Конкурсна програма «ЗАХОПЛИВИЙ СВІТ КАЗОК»

Про матеріал
Використання матеріалу дає можливість збагачувати враження від прочитаних казок; розвивати пізнавальний інтерес та пізнавальну активність учнів; розвивати акторські здібності, виховувати інтерес до читання книжок, прагнення до саморозвитку; сприяти підтриманню дружніх стосунків в дитячому колективі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Перегляд файлу

C:\Users\Саша.Admin\Desktop\hello_html_7a47e61.jpgC:\Users\Саша.Admin\Desktop\3966e876494d.pngC:\Users\Саша.Admin\Desktop\казкові герої\images (2).jpgC:\Users\Саша.Admin\Desktop\презентация\картинки\0_98a51_f01ab76d_M.pngc38040f7ce9b                              «Захопливий світ казок»      

  Конкурсна програма

Мета: збагачувати знання і враження від прочитаних казок;   розвивати пізнавальний інтерес та пізнавальну активність учнів; розвивати акторські здібності,  виховувати інтерес до читання  книжок,  прагнення до саморозвитку; сприяти підтриманню  дружніх стосунків в дитячому  колективі.

Обладнання: картки з назвами казок, фішки, презентація, розрізні букви,  картки казкові герої, квітка запитань.

Хід заходу:                            (1слайд)                                                                                        Казочку знають всі діти на світі 
Добре із казкою в світі нам жити. 
Нас розважає вона і навчає, 
Завжди корисною казка буває.                                                                                                                           Любі діти, я впевнена, що ви знаєте багато казок та полюбляєте їх читати , слухати. Казка – давній і мудрий порадник.  Це вона відкриває двері у чарівну,  неповторну країну, де добро бореться зі злом , де правда перемагає неправду, де існує чесність і справедливість.  Я  сьогодні пропоную вам згадати улюблені казочки  та казкових героїв, відгадати загадки. Вас чекають непрості завдання, справжні   випробуваннях.   То що ж вирушаймо в казкову подорож.  Подорожувати ми будемо двома командами .  За кожну правильну відповідь,  кожне правильно виконане завдання команда отримує фішку. Перемагає та команда,  в якої більше фішок.  Вас, друзі, прошу бути організованими,  уважними, не кричати, не шуміти, поводитися достойно, поважати інших та пам’ятати про правило піднятої руки.                                                                                 Ось і перше випробування для вас.
Гра « Знайди пару та назви казку». (Дітям потрібно поєднати дві  частини назви казки .  Поділ дітей на команди).                                                                                                                                               Вітаю вас, команди в нас вже є. Друзі,  вам потрібно обрати капітана  та  з запропонованих букв скласти слово та дізнатися назву своєї команди.

main_462959_original1. Перше завдання :  розминка «Веселі загадки»                                                                                                1. Сидить півник на печі                                                                                                              Їсть смачненькі калачі.                                                                                                                  Ось лисичка прибігає,                                                                                                       Півника мерщій хапає.                                                                                                                     Біжить півень рятувати,                                                                                                                          В лиски півника забрати.   «Котик і півник»

2. Знайшов півник колосок,                                                                                                         Змолов борошна мішок.                                                                                                          Спік негайно у печі                                                                                                             Пиріжки та калачі.                                                                                                                                Мишенят не пригощав,                                                                                                                 Бо жоден з них не помагав.     « Колосок»

3.  На городі виростала ,                                                                                                                        Сили набирала,                                                                                                                     Непомітно, дуже швидко,                                                                                                     Великою стала.                                                                                                                    Став тут дід усіх гукати                                                                                                                      Та красуню рвати.                                                                                                                        А цю казку, діти, ви                                                                                                            Встигли відгадати?               «Ріпка»

4. На сметані замісили,                                                                                                                   На вікні охолодили,                                                                                                               Круглий бік, з віконця скок —                                                                                   Покотився…                              «Колобок»

5. Вигнав дід козу із хати —                                                                                                         Та й пішла вона блукати:                                                                                                          Всі козу ту виганяли,                                                                                                                      Рак козуню ущипнув,                                                                                                                               Зайцю хатку повернув…   «Коза-Дереза»

6. Любі діти, мишка йшла,                                                                                                                  По дорозі щось,  знайшла.                                                                                                                        Це хатинка невеличка,                                                                                                                   Ми у казці....                        «Рукавичка»

                                                                                                                                                    7. В’ється річка невеличка                                                                                                                     Хлопчик у човні сидить.                                                                                                                            З берега матуся кличе,                                                                                                                                                Щоб обідом пригостить.                                                                                                                           І вгадать цього героя,                                                                                                                            Справа зовсім нескладна.                                                                                                                    Казка ця усім відома,                                                                                                                                       Про кого вона?                          «Івасик-Телесик»

8. Сидить дівчина в корзині ,                                                                                                                на ведмежій дужій спині.                                                                                                         А чому туди сховалась ?                                                                                                                               Так нікому й не призналась!   «Маша і ведмідь»

9. До школи прямує хлопчик дерев’яний,                                                                                 Чомусь потрапляє у цирк полотняний.                                                                                   Відома ця книжка тобі, чи не так?                                                                                               В пригодах яких побував цей хлопчак?  «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»

10.Моя казка всім відома,                                                                                                                           У семи живу я гномів.                                                                                                                                 Стан тонкий, тендітна ніжка .                                                                                                                        Яка ж казка? …                                        «Білосніжка»

 

 

C:\Users\Саша.Admin\Desktop\dibujos_animados_caperucita_roja_4.png11. Старенька бабуся у лісі жила                                                                                           Гостинці для неї онучка несла.                                                                                                Вовк  дівчинку цю по дорозі зустрів?                                                                                            Як казка ця зветься? Хто б відповів?     «Червона шапочка»

12.На бал я мріяла потрапити завжди                                                                                                               Та шлях закритий був мені туди.                                                                                                                    У шати одягла мене хрещена                                                                                                                                    Й подарувала туфельку для мене.                                                                                                                           Вона блищить у сяйві кришталя.                                                                                                           Тож, здогадайтесь  з якої казки я?          «Попелюшка»

2. Увага на екран.  ( 2-11слайди)                                                                  Наступне завдання.  « Хто зайвий? »  

Учасники вам потрібно здогадатися  з якої  казки  герої та хто заблукав з іншої історії.

3. Конкурс  «Відгадай казку за жартом»

Команди відповідають по черзі.

  1. Відома казка має назву «Кіт  ….

а) у кросівках»;      б) босоніж»;      у чоботях».

  1. У відомій казці коза принесла козенятам …

а) жувальну гумку;     б) пепсі - колу;        молоко.

  1. Відома казка про дівчинку й вовка має назву

а) «Біла панамочка»;     б) «Жовта хустинка»;     «Червоний капелюшок»

  1. Мишенят у казці «Колосок» звали …

а) Тяп і Ляп;   б) Стриб і Скок;          Круть і Верть

  1. Відома казка називається «Вовк і …» :

а) і семеро гномів»;   б) і семеро братів»;     і семеро козенят».

  1. У казці «Ріпка» останньою на допомогу прийшла … :

а) кішка; б) мавпочка;     мишка.

  1. У казці «Колобок» баба зліпила Колобка з …

а) глини;   б) пластиліну;    тіста.

  1. До приходу Червоної Шапочки в будинок Бабусі Вовк …

а) грав на комп’ютері;    б) розмовляв по мобільному телефону;       лежав у ліжку.

  1. У відомій казці дід загубив річ, яка згодом стала житлом для лісових звірів. Це була …

а) сорочка;  б) панчоха;             рукавичка.

  1. C:\Users\Саша.Admin\Desktop\a786cdcc2b4c.pngБабуся-Ягуся використовувала у казках як засіб власного пересування..

c38040f7ce9bа) маршрутне таксі;   б) реактивний літак;   ступу з мітлою.

hello_html_73fb18edC:\Users\Саша.Admin\Desktop\hello_html_7a47e61.jpg4. Конкурс «Відгадай героя »        

C:\Users\Саша.Admin\Desktop\казкові герої\Без названия.png( Один учасник команди поки звучить музика повинен без слів показати                 якнайбільше   казкових   героїв,   які     зображені  на                малюнках )

5.Музична пауза. « Казкова дискотека».                 (12 слайд)                                                  (Дітям пропонується затанцювати   так , як би на їхню          думку танцювали б             казкові герої).                                                                                                                                               6. Конкурс « Виправ помилку» (13- 20 слайд)             

Шурочка Ряба  - Курочка Ряба.

Коробок – Колобок.

Левиця та Журавель -  Лисиця та Журавель.

Кріт у чоботях – Кіт у чоботях.

Солом'яний клубочок - Солом’яний бичок.

Кусалочка – Русалочка.

Червоні тапочки – Червона шапочка.

Ніжна королева  - Сніжна королева.

C:\Users\Саша.Admin\Desktop\2.png7. Конкурс  «Казковий калейдоскоп»  « Казкова квітка» ( діти по черзі вибирають питання)

  1. Рятівник Мухи – Цокотухи? (Комар)                                           
  2. Де дід і баба знайшли кривеньку качечку? (У лісі)
  3. Скільки дійових осіб у казці «Ріпка»? (6)
  4. Назвіть улюблене взуття Діда з казки «Коза - дереза»?  (Червоні чобітки)
  5. Що не міг зробити ані дід, ані баба, а змогла зробити лише маленька сіра миша?                 (Розбити яйце)
  6. Як звати дівчинку з блакитним волоссям з казки «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»?  (Мальвіна)
  7.  Яку домашню тварину зробив дід з соломи?  (Бичка)
  8. У якій казці битий небиту віз?  («Лисичка-сестричка і Вовк-панібрат»)

     9. Як звали героя,  який жив у Квітковому місті і нічого не знав? (Незнайко)           

    10. Скільки яєць знесла Курочка Ряба?   (Одне)

    11.Хто ловив рибку взимку за допомогою хвоста?(Вовк - панібрат)                                                                     

    12.На чому стоїть хатинка Бабусі – Ягусі? (На курячих лапах)

    13.Як звати собачку з казки «Ріпка» ( Жучка) .                      

   14. Скільки раз старий кидав в море невід?(3)

   15. Як звали тата Буратіно? (Карло)

   16. Хто від усіх хвороб лікувався солодощами? (Карлсон)

   17. З чого зроблена Снігуронька? (сніг)

   18. Яке яєчко знесла Курочка Ряба?

   19. Хто розламав теремок? (Ведмідь).

   20. Кого лисиця пригощала кашею? (Журавля, «Лисиця і журавель»).

   21. Хто тягнув ріпку останнім? (Мишка).

   22. Транспорт Баби Яги. (Ступа)

   23. Що купила на базарі Муха-Цокотуха? (Самовар)

   24. Скільки людей тягнуло ріпку? (Три)

 

  1. Дидактична гра «Уважні слухачі»

А ще в мене для вас останнє завдання. Я буду розповідати а  ви уважно слухати  та  допомагати.                                                                                                                                         Серед казкового, «чарівного не простого,  а  зеленого й  густого»  ( лісу ), розташувався «гарний, дитячий в якому відпочивають, навчаються, набираються здоров'я»  (санаторій )  ті , що « хвилинки не сидять, все кудись вони біжать, пустуни малята» ( хлопчики й дівчата). В цій казковій країні   у дітей дуже насичене життя  вони відвідують   «будинок  який , як чаша повний знаннями» (школа),  там завжди на них чекає той, «хто вчить дітей писати і читати, природу любити, старших поважати?» (Вчитель).  В школі є чарівний кабінет куди збігаються діти, як бджоли на мед              ( комп’ютерний кабінет), а стоять у тім кабінеті чудернацькі машини  «які мають папки, файли, блоги, сайти…» (ноутбуки).                                                                                                       Тут дуже гарна природа   тут ростуть і той що «з жолудя проростає, в кроні сил чимало має. Кабани плоди смакують, люди міць його цінують»  ( дуб),   і та, що «мов зелений їжачок, має безліч голочок»   ( сосна). А які гарні тут ті, « що високо в небі кружляють,   та про здоров’я лісу дбають»  ( птахи).  А інколи раптом з-за куща вискочить  " довгі вуха, куций хвіст невеличкий він на зріст" (Заєць). А за ним викотився "Клубочок в сто голочок"(Їжачок).  А ще « на  дубочку у дуплі сестроньки живуть руді.  Люблять шишки і горішки , і грибків поїсти трішки. Працьовиті наче бджілки. Це руді сестриці…»(Білки)                                                                                                      Діти  з тим  «хто як квочка із курчатами,  в загоні щодня з малятами? Хто їх пильно доглядає, няньчить, пестить, розважає?(Вихователька) полюбляють  ходити туди де    « їм готують різні смачні страви» ( їдальня), а ще «де з друзями ганяють  у футбол  й супернику  там забивають гол»  (стадіон), і туди  де « роботу завжди мають, мамам подарунки виготовляють» ( гуртки « Умілі ручки»).
« А якщо розумним хочеться  стати,  треба  багато  книжок читати.  А йти звичайно треба не в аптеку , а до Ніни Миколаївни в» ( бібліотеку).                                                         «Знають всі діти дуже  давно, в  вечері або весела ( дискотека) , або цікаве»  (кіно).   А як же зветься ця чудесна країна? Та це ж чарівна , казкова « Перлина».
- Ну, як, діти, сподобалось казка про « Перлину»?

Підведення підсумків. Оголошення  переможців.

         Казка – це дитинство. Читайте і слухайте,  казки. Нехай вони ідуть по світу, нехай живуть серед нас, виховують і вчать, як треба жити по правді.

 Не можем без казки у світі ми жити,

Бо казка нас вчить, як потрібно дружити,

Як зло подолати, як хитрих провчити.

Як чуйних і добрих, й сміливих любити.

Як добре, що казка усіх нас зібрала,

Дорослих і діток разом поєднала.

 От і казочці кінець.

А хто слухав – молодець!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Саша.Admin\Desktop\дружба\a18ad406936b795ce3feece0b0a7a5a1.png  

 

Конкурсна програма

для дітей молодшого

шкільного віку.

  

 

 

 

 

 

 

                                                                                                           

 

 

zip
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку