Конспект уроку "Прикметник (узагальнення й систематизація вивченого)"

Про матеріал
Мета: узагальнити й систематизувати матеріал, вивчений на попередніх уроках, перевірити рівень орфографічної грамотності учнів; розвивати пам’ять, логічне мислення, вміння застосовувати на практиці теоретичні знання; виховувати наполегливість, культуру мови, шанобливе ставлення до традицій, обрядів нашого народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прикметник (узагальнення й систематизація вивченого)

Номер слайду 2

Масниця іде – весну веде(народна мудрість)

Номер слайду 3

Ми маємо знати:загальне значення;морфологічні ознаки;синтаксичну роль;основні орфограми в прикметниках. Ми повинні вміти:виконувати морфологічний аналіз, застосовуючи всі здобуті знання;доцільно використовувати прикметники в мовленні.

Номер слайду 4

Робота з текстом. Масляна – останній перед Великим постом тиждень. Це популярне народне свято, що дійшло до наших днів. У цей час проводилися різноманітні обряди, гостини, гуляння. Молодь, наприклад, влаштовувала вечорниці. У деяких регіонах наряджали “стару бабу”, що символізувала зиму. Із нею всі танцювали, а потім проводжали з хати. Надворі це опудало спалювали. Обрядова іжа на Масляну – вареники з сиром і сметаною, гречані млинці. Їх їли щодня, примовляючи: “Вареники доведуть, що й хліба не дадуть”.дібрати заголовок;визначити тип, стиль мовлення;виписати прикметники, визначивши їх групи за значенням;виконати морфологічний аналіз одного з них.

Номер слайду 5

Робота в парах:запишіть кілька прислів'їв про зиму й весну, прикметники виділіть.

Номер слайду 6

Гра “Розгадати”

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Підводимо підсумок: Чи плідним був урок?Що повторили?Що нового дізналися?

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Повторити § 40-50 і послідовність м/а прикметника;виконати тест (с. 160 -161);опрацювати запитання (с. 161).

Номер слайду 11

Щасливої Масляної !

pptx
Додано
12 лютого 2020
Переглядів
690
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку