Конспект уроку з літературного читання в 4 класі "К. Бабкіна "Мсьє Жак і квітнева риба"

Про матеріал
Конспект уроку роботи з дитячою книгою з використанням сучасної дитячої хрестоматії має за мету ознайомити школярів з творчістю Катерини Бабкіної. Урок побудовано за компетентнісною моделлю та з метою розвитку критичного мислення школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КАТЕРИНАБАБКІНА,українська письменниця, поетеса, сценарист та драматург.

Номер слайду 2

Народилася 22 липня 1985 року в Івано-Франківську. У2014 році вийшла перша збірка для дітей “Гарбузовий рік”, а у 2015 році - книга “Шапочка і кит” “Відчувати себе цінними і бути цінними. Надихати. Бути добрими”, - такі побажання шле авторка своїм читачам.

Номер слайду 3

Ось такою вона буває,різною...

Номер слайду 4

А хочете почути її зверненення до дорослих і до вас, юні читачі?

Номер слайду 5

“Мсьє Жак і квітнева риба” Нам пощастило: ми маємо змогу познайомитися ближче з творчістю Катерини Бабкіної і замислитись над її новим твором.

Номер слайду 6

Вправа «Передбачення». Про що буде твір?1 група. За назвою твору: «Мсьє Жак та квітнева риба»2 група. За початком твору. Всі ми знаємо, що десь колись перед кимось точно завинили. Можливо, мимохіть чи випадково. Йдеться мені не про ті провини, за які сварить бабуся чи часом карає батько — розбиті шибки, подерті черевики, підбите око сусідського хлопчини, підстрижена лялька чи кепська оцінка з математики. Бо найгірша провина — скривдити когось, образити чиїсь добрі почуття. Або ще — просто залишитися до когось байдужим, обійти своєю увагою. Коли я забуваю бути до людей уважною, чемною і доброю, мені щоразу пригадується мсьє Жак.

Номер слайду 7

3 група. За опорними словосполученнями: Мсьє Жак-учитель французької мови,ніколи не сварив,цікава традиція,риби з паперу,усім учителям почепили,мсьє Жак поїхав, великий конверт.4 група. За малюнком до твору:

pptx
Додав(-ла)
Чирва Надія
Додано
9 листопада 2020
Переглядів
971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку