Конкурс "Галерея кімнатних рослин"

Про матеріал

Презентація до конкурсу "Галерея кімнатних рослин"

Кімнатні рослини – ідеальний засіб зробити оточувальне середовище для нас більш привабливим і спокійним, вони хоч якось допомагають нам зблизитися з природою.

Дослідження японського університету Хіого показало: поруч із рослинами наші креативні здібності покращуються щонайменше на 20%

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський конкурс“ Галерея кімнатних рослин ”

Номер слайду 2

Початкова школа №11 Червоноградської міської ради Львівської областіРоботу виконали:учні 3-Б класу під керівництвом вчителя початкових класів Вацюри М. Б. та асистента вчителя Сироїд Р. Б.«НАШІ ЗЕЛЕНІ ДРУЗІ»У квітів не буває буднів, вони завжди одягнені святково.  Малкольм де Шазаль

Номер слайду 3

Мета Конкурсу: формувати у дітей та підлітків екологічну культуру особистості;активізувати пізнавальну , творчу та просвітницьку діяльності учнів;залучати дітей до роботи по озелененню закладів освіти.

Номер слайду 4

Завдання Конкурсу:створити колекцію кімнатних рослин, збагачувати їх видовий склад паспортизації;привести куточок живої природи до вимог Положення про куточок живої природи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 09.08.2002 р. №456;підготувати та реалізувати проєкти озеленення навчальних кабінетів;виявляти, підтримувати та пропагувати кращого досвіду внутрішнього озеленення закладів освіти.

Номер слайду 5

ВСТУПКімнатні рослини – ідеальний засіб зробити оточувальне середовище для нас більш привабливим і спокійним, вони хоч якось допомагають нам зблизитися з природою. Крім того, кімнатні рослини можуть стати захоплюваним хобі і допомагають очистити повітря в наших будинках від шкідливих домішків.

Номер слайду 6

Яка користь кімнатних рослин?Домашні рослини не тільки перетворюють вуглекислий газ в кисень, але також переробляють і поглинають багато хімікатів забрудненого кімнатного повітря піднімають настрій – як своїми пахощами, так і виглядом, доповнюючи затишну атмосферу в будинку.

Номер слайду 7

Правила догляду за кімнатними рослинами:1. Правило вибору. Вибираючи кімнатні рослини, варто враховувати їхні розміри відповідно до габаритів вашого житла.2. Правило поливу. Поливайте рослини відстояною водою кімнатної температури. Холодна та хлорована вода шкодить корінню. Поливайте у міру підсихання ґрунту, а не коли маєте вільний час.3. Правило пересадки. Кімнатні рослини у великих вазонах пересаджують рідко, у невеликих контейнерах – раз на 1-3 роки.4. Правило сезонності. Підгодовуйте рослини протягом періоду активного росту та цвітіння. У зимовий час скоротіть полив і припиніть вносити добрива.

Номер слайду 8

Учні 3-Б класу Початкової школи №11 м. Червонограда разом зі своїми вчителями турбуються про свій зелений куточок.

Номер слайду 9

Дослідження японського університету Хіого показало: поруч із рослинами наші креативні здібності покращуються щонайменше на 20%

Номер слайду 10

Кімнатні рослини мають дивовижну здатність знімати стрес. Британські дослідники довели: догляд за рослинами розслабляє, покращує настрій.

Номер слайду 11

НАША ГАЛЕРЕЯХлорофітум. Спатифілум. Додаток 1

Номер слайду 12

НАША ГАЛЕРЕЯКитайська рожа. Традесканція. Додаток 1

Номер слайду 13

НАША ГАЛЕРЕЯКрасула. Панданус. Додаток 1

Номер слайду 14

НАША ГАЛЕРЕЯХавортія смугаста. Фікус. Додаток 1

Номер слайду 15

НАША ГАЛЕРЕЯПапороть кучерява. Бегонія. Додаток 1

Номер слайду 16

Навіть під час війни розпускаються квіти. Маргарет Тетчер

Номер слайду 17

ВИСНОВОКОтже, кімнатні рослини – більше, ніж просто елемент інтер’єру. Видів кімнатних рослин – кілька сотень і більшість із них походить із тропіків, адже саме там рослини звикають до існування в тіні високих дерев і ліан, а отже, легко переносять життя під дахом. Кімнатні рослини – ефективні очищувачі повітря, а також приносять користь нашому фізичному та психічному здоров’ю.

Номер слайду 18

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА:https://zaxid.net/yak_doglyadati_za_kimnatnimi_roslinami_7_golovnih_pravil_n1532236https://agronomist.in.ua/pro-roslinnij-svit/kimnatni-roslini.htmlhttps://citaty.org.ua/tsytaty-pro-roslyny/https://1plus1.ua/amp/snidanok-vyhidnij/novyny/zdatnist-poglinati-sum-ta-insi-nespodivani-korisni-vlastivosti-kimnatnih-roslin

Номер слайду 19

{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}Хавортія смугаста. Бегонія. Шефлера. Фікус. Папороть кучерява. Панданус. Гібіск (китайська рожа)Традесканція. Красула. Хлорофітум чубатий Додаток 1 Паспорт кімнатних рослин

Номер слайду 20

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку