Конспект заняття гуртка «Студія краси та стилю» : «Виконання денного та нюдового макіяжу»

Про матеріал
Конспект заняття гуртка «Студія краси та стилю» основний рівень, для вихованців 12-15 років: «Виконання денного та нюдового макіяжу» Завдання: ознайомити з поняттям корпоративний дрес-код, нюдовій та денний макіяж, етапами нанесення макіяжу та різновидами декоративної косметики. Відпрацювати навички нанесення денного або натурального макіяжу з урахуванням природного колориту.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Кравченко В.Д., керівник гуртка «Студії краси та стилю»

 

Конспект заняття гуртка «Студія краси та стилю»

основний рівень, 12-15 років

 

Тема заняття: «Виконання денного та нюдового макіяжу»

 

Мета: формувати практичні навички та вміння виконання макіяжу, сприяти формуванню знань про косметику, стилі та напрямки моди, різновиди макіяжу; розвивати креативне мислення, сприяти самореалізації особистості в процесі навчання, комунікативних навичок; сприяти естетичному вихованню та розвитку смаку, прагнення до гармонійного поєднання кольорів при виконанні макіяжу.

Завдання: ознайомити з поняттям корпоративний дрес-код, нюдовій та денний  макіяж, етапами нанесення макіяжу та різновидами декоративної косметики. Відпрацювати навички нанесення денного або натурального макіяжу з урахуванням природного колориту.

Обладнання, засоби навчання: фліпчарт, таблиці (фотографії людей з різними типами натурального макіяжу), відео фільм, картки з назвами кольорів, набір для макіяжу.

Тип заняття: комбіноване.

Методи: розповідь, робота в групах, мозковий штурм, інтерактивний метод, демонстрація відеофільму, практична робота, використання технічних засобів.

Хід заняття

Організаційний момент. Підготовка робочих місць, відмічання відсутніх.

І. Вступна частина

Повідомлення теми та мети заняття.

Робота в малих групах. Завдання для роботи в групах:

1.1. Що таке природні кольори? Які ви знаєте відтінки косметики для виконання денного макіяжу? Виберіть картки з природними кольорами. Природні відтінки косметики ‒ кольори максимально близькі до натуральних кольорів: бежевий, персиковий, світло рожевий, коричневий, віхра,    кремово-білий, золотисто-коричневий, горіховий, шоколадний, пісочній, карамельний (картки з назвами кольорів)

1.2.Виготовлення колажу «Природні кольори» зі шматочків паперу різного кольору.

 

II. Засвоєння нового матеріалу.

2.1.«Мозковий штурм».

Що таке «дрес-код»? Розкрийте поняття корпоративний «дрес-код»? Який  має бути одяг, зачіска, аксесуари? Що таке «фейсконтроль»? Який повинен бути денний макіяж? » Що таке нюдовий макіяж?

2.2.Інформаційне повідомлення.

Поняття «дрес-код» прийшло до нас з Великобританії ‒ країни, відомої своїм консерватизмом і строгими правилами публічної поведінки. Дрес-код ‒ це певний звід рекомендацій і правил хорошого тону, втілений в тому чи іншому стилі верхнього одягу, макіяжу та аксесуарів. Є багато різновидів дрес-коду. Наприклад, корпоративний дрес-код. Який підвищує авторитет людини, допомагає при вступі на роботу та в пристосуванні по кар’єрних сходах.

Розглянемо види корпоративного макіяжу.

1. Денний макіяж ‒ це найм'якший і непомітний вид мейк-апу. Виконується макіяж при денному світлі, наприклад, біля вікна. Інакше на вулиці образ буде набагато яскравіший, ніж передбачалося. У денному макіяжі повинні переважати пастельні тони, плавні переходи та лінії, максимальна розтушовка ‒ жодних гострих кутів.

2. Nude Look, або нюдовий макіяж ‒ ефект відсутності макіяжу, «голе обличчя». Основне правило денного макіяжу ‒ підкреслити природну красу обличча. Це легкий, світлий, помірний образ, який підійде для роботи або навчання. Незважаючи на, здавалося б, простоту, умілий денний макіяж має приховати недоліки і вигідно підкреслити природні дані. Не перевантажуйте образ ‒ виділяйте щось одне, якщо вирішили підвести очі стрілкою, то не наносьте на губи яскраву помаду, і навпаки.

В денному макіяжі не повинно бути різких переходів кольорів, косметика практично зливається зі шкірою і виглядає дуже природно.

Етапи виконання денного макіяжу:

Основа основ денного макіяжу ‒ догляд за шкірою обличчя. Перед початком необхідно добре очистити і зволожити шкіру денним кремом за типом шкіри. У теплу пору року бажано використати денний крем з сонцезахисним SPF-фактором (30 або 50).

Праймер (база) для обличчя ‒ це бар'єр між засобами для догляду та декоративними продуктами. Праймер відмінно фіксує косметику, тому макіяж не доведеться поправляти протягом дня.

Тональний крем ‒ відтінок під натуральний. Коректор або консилер під очі підбирайте під свої індивідуальні потреби. Особливо ці засоби знадобляться, якщо страждаєте від темних кіл під очима. Обирайте відтінки трохи світліше, так очі будуть виглядати відпочилими.

Пудра ‒ відмінний засіб для закріплення макіяжу. Обирайте світлі відтінки або легку фінішну пудру зовсім без відтінку.

Виділяємо контури обличчя:

Варіант 1. Рум'яна ‒ рекомендується наносити на яблучка щік, але можна піти трішки далі, виділивши перенісся і бокові сторони чола. Кольори ‒ ніжні, рожевий або персиковий.

Варіант 2. Хайлайтер ‒ для денного макіяжу потрібно зовсім небагато засобу. Нанести на виступаючі частини обличчя ‒ вилиці, лоб, перенісся, підборіддя, зовсім небагато на верх губи.

У денному макіяжі очей віддайте перевагу тіням натуральних відтінків.

Вугільно чорні стрілки ‒ для вечірнього виходу. Зробіть міжвійкову стрілку‒ очі стануть більш виразними.

Туш ‒ досить декількох помахів щіточки. Вії, як і образ в цілому, повинні не кидатися в очі.

Макіяж брів. Відтінок брів в денному макіяжі ‒ максимально натуральний. Орієнтування ‒ за кольором коренів волосся.

Макіяж губ. У класиці денного макіяжу ‒ нюдові, бежеві, світло-рожеві відтінки.

Демонстрація відеофільму «Виконання денного макіяжу».

III. Практична робота.

Гуртківці об’єднуються в робочі групи по 2 гуртківця (майстер та модель).

Завдання: розробити варіант макіяжу, що відповідає заданому образу.

IV. Підведення підсумків.

Макіяж це ціле мистецтво. Грамотно підібрані кольори, форма, текстура можуть вигідно підкреслити достоїнства і приховати природні недоліки особи. Мета будь-якого образу ‒ приховати недоліки і підкреслити достоїнства. І макіяж відмінно справляється з цими завданнями. Але не варто забувати, що це буде всього лише візуальний ефект, і не більше того.

У наш час на багатьох підприємствах існують спеціально розроблені стандарти ‒ дрес-код, в яких обумовлюється не тільки режим роботи, а й одяг і макіяж. Зараз з'явитися в офісі без макіяжу вважається ознакою поганого тону. Відсутність макіяжу може бути розцінено як неохайність, незібраність.

Макіяж, як і весь зовнішній вигляд людини, відображає його внутрішній світ. Розповідає оточуючим, що за людина перед ними, чи варто його боятися, або ж він доброзичливий і комунікабельний.

 

 

 

 

 

 

Джерела інформації:

1. Букін Д. С., Букін М. С., Петрова О. М. Вечірній і весільний макіяж. - М: Фенікс, 2008.

2. Булгакова І. В. Азбука макіяжу. - Ростов на Дону: Феникс, 2006.

3. Волчек Н. М. Сучасна енциклопедія для дівчаток - М: Сучасна українська література, 2003 р

4. Глушкова І. Макіяж для дівчаток. - М: Прем'єра, 1999..

5. Державний освітній стандарт і федеральний базисний навчальний план навчального предмета "Технологія".

6. Джой Террі. Макіяж. Практичний посібник - М: Ниола 21 століття, 2002.

7. Дрибноход Ю. Косметика. Косметологія. Словник-довідник - М: Весь, 2002.

8. Дрибноход Ю. Ю. Косметологія. - М: Фенікс, 2008.

9. Конопльова Н. П. Як ставитися до себе і побуті, або практична психологія господині будинку. - М .: АСТ-Пресс, 1997..

10. Майорова Т. М. Фантазійний макіяж: вечірній, весільний, дитячий. - М: Фенікс 2009.

 

 

1

 

docx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
992
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку