяне кріплення пробки пляшки шампанського?  Класичну чарку для подачі шампанського  називають ....... її обсяг …...

 

 

 

 

Термін виконання – 6 годин.

doc
Додано
25 вересня 2019
Переглядів
1107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку