Комунікація як одна зі сторін діяльності спілкування

Про матеріал
Комунікаціє є важливою складовою наого життя. Важливо знати та вміти виколристовувати навички вербального та не вербального спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунікація як одна зі сторін діяльності спілкування. Виконали: Пшетаковська М

Номер слайду 2

Комунікативна діяльність – це складний і багатовимірний процес, який реалізується і в ході взаємодії індивідів, і як інформаційний процес, і взаємини людей, їхні співпереживання і взаєморозуміння. За психологічнимсловником, – це взаємодія суб’єктів, в якій відбувається обмін пізнавальною йемоційною інформацією, досвідом, знаннями і вміннями, а також діяльністю та її результатами.

Номер слайду 3

Комунікація є необхідною умовою розвитку і формування особистості та групи. Аналізуючи проблему комунікативної діяльності в наукових джерелах,слід відзначити термінологічну різноманітність у позначенні цього явища:«спілкування», «комунікація», «комунікативна діяльність» Комунікація є важливим чинником існування суспільства, оскільки суспільства без спілкування немає. Комунікація є тим процесом, який і забезпечує утворення суспільства.

Номер слайду 4

Комунікативний процес – це взаємодія між різними суб’єктами комунікації, при якому здійснюється обмін інформацією. Він включає динамічну зміну етапів формування, передавання, приймання, розшифрування і використання інформації в обох напрямках при взаємодії комунікантів. Ми живемо у світі комунікації, де більшість свого часу людина витрачає на спілкування. Дослідження показали, що близько 70% часу індивідума припадає на комунікацію: людина пише, читає, говорить, слухає. Жодна людина чи група людей не може існувати без комунікації. Тільки комунікація забезпечує передачу інформації та ідей.

Номер слайду 5

Основні види комунікаціїМіжособистісна комунікація являє собою безпосередній контакт людей. У тих ситуаціях, коли люди вступають в спілкування в малих групах (кількість їх членів може бути від 3 до 20-30 чоловік), прийнято говорити про групову комунікацію. Масова комунікація – це процес поширення інформації і впливу в суспільстві за допомогою спеціальних коштів, друку, телебачення, радіо, кіно і т. д., в результаті чого повідомлення надходить відразу до великих груп людей.

Номер слайду 6

Терміни в області комунікацій Культура мови – використання слів і виразів, доречних в конкретній ситуації. Елементи мови, які використовуються на діловій зустрічі, суттєво відрізняються від тих, які використовуються в особистому спілкуванні. Мовне спілкування – вживання слів і виразів з метою висловлення своїх думок на тему розмови. Мовна подія – сукупність життєвої ситуації, що сприяє спілкуванню та засобів мови, за допомогою якого відбувається ромова. Мовна діяльність – вплив на людей за допомогою засобів мови. Спілкування

Номер слайду 7

види спілкування Розділяють вербальне і невербальне спілкування. Вербальне спілкування – це той вид взаємодії між людьми, з якими ми стикаємося щодня і який знайомий нам з дитинства. Спілкування відбувається переважно за допомогою засобів мови. За вербальне спілкування можна вважати і різні листування, які сьогодні вкрай поширені.

Номер слайду 8

Під невербальним спілкуванням розуміють обмін інформацією про емоційний стан між співрозмовниками. Мімічні дії і жестикуляція дуже багато можуть сказати як про характер, так і про глибину переживань, які долають людиною в даний момент. Сьогодні існують методики використання невербальних елементів спілкування для досягнення цілей в маркетингу і продажах.

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Додано
25 травня 2023
Переглядів
965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку